GPad של LG, נקסוס 7, טאב 3 של סמסונג (צילום: ניב ליליאן)
מי המנצח הקטן? | צילום: ניב ליליאן

בחודשים האחרונים מסתמנת גזרה אחת של טאבלטים שרק נמצאים בעליה – הטאבלטים האישיים. ומדוע לא? הם קטנים, ניידים מאוד, מתאימים מאוד לאחיזה ביד אחת ונוצרו במיוחד לקריאת ספרים, עיתונים ומסמכים. בנוסף, רובם יודעים לעשות את כל מה שהטאבלטים הגדולים יודעים לעשות, כמו גלישה, משחקים ועוד, ואיכות המסך שלהם לא נופלת מאחיהם הגדולים. לקחנו שלושה מהטאבלטים הקטנים הפופולריים בשוק למבחן ראש בראש.

אז מה הן התכונות שצריכים לחפש כשקונים טאבלט קטן? ראשית, נוחות האחיזה. טאבלטים קטנים באים לרוב במידות של שבעה או שמונה אינץ' מסך ביחסי רוחב ואורך שונים ומשונים. חשוב לבדוק ולוודא שהטאבלט יושב לכם בנוחות ביד (אחת!) וניתן לתפעול ללא עזרה של היד השניה. בהנחה שתשתמשו בטאבלט הזה הרבה לקריאה – הרי שזוהי תכונה חשובה מאוד. תכונה נוספת באותה השכונה: משקל. העדיפו טאבלט כמה שיותר קל, אחרת היד שלכם תתעייף מלאחוז אותו אחיזה ממושכת, שאופיינית לקריאת ספרים או מגזינים.

מבחינת הממשק – בראש ובראשונה, איכות המסך. אם תקנו טאבלט קטן עם מסך באיכות גרועה, הרי ששכרכם יוצא בהפסדכם. אין שום טעם לחסוך בכסף, אם המסך שתקבלו יוציא לכם את העיניים. שני פקטורים עיקריים, שחשובים בעיקר לקריאה, אבל גם לשאר השימושים: חדות ובהירות. החדות וצפיפות הפיקסלים חשובה במיוחד, כי ההחלקה של הגופנים בטקסט מושפעת מהן.

טאב 3  של סמסונג (צילום: ניב ליליאן)
טאב 3 של סמסונג | צילום: ניב ליליאן

 

במקום השני, אך החשוב לא פחות, ניצבים הרמקולים. אז נכון, לרוב במכשירים מהסוג הזה אתם תשתמשו באוזניות, אבל במקרים שתרצו לראות סרט בלעדיהן או סתם סרטון מזדמן ביוטיוב – יהיה להם משמעות. אז כדאי גם להקפיד על איכות הרמקולים.

ולבסוף, חיי הסוללה. אם אתם לוקחים את הטאבלט שלכם לטיסה ארוכה כדי לקרוא מסמכים או סתם ספר אלקטרוני, אין מבאס מכך שפתאום תאזל לכם הסוללה באמצע הטיסה (בהנחה שאתם במושב שאין בו שקע טעינה). חיי סוללה גם רלוונטיים למי שנמצאים הרבה בדרכים והרחק משקעים.

עוד NEXTER בפייסבוק שלנו

מי במתחרים? לקחנו שלושה טאבלטי אנדרואיד פופולריים: הנקסוס 7 (מחיר: כ-1,500 שקלים), החדש לבית גוגל המיוצר בידי אסוס, ה-GPad של LG (מחיר: כ-1,700 שקלים), שהוא עולה חדש ועולה וותיק – הטאב 3 של סמסונג (מחיר: 2,200 -1,600 שקלים). 

ערכנו לשלישיה הזו מבחנים מקיפים, כולל שימוש יומיומי ומבחני ביצועים סינתטיים, ובחרנו מנצח בכמה קטגוריות, לפי שימושים: קריאה וגלישה, צפייה בסרטים ומשחקים.

העיצוב והמבנה של כל אחד מהטאבלטים שונה מאוד. בשעה שמחשבי הלוח של LG ושל סמסונג הם בני שמונה אינצ'ים וקצת יותר רחבים (של LG הוא 8.3 אינץ'), הנקסוס הוא שבעה אינצ'ים יותר צר ויותר מאורך. כל המכשירים בנויים היטב. אצל סמסונג הוא בא בלבן, אצל LG הגב הוא כסוף ולבן, ואילו בנקסוס 7 הגוף כולו שחור ודומה במראהו לאחיו הצעיר, הנקסוס 5.

בשעה שאצל LG וגוגל מאמינים בכפתורים עלי מסך, לסמסונג יש עדיין כפתור בית חומרתי, הקבוע במרכז ותחתית המכשיר, לצד שני כפתורי מגע – הסידור הסמסונגי הסטנדרטי.

GPad של LG  (צילום: ניב ליליאן)
GPad של LG | צילום: ניב ליליאן

 

הרמקולים בכל אחד מהמחשבים שונים בתכלית במיקומם וסידורם. בנקסוס ובטאב 3 של סמסונג, הרמקולים קבועים בתחתית המחשב, ואילו אצל LG הם קבועים בגב. הסידור של LG, יותר מתאים לצפייה בסרטים כאשר מחזיקים את המחשב לרוחב – מקבלים אפקט סטראופוני.

בכל הנוגע לנוחות אחיזה, הנקסוס מציע את השימוש הטוב ביותר, בין השאר בזכות הפלסטיק הרך שבגבו. ה-LG קצת רחב, אבל עדיין נוח לאחיזה. פחות אהבנו את הפרופורציות של הסמסונג. הוא קצת רחב מדי לטעמנו ואחיזה ממושכת ביד אחת עשויה להיות מעייפת.

קריאה וגלישה

בגזרת הקריאה, יש מנצח אחד ברור – הנקסוס. גם קודמו הצטיין בכך, ומאותן סיבות: הוא קטן ומאורך לעומת שני האחרים, נכנס מאוד בקלות לכיס המכנסיים, או כיס המושב הקדמי באוטו/מטוס/אוניה/צוללת, והחדות שלו יוצאת דופן – בדיוק התכונות שאנחנו מחפשים בטאבלט המיועד בעיקר לקריאת ספרים אלקטרוניים או מאמרים ארוכים ברשת. גם עוצמת ההארה מספיק טובה לקריאה מתחת לשמיכה אחרי כיבוי אורות.

עוד ב-NEXTER:

במקום השני – הג'יפאד של LG. גם הוא נהנה מגודל מסך מוצלח ובהירות טובה. הרוחב שלו מעט פחות נוח לאחיזה ביד אחת, אבל המסך עדיין בהיר ונעים לקריאה, מה שהופך אותו למתאים מדי למטלות של קריאת מסמכים, ספרים או גלישה ברשת האינטרנט.

הסמסונג טאב 3 מגיע למקום האחרון – מלבד הרוחב הלא אידיאלי שלו למשימה, ההפרדה של המסך נמוכה יותר לעומת המתחרים, מה שאומר חוויית קריאה פחות טובה על צעצוע מעין זה. יצויין, שהוא מגיע עם אפליקציית הספרים העבריים eברית, כולל הנחה לרוכשי המכשיר, כך שבזה יש אולי יתרון קל למי שמעדיף לקרוא בשפת אבותינו.

נקסוס 7 (צילום: ניב ליליאן)
נקסוס 7 | צילום: ניב ליליאן

 

צפייה בסרטים

גם כאן, אנחנו לא מתקשים להכתיר מנצח, די בקלות – ה-Gpad של LG, פשוט נולד לצפיה בסרטים. החל מהמסך הנפלא שלו, שהוא בהיר ועם שחזור צבעים מוצלח ועד הרמקולים שלו, שממוקמים אידיאלית כשאוחזים את מחשב הלוח לרוחב – הצורה שבה רובנו יעדיפו לצפות בסרטים.

במקום השני, מגיע הטאב 3 של סמסונג. אמנם המסך שלו לא מדהים, וגם הרמקול לא הכי נקי בעולם – אבל הוא חזק ומתאים לצורך הזה. בנוסף, סמסונג נותנים מינוי ניסיון לספריית ה-Smart VOD הדי גדולה שלהם (ובעברית), כך שזו תוספת משמעותית. LG אגב, למיטב זכרוננו, מציעה גישה לתכנים של HOT.
הנקסוס הפעם נותר קצת מאחור. לא בגלל המסך או הרמקולים שהם סבירים, אלא בגלל שטח הפנים של המסך הקטן יותר, ובאופן כללי, הוא פחות מתאים למטלה הזו.

משחקים

כשאומרים משחקים, אומרים ביצועים. ולכן, הרצנו את מבחן 3dMark התובעני על כל שלושת מחשבי הלוח. מי עמד בו בכבוד ומי כשל?

הנקסוס 7 החדש הוא אלוף הביצועים שלנו. עם מעבד סנאפדרגון S4 Pro, מרובע ליבות במהירות 1.5 גיגההרץ מתת סדרת הקרייט ושני גיגהבייט זיכרון, הוא מפגין ביצועים של למעלה מ-6,000 נקודות ב-3dMark, בגירסה הכבדה של המבחן והוציא קצבי פריימים גבוהים מאוד, מה שהופך אותו לאידיאלי למשחקים.

לא הרחק מאחוריו, ניצב ה-G Pad של LG, עם 5936 נקודות. וגם הוא מוציא קצבי פריימים מכובדים מאוד. המעבד הגרפי שלו זהה לזה של הנקסוס, ומהירות המעבד הראשי, גם הוא בן ארבע ליבות, אפילו טיפה יותר גבוהה (1.7 גה"צ).
הטאב 3, גם כאן, נותר הרחק מאחור. הסיבה: לעומת שני האחרים שנהנים ממפלצות עם ארבע ליבות, סמסונג שמו במחשב הלוח שלהם דגם חלש יותר של מעבד האקסינוס, שפועל אמנם באותה מהירות, אך הוא כפול ליבה בלבד – מה שאומר שהביצועים שלו פחותים משמעותית משני האחרים.

סיכום ומסקנות

כיון שכבר הכברנו מילים, הבה נסכם: לשימושי מולטימדיה ומשחקים, ה-G Pad והנקסוס 7 הם אופציה מועדפת, ואילו למטלות של צריכת תוכן אישית (מסמכים, גלישה, ספרים) הנקסוס 7 הוא הטאבלט הקטן המועדף עלינו.

לכל הסקירות