השנה אפל סוף סוף הבינה שאי אפשר להישאר במגבלות מסך ה-4 אינץ’ שהכתיב סטיב ג’ובס המנוח, וחייבים לעבור למסכים גדולים יותר - וחלילה גם לתחום הפאבלטים (5 עד 7 אינץ’) הכל כך מבוקשים. במסגרת ההפנמה הזו של החברה, היא הציגה שני מכשירים חדשים, ה-iPhone 6 ו-iPhone 6 Plus. באדיבות חנות iStore, לקחנו אותם להשוואה, אז במי לבחור?

אייפון 6 פלוס (צילום: איתי מקמל)
צילום: איתי מקמל

גדול ויותר גדול

רבים ממשתמשי האייפון השוקלים לשדרג וודאי שואלים את עצמם מהו הגודל הנכון והדגם שצריך לבחור בו: באפל סיפקו השנה שתי אפשרויות והתלבטות אחת גדולה: מכשיר עם מסך 4.7 אינץ’ או פאבלט עם מסך בגודל 5.5 אינץ’.

אייפון 6 הרגיל גדל כאמור ב-0.7 אינץ’  - והוא מציג גם רזולוציה מעט גבוהה יותר, מה שאפל מכנה Ratina HD המספק רזולוציה של רזולוציה של 1334 על 750 פיקסלים, או צפיפות פיקסלים של 326 לכל אינץ’ בדומה לדור הקודם. לעומתו, הפלוס מציג מסך 5.5 אינץ’ ברזולוציית Full HD, או 401 פיקסלים לאינץ’ כאשר שניהם משתמשים בטכנלוגיית ה-IPS LCD המוכרת של אפל המספקת איכות מצוינת וצבעים טבעיים.

הגדלת המסך של אייפון 6 חייבה כמובן להגדיל את המכשיר כולו - דבר המתבטא בעיקר במידות של כסנטימטר וחצי בגובה, ועוד קצת ברוחב. עם זאת, משתמש אייפון ממוצע כנראה יתרגל אליו מהר מאוד שכן אפל צמצמה את שטח המסגרת וכך למעשה מנצלת טוב יותר את שטחו של כל המכשיר. הוא נוח מאוד לאחיזה, קל משקל והעיצוב הדקיק שלו הופך את חווית השימוש לטובה מאוד.

קראו גם:

>> בדקנו לעומק את אייפון 6
>> הסיפורים המשוגעים מאחורי התורים לאייפון 6

>> תפיסה ראשונה של אייפונים חדשים במכס

פלוס: מאתגר להסתגל

לעומתו, ה-6 פלוס מסמן לראשונה את כניסתה של אפל לשוק הפאבלטים עם מסך גדול במיוחד בהשוואה לדגמים הקודמים. מסך של 5.5 אינץ’ זה בהחלט כבר לא מכשיר קטן. אם כבר, אפשר להשוות אותו לסדרת ה-Galaxy Note של סמסונג מאחר שמדובר בגודל כמעט זהה.

האחיזה ב-6 פלוס והשימוש מעט קשים יותר להסתגלות מאשר המכשירים הקטנים. חלק מהפעולות לא אפשרי לביצוע ביד אחת והחשש שהוא יחליק לנו בשנייה שנרים מפחידה אותנו יותר מהכל. עם זאת, עדיין מדובר במסך יותר איכותי וגם גדול יותר.

כדי להתגבר על הבעיה, אפל הוסיפה את אפשרות ה-Reachability, שבנגיעה כפולה בכפתור הבית ממזערת את הממשק לחצי והחלק העליון פשוט נגלל מטה. עדיין, רוב הפעולות דורשות שימוש בשתי ידיים ואי אפשר לומר כי הוא מתאים לכל אחד, אלא מכוון בעיקר לחובבי המסך הגדול או בעלי מכשירי פאבלטים גדולים כיום - ולא לחובבי הדורות הקודמים של האייפון. 

אייפון 6 פלוס (צילום: איתי מקמל)
צילום: איתי מקמל

מעוצבים כהלכה

בדור החדש החליטו באפל להיפתר מהמסגרת המלבנית והחדה המלווה אותנו עוד מאייפון 4, ולעבור למסגרת עגלגלה, קמורה ונאה מאוד. העיצוב החדש נוצר מגוף שלם של אלומיניום, אך נראה יותר “זורם”, פחות אפרורי ומתאים לקו המודרני של המכשירים כיום.

גם הזכוכית בקדמת המכשיר ממשיכה את הקו הקמור והנעים למגע, וגם היא מעט עגלגלה בקצוות בחיבור למסגרת. המכשירים החדשים גם דקים יותר ועוביים עומד על 6.9 לדגם הקטן יותר ו-7.1 מ”מ בלבד לדגם הגדול, דבר שללא ספק מוסיף לעיצוב הכללי.

גם גב המכשיר עבר שינוי קל. תחילה ניתן לראות באופן בולט את הפסים על גוף המכשיר בקצה העליון והתחתון, אשר אחראים על שיפור הקליטה. כפתור הנעילה עבר מהחלק העליון לדופן הימנית כדי להקל על הפתיחה ונעילת המכשיר ביד אחת, וכן עדשת המצלמה מעט בולטת החוצה, דבר שנראה כי הזכוכית העוטפת אותה יכולה להישרט בקלות יתרה ולא נתפלא אם זו תהיה אחת התלונות הנפוצות בקרב הרוכשים.

שאר הכפתורים והממשקים נשארו במקומם, כך כפתורי עוצמת השמע בדופן השמאלית ומעליהם מתג ההשתקה (או לבחירת המשתמש), חיבור ה-Lightning להטענה וסנכרון למחשב בחלק התחתון כשלצידו שקע האוזניות וגריל הרמקולים המעוצב.

מצלמה חדשה: נשארים עם 6 מגה פיקסל

אפל אמנם נשארה עם 8 מגה פיקסל, אך כידוע המספר אינו מה שקובע את מדד האיכות. העדשה ממוקמת בגבו ובולטת מעט מגוף המכשיר. כפי שכבר ציינו, החשש העיקרי שזה יהיה מקור לשריטות רבות בזכוכית העדשה, דבר שיפגום באיכות הצילום בעתיד. לצד העדשה ממוקם המבזק True Tone עם זוג נוריות LED אחת חמה ואחת קרה לתאורה מיטבית. את היתרון בין שניהם לוקח שוב ה-6 פלוס שמצויד לראשונה גם במייצב תמונה אופטי, זאת על פני המייצב הדיגיטלי שב-6 הרגיל.

לאורך השנים המצלמה של האייפון נחשבה לאיכותית למדי וגם הפעם נראה כי האיכות מיטבית וטובה למדי. המצלמה מתמקדת מהר מאוד, ובבדיקה שלנו הצליחה לצלם אובייקטים ממרחק של כ-7 סנטימטר. הצבעים נראים מצוינים, אף בהשוואה למכשיר ה-Galaxy S5 שברשותנו שהצליח לספק איכות טובה יותר זאת למרות שלמכשיר של סמסונג חיישן בעל מספר פיקסלים כפול מאשר זה של אייפון 6. בגזרת הווידאו המצלמה מסוגלת לצלם ב-1080p ב-30 ו-60 פריימים לשנייה עם אפשרות לצילום בהילוך איטי ב-240 פריימים לשנייה.

שינויים קלים בחומרה

את שבב ה-A7 מתוצרתה, החליפה אפל בשבב A8 שלדבריה הוא מהיר בכ-25% לעומת קודמו ויביא 50% שיפור בעיבוד הגרפי, וכמובן ימשיך לפעול בארכיטקטורת 64 ביט, אולם זיכרון העבודה (RAM) נותר בגודל של 1 ג’יגה-בייט.

בחברה אומרים כי השבב החדש ידע לזהות האם המשתמש הולך ברגל, מפדל באופניים או עולה במדרגות, זאת בשילוב חיישני תנועה ומדידה כחלק ממנו לשימוש עם יישום הבריאות וכן הוא מוצע בנפחים של 16, 64 או 128 ג’יגה בייט לשימוש כנפח אחסון פנימי.

חיי סוללה

אורך חיי הסוללה נותר  כמעט כפי שהיה. אייפון 6 מסוגל לספק עד 50 שעות האזנה למוזיקה, 11 שעות צפייה בוידאו או גלישה על WiFi, ועד 10 שעות שיחה בדור 3. לעומתו, ה-6 פלוס נותן תוצאה טובה יותר ומסוגל לספק 80 שעות האזנה למוזיקה, 14 שעות צפייה בוידאו, 12 שעות גלישה ועד 24 שעות שיחה. שוב, דגם הפלוס לוקח כאן בהשוואה.

