באחד האמשים ישבתי על הספה בסלון. פתאום היד רטטה. הגיעה הודעה במסנג'ר, והטלפון נמצא כל כך רחוק – לפחות 10 פסיעות ממני, מונח לו לטעינה על שולחן העבודה. טוב שיש שעון חכם, סמסונג גיר S2 במקרה הזה. אפשר להשיב להודעה בלי לקום.

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

על מסך המגע העגול, בגודל של 1.2 אינץ', הקשתי על מענה, ולאחר מכן בחרתי במקלדת. אז נפתח לי לוח ספרות, כאשר כל ספרה מייצגת 2-3 אותיות – ממש כמו שהיינו מקישים סמסים בטלפונים עם מקשים עד סוף העשור הקודם. כלומר, לא ממש, לא שלוש לחיצות על 3 בשביל האות ג', אלא לחיצה ארוכה, ואז בחירה ב-ג' במסך שנפתח.

מה שהיה אמור להיות מענה מהיר ודיסקרטי, ללא צורך לגשת לטלפון (או להוציא אותו מהכיס), הפך לטירחה של אדם שבוהה ביד שלו ומקיש, מקיש, מתקן שגיאה ומקיש שוב.

זה האתגר ששעונים חכמים עדיין לא הצליחו לפצח, וגם הגיר 2 של סמסונג לא יוצא דופן מהבחינה הזו. הסמארטפונים גדולים ונוחים לצפייה במידע והקלדה, אבל השעונים עדיין לא שם, כל עוד לא התברכתם באצבעות בעובי קיסם ממוצע. זה נכון לגיר, ונכון לכל שעון חכם אחר.

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

משזה נאמר, לחובבי הז'אנר, מדובר בשעון מוצלח מאוד ובהתקדמות משמעותית בתחום הזה. הוא דק, הוא קל, הוא יפה, הוא לא מסורבל, והכי חשוב – הוא נראה ממש כמו שעון, ולא כמו משקולת מוזרה עם מסך.

הגלקסי גיר S2 מתחבר לכל אנדרואיד, ולא רק למכשירי סמסונג, בניגוד לשעונים קודמים של החברה. זה דורש התקנה של אפליקציות, וסינכרון קצת מסורבל, והרשמה לחשבון סמסונג אם רוצים עוד אפליקציות או תצוגות לשעון (דיגיטליות או אנלוגיות). כשצולחים את השלבים האלה, הגיר נראה ועובד טוב. כמעט. מסך עגול לפעמים טיפה חותך את ההודעות, תמונות עדיין אי אפשר לראות, והוא לא מדבר עם כל האפליקציות (הודעות טלגרם למשל לא הצלחתי לראות עליו).

כל השאר פשוט עובד טוב: הוא מראה כמה זמן ישבנו, כמה הלכנו ועוקב אחרי הכושר שלנו; הוא מספק רשימה של פגישות ותחזית מזג אוויר; מאפשר לראות מי מתקשר ולנתק לו בפרצוף; מאפשר לשלוח לייקים, אימוג'י או הודעות כתובות מראש למי ששולח הודעה; הוא מספיק ליומיים עד שלושה על הסוללה הקטנה שלו; והמסך שלו ממש בהיר, ברור, ולא מפשל.

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

השליטה על הגיר נעשית באמצעות מסך המגע (שאפשר להקיש עליו או להחליק מכיוונים שונים), חוגה (מסגרת המסך הניתנת לסיבוב אינסופי) ושני כפתורים (בית וחזרה), שלוקח זמן לזכור איזה מהם עושה מה – אך אחרי עקומת הלמידה הזאת, מערכת ההפעלה של השעון, המבוסס על Tizen של סמסונג ולא על Android Wear של גוגל, די אינטואטיבית.

שעונים חכמים הם עדיין אניגמה שמולבשת על רצועה שאפשר להחליף בקלות, אבל הגיר S2 של סמסונג פותר חלק מהחידה הזאת, והופך את קטגוריית השעונים החכמים לקצת יותר אטרקטיבית.