ילדה בסמארטפון (צילום: Brocreative, shutterstock)
ילדה בסמארטפון | צילום: Brocreative, shutterstock

החופש הגדול בעיצומו, אך ההכנות והקניות לקראת שנת הלימודים הקרובה כבר החלו, ומעבר לקניית הציוד הנדרש לבית ספר, הורים רבים עומדים לקנות מכשיר סלולר ראשון לילדיהם. אבל איך בוחרים סמארטפון לילד? זה לא כזה פשוט כמו שזה נשמע, במיוחד בימינו, כשהילדים משתמשים בטלפון להרבה יותר משיחות טלפון.

הורים רבים מסתפקים בלתת לילדים את הסלולרי הישן שלהם, אך זה לא מומלץ שכן לא תמיד גודלו מתאים לגודל היד של הילד, לא תמיד הוא עמיד דיו או הזיכרון שלו קטן.

איך תבחרו סמארטפון לילדים?

  1. הגדירו את התקציב
    כפי שכולם יודעים, יש המון סוגים של טלפונים במחירים שונים. בגבול המחירים התחתון נמצאים סמארטפונים ב-500-1,000 שקלים, שמתאימים לילדים צעירים מאוד עם דרישות צנועות. לרוב מדובר בסלולריים עם מצלמה סבירה, חיי סוללה בינוניים ומעבד ברמה בסיסית שלא מתאים למשחקים גרפיים כבדים. הסלולרי שרוב ההורים ימצאו בו את מבוקשם נמצא בקטגוריית הביניים. מדובר בסמארטפונים המציעים חבילת תכונות סולידית שבדרך כלל תספיק גם לילדכם. לרוב תקבלו מסכים טובים, מעבדים ברמה בינונית-גבוהה, סוללה טובה ומצלמה ברמה סבירה. המחירים בקטגוריית הביניים נעים בטווח של 1,000-1,800 שקלים.
    בצדו השני של המתרס עומדים מכשירי הדגל שמתחילים ב-2,500 שקל, שמציעים את חלומו של כל משתמש: מעבד מהיר במיוחד, מצלמה פנטסטית ותצוגה חדה ובוהקת. אם התקציב אינו שיקול עבורכם (ואם הילד אחראי מספיק כדי לשמור על הטלפון כראוי), לכו על מכשירים במחיר הזה.
  2. טיקטוק, אינסטגרם או סלפי - שימו לב למצלמה
    הילדים שלכם אולי מתרחקים מפייסבוק, אך לא שוכחים להעלות את הקליפ שיצרו בטיקטוק או לשתף את הסטורי עם העוקבים באינסטגרם. בכל הנוגע למצלמה בסמארטפון, עדיין אין תחרות למצלמות של מכשירי הדגל. הן איכותיות יותר, מהירות יותר, מצלמות נהדר ברוב תנאי התאורה ולרוב מתגאות בתכונות צילום מתקדמות.
    למרות שמכשירי הביניים עדיין לא מהווים אתגר לביצועי מצלמות מכשירי הפרימיום, עדיין הם יספקו תמונות שיספקו את הילדים. אז נכון, תמונות שיצולמו בשעות הערב ייצאו מעט מרוחות ואולי גם סרטונים יירעדו מעט בהיעדר מייצב תמונה, אך כשרוב השימושים מסתכמים בשליחת עוד סרטון או תמונה שגרתית שמיועדת לחברים בלבד, מצלמה במכשיר מדרג ביניים עשויה להספיק בהחלט.
    מצלמה, סמארטפון (צילום: Virrage Images, shutterstock)
    מצלמה, סמארטפון | צילום: Virrage Images, shutterstock
  3. חפשו סמארטפון עמיד, ואל תוותרו על מגן מסך וכיסוי איכותי
    כולנו חווינו במהלך חיינו את רגע האימה המוכר כשהטלפון נשמט מידינו והשמיע קול חבטה מאיים ברצפה. לצערנו, יצרניות הסלולר טרם הצליחו למצוא את החומר המושלם שיעטוף את הסמארטפון ויחסוך מאתנו את אותה חרדה קיומית. אז איך ניתן לוודא שתיווצר פגיעה מינימלית במכשיר, במקרה שיינזק?
    תמיד מומלץ לבדוק האם תצוגת הסלולרי מצוידת בהגנת מסך, בעדיפות לציפוי המפורסם Gorilla Glass – נתון המעיד על חסינות מסוימת בפני שריטות. כמובן שגם רמות אטימות למים וחול הן אידיאליות, המגנות על המכשיר מפני נזקי אבק וטבילה במים. מעבר לכך, כדאי מאוד להצטייד במגן זכוכית עבה במיוחד (דרגת 9H) וגם על כיסוי לא היינו מוותרים – ציידו את המשתמשים הצעירים בכיסוי לטלפון, ואל תתפתו לדילים זולים מדי אלא חפשו מגן קשיח ואיכותי.
  4. אנדרואיד או iOS?
    מערכת ההפעלה היא סך המסכים המשמשים להפעלת המכשיר. את מערכת ההפעלה iOS של Apple ניתן למצוא בלעדית במכשירי iPhone, אך מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל קיימת במגוון תצורות ובמגוון רחב של מכשירים.
    שתי המערכות הללו נחשבות לבשלות, יציבות ועשירות, אז מהי מערכת ההפעלה האידיאלית עבור ילדכם? מערכת ההפעלה iOS נחשבת לקלה ביותר ומגישה בצורה האינטואיטיבית ביותר את כל תכונות הסלולרי, ולילדים שצריכים תפעול פשוט וקל אייפון הוא הפתרון המקובל, למרות שמחירו יקר יותר. ילדים ונערים שמעדיפים יותר חופש פעולה והתאמה אישית יעדיפו את אנדרואיד. חשוב לקחת בחשבון שרוב האפליקציות יקרות יותר בחנות של Apple, בעוד שבחנות של אנדרואיד הן זולות יותר ויש גם מגוון רחב יותר של אפליקציות חינמיות.
    אייפון 13 פרו מקס (צילום: iPhone 13, twitter)
    אייפון 13 פרו מקס | צילום: iPhone 13, twitter

    תציבו גבולות בפני הילדים ונטרו את זמן השימוש
    סמארטפון נותן לילד עצמאות ואת היכולת לצרוך תוכן ומידע גם בלי בקרה הורית. לכן חשוב לשוחח עם הילדים ולוודא שהם מבינים את הסכנות הקיימות, הסבירו להם שאסור להתכתב עם זרים או לשלוח אליהם תמונות ומידע משום סוג. בנוסף, חשוב להבהיר להם שאין להשתמש בשירותים מקוונים כדי לפגוע או להתעלל באחרים – ושעל כל דבר שנראה להם חשוב יעדכנו אתכם ההורים או כל מבוגר אחראי.
    כמו כן, דאגו להציב זמן לשימוש בטלפון ונטרו זמן זה. כמעט לכל מכשיר יש אפליקציה מובנית שמאפשרת להגביל את זמן השימוש, כדי שהילד לא יהיה תקוע עם הראש במסך כל היום וכל הלילה. שימו עין על המכשיר מפעם לפעם, כדי לוודא שהילד לא כיבה אותו.

דוגמאות למכשירים עד 1,000 שקל

Xiaomi Redmi Note 11, 128GB 6GB RAM

ב-Xiaomi מצליחים להציע סמארטפון מעולה – ולא בפעם הראשונה. המכשיר כולל תצוגת AMOLED מרשימה באיכותה, נפח אחסון ענק שאגרני התמונות ישמחו לקבל, טעינת 33W מהירה ויש אפילו עמידות בפני נזקי מים ואבק שלא תמצאו בכל מכשיר מוזל.

טווח מחירים: 686-1,079 שקל.

Xiaomi Redmi Note 11 (צילום: באדיבות זאפ השוואת מחירים)
Xiaomi Redmi Note 11 | צילום: באדיבות זאפ השוואת מחירים

Samsung Galaxy A13, SM-A135F/DS 64GB 4GB RAM

מדובר במכשיר שמספק תמורה מעולה ביחס למחיר. איכות התצוגה טובה מאוד,  סוללה שמחזיקה מעמד, 4 מצלמות אחוריות + מצלמה קדמית של 8 מגה פיקסל. מהירות העבודה, איכות הצליל, מערכת ההפעלה טובות מאוד

טווח מחירים: 528-879 שקל.

Samsung Galaxy A13 (צילום: באדיבות זאפ השוואת מחירים)
Samsung Galaxy A13 | צילום: באדיבות זאפ השוואת מחירים

OPPO A74, 128GB 6GB RAM

מכשיר ה-Oppo A74 הוא מכשיר מעולה לילדים צעירים. מגיע עם מסך AMOLED בגודל 6.43 אינץ’, ברזולוציית +Full HD, כשהוא כולל חיישן טביעות אצבע המופעל בנגיעה בתצוגה מצלמת סלפי עם חיישן 16 מגה-פיקסל בפינה השמאלית העליונה. למכשיר שלוש מצלמות אחוריות, מצלמה ראשית: חיישן 48 מגה-פיקסל, מצלמה משנית חיישן 2 מגה-פיקסל לתפיסת עומק ומצלמת מאקרו: חיישן 2 מגה-פיקסל. סוללה תומכת טעינה מהירה ועוד

טווח מחירים: 949-877 שקל.

OPPO A74 (צילום: באדיבות זאפ השוואת מחירים)
OPPO A74 | צילום: באדיבות זאפ השוואת מחירים

 

הכותב הוא שחר שושן, עורך ראשי של אתר Wisebuy מבית zap השוואת מחירים.