עדיין יקר: 6,299 עבור הפלוס

בכל מה שקשור למחירי האייפון בישראל, המחירים גבוהים מבשאר העולם, במיוחד בתקופה הזו שלאחר השקת מכשיר חדש. נכון להיום, האייפון 6 נמכר בחנות iStore במחיר של 4,799 שקלים לגרסת ה-16 ג’יגה-בייט ומטפס עד 5,799 שקלים לגרסת ה-128 ג’יגה-בייט. לעומתו, ה-6 פלוס נמכר במחיר התחלתי של 5,299 שקלים לגרסת ה-16 ג’יגה-בייט ועד 6,299 שקלים לגרסת ה-128 ג’יגה-בייט. יקר לכל הדעות.

אייפון 6 פלוס (צילום: איתי מקמל)
צילום: איתי מקמל

iOS 8

מלבד החומרה, אפל גם הציגה את ה-iOS 8, גרסת מערכת ההפעלה החדשה המביאה עימה מספר רב של שינויים, אם כי לא מדובר בשינויים קוסמטיים אלא יותר ביכולות חדשות. בין שלל הפונקציות שנוספו ניתן למצוא את המענה המהיר להודעות, מנגנון שיתוף משפחתי בו יוכלו כל בני המשפחה המריצים את הגרסה העדכנית לשתף רכישות ושלל תכני מדיה, ווידג'טים אינטראקטיביים המוטמעים כחלק מובנה במערכת ההפעלה עצמה, יכולת חיבור של אפליקציות צד שלישי אחת עם השנייה והוספת מקלדות שונות.

בנוסף, גרסה זו מביאה עימה גם את כונן ה-iCloud Drive, המאפשר לנצל את נפח האחסון בחשבון ה-iCloud האישי ומשמש למעשה ככונן אחסון בענן אליו יוכל המשתמש לעלות את שלל תכני המדיה שלו בצורה אוטומטית ולגשת אליהם מכל מכשיר המריץ את הגרסה העדכנית או מאפליקציה צד שלישי התומכת באופציה. 

בנוסף, אפל מאפשרת גישה מלאה דרך האינטרנט ב-icloud.com, תוכנה ייעודית ל-PC ובאופן מובנה ב-OS X Yosemite. עוד נוספו התראות אינטראקטיביות כך שניתן לגרור למטה התראה קופצת של הודעה חדשה שהגיעה ולהגיב באופן מיידי, מבלי הצורך לפתוח את אפליקציית ההודעות. שינויים נוספים ניתן למצוא גם בגלריית התמונות כמו עריכה מתקדמת, חיפוש תמונות בגלריה, iCloud Photo Drive, יישום הספורט והבריאות HealthKit וכן ליטושים לדפדפן הספארי, במצלמה ועוד.

הדבר הבולט והחשוב לא פחות היא האפשרות להוספת מקלדות צד שלישי, כלומר מעתה ניתן יהיה להקליד עם מקלדת של מפתחות שונות שהתבלטו לאורך השנים במערכת האנדרואיד עם מגוון יתרונות ויכולות. כך ניתן למצוא את SwiftKey המצוינת, Swipe, Flesky ועוד, אולם מכולן רק האחרונה תומכת בעברית, ונקווה כי בהמשך יתווספו לרשימה מקלדות נוספות. גם חיישן טביעות האצבע, ה-Touch ID נפתח לשימוש של אפליקציות צד שלישי כך שניתן להתחבר לשירותים שונים באמצעות מגע האצבע ללא צורך בלהקליד סיסמה.

במי בחרנו?

הקרב בניהם צמוד למדי, והשניים מהווים שדרוג ביחס לדור הקודם. העיצוב נראה מצוין, המסך חד ויפיפה, הם זריזים והמצלמה איכותית מאוד. אבל בכל זאת, יש כאן מנצח אחד והוא ה-iPhone 6 Plus – כי הוא גדול יותר, מסך איכותי יותר, המצלמה טובה יותר וגם מספק אושר לזמן רב יותר. מה אתם חושבים?

המכשיר נמסר באדיבות חנות iStore