אין תמונה
בסוני ממשיכים לשמח את רוב בני השמונה עד השמונה עשרה

זאת הייתה שנה איומה לסוני אריקסון. ברבעון הראשון של השנה היא איבדה 50 אחוז מהמכירות שלה, או כ-500 מיליון דולר; ברבעון שלפניו היא איבדה 247 מיליון. ההפסדים של סוני אריקסון, חטיבת הסלולר המשותפת של, ובכן, סוני ואריקסון, כבדים במיוחד לעומת המתחרות בגלל שעיקר ההצלחה של סוני אריקסון היא במה שמכונה "מיד-מרקט" – המכשירים שלא נמצאים בראש הטבלה או בתחתית במונחים של פיצ'רים ומחיר. אתם יודעים, המכשירים הבינוניים.

זאת כנראה הסיבה שבהשקה של שלושת מכשירי הדגל החדשים של סוני אריקסון, שנערכה אתמול (חמישי) בלונדון, החברה שברה חזק למעלה: על המותגים הקלאסיים של החברה, ווקמן וסייבר-שוט, לא שמענו כלום (למרות שבכירים בחברה מבטיחים לנו שימשיכו לצאת מכשירים בסדרה הזאת). במקומם קיבלנו שורה של מכשירים שמיועדים לקהל צעיר, שמשתמש בטלפון שלו כדי לשמוע מוזיקה, לראות סרטים ולשחק באותה מידה שהוא משתמש בהם כדי לתקשר. לכל המכשירים האלו יש בעיקר יכולות מולטימדיה מגניבות – בסוני אריקסון קוראים לזה בשם הדי משעשע Entertainment Communication – וגם שמות מצחיקים שמזכירים מכוניות יפניות.

מה שעוד משותף למכשירים האלו הוא חיבור לרשתות של סוני וסוני אריקסון, שדרכן אפשר לקנות ולהוריד שירים, משחקים – ועכשיו גם סרטים. הרשת של סוני היא ה-Playstation Network, הרשת של סוני-אריקסון היא PlayNow arena, וכאן ברור במי סוני אריקסון בוחרת להתחרות: באפל, שהרשת שלה, iTunes, היא חנות המוזיקה והסרטים (ועם פריצת האייפון, גם האפליקציות) הגדולה והמפחידה בעולם.

אם מישהו ציפה לראות בשורה אמיתית (או מכשיר המבוסס על אנדרואיד, מערכת ההפעלה של גוגל), נכונה לו אכזבה. כל המכשירים מגניבים, והם ישמחו את רוב בני השמונה עד השמונה עשרה, אבל העיצוב מזכיר את מה שאנחנו כבר מכירים, הפיצ'רים הם מה שמדברים עליו כבר שנים, ואם לחזור על קלישאה חבוטה מאוד בעולם הסלולר, אין כאן אייפון קילר. אם יש פיצ'ר מגניב באמת, הוא שייך לאיינו.

איינו (Aino) – פלייסטיישן ביד

הפלייסטיישן שלך ביד שלך – זו ההבטחה של איינו, שמאפשר לך לשלוט בפלייסטיישן שלך דרך רשת אלחוטין, למעשה מכל מקום בעולם; אתה יכול לראות על מסך הטלפון שלך בדיוק כל מה שקורה על מסך הטלוויזיה שלך. למה זה טוב? ובכן, זה השלט המגניב בעולם – לפלייסטיישן יש יכולות מעבר למשחקים: זאת מכונת טלוויזיה מצויינת שיודעת להקליט, ואפשר לקנות דרכה סרטים וסדרות. דבר אחד אי אפשר לעשות בפלייסטיישן דרך האיינו, וזה לשחק בפלייסטיישן. יש לזה איזו סיבה משפטית של הגבלה על זכויות, אבל היא לא באמת מעניינת: ההגבלה הזאת הופכת את האיינו לפחות מגניב.

אין תמונה
הבן הממזר של ה-N95 והאייפון. סאטיו

שאלנו את לנארד הורניק, סמנכ"ל השיווק של סוני אריקסון העולמית, מתי אפשר לצפות למכשיר טלפון שיהיו לו יכולות של פלטפורמת משחקים ניידת אמיתית, כמו ה-PSP של סוני. "זה בהחלט המוצר שאנחנו מקבלים הכי הרבה בקשות לייצר," הוא אמר, "אני רואה את איינו כעוד שלב בדרך לאינטגרציה כזאת, וכמו שאתה רואה, אנחנו מתקרבים, בסוף נגיע גם לשם".

סאטיו - N95 לילדים

אם יש מכשיר אחד שסוני אריקסון רוצה שתקנו, זה הסאטיו, שיהיה המכשיר הכי יקר והכי עשיר בפונקציות שיוצע השנה. יש לו מסך מגע מלא, מצלמה של 12.1 מגה פיקסל, יכולות וידיאו ואודיו טובות – תוכלו, אם אתם מאוד רוצים, לראות סרטים על מסך שלושת האינץ', ואם אתם כרגע בחטיבה או בתיכון, קרוב לוודאי שהפונקציה הזאת קורצת לכם – וגם יכולות אינטרנט ושיתופיות. מדברים כאן על אפליקציות ייעודיות שמקלות עליכם להתחבר לפייסבוק ולשתף תמונות דרך פיקאסה וסרטים דרך יוטיוב. למרות שהפונקציות האלו קיימות, למשל, באייפון, האריזה שלהן בתוך מכשיר של סוני אריקסון מביאה את הבשורה לקהלים צעירים יותר. (אלו גם בדיוק הקהלים שישמחו להשקיע את דמי הכיס שלהם בסרטים ושירים להורדה).

יארי
מרים להנחתה, תרתי משמע. יארי

סאטיו מגיע עם דוקינג סטיישן, אוזניות שהן גם קונטרולר ודיבורית, וגם פונקציות שאולי יקסמו פחות לילדים, כמו GPS.

יארי (Yari) – אל תקראו לו Wii

אבל המכשיר החביב על הח"מ הוא יארי, שמביא פונקציונליות של Wii לניידים. בתוך המכשיר יש אקסלרומטר – מד תאוצה, כמו בשלט של ה-Wii שלכם – והוא מגיע עם מצלמה קטנה שמודדת את התנועות שלכם. המשמעות היא שתראו משחקים למכשיר הזה שמזכירים את ה-Wii: משחקי ספורט שידרשו ממכם לזוז, משחקים שבהם הנייד ישמש כמחבט בייסבול או רקטת טניס. המשחקים שהוצגו בתערוכה לא היו מרשימים או מעניינים מבחינה גרפית, אבל קיבלנו הבטחה שזה רק שלב אב-הטיפוס ועד ההשקה אנחנו כבר נוכל להתלהב.