בשנת 2022 להתקשר למישהו זו כמעט מילה גסה - ככה זה שהחיים עברו להתנהל בוואטסאפ כמעט באופן מוחלט. בעידן שבו חברות מעניקות שירות לקוחות בוואטסאפ, הודעות חשובות עוברות בקבוצות והחיים החברתיים מתנהלים כמעט באופן מלא בין צ׳אט לצ׳אט, כדאי לכם לדעת שיש כמה דרכים פשוטות וקלות לשדרג את חוויית השימוש שלכם באפליקציה. לכן, כדאי לכם להכיר את 6 הטעויות הנפוצות הבאות, וכיצד ניתן לתקן אותן.

 

  • לא נועלים את האפליקציה

 

גם אם הסמארטפון שלכם מוגן בסיסמה, זה לא אומר שהוואטסאפ שלכם בטוח ודיסקרטי. ההודעות שהתקבלו יוצגו על המסך גם כאשר המכשיר שלכם נעול, ואם הוא בדיוק נמצא בידיים אחרות, יכול להיות שאתם בבעיה. כדי לשנות את זה ולנעול גם את הוואטסאפ, כל מה שעליכם לעשות זה להיכנס להגדרות (Settings), חשבון (Account), פרטיות (Privacy) ולאחר מכן למסך נעילה (Screen Lock). כאן תוכלו לבחור האם ההודעות יוצגו לאחר זיהוי פנים או טביעת אצבע.

 

  • אתם לא מוחקים הודעות באופן אוטומטי

 

לאחרונה, הוסיפה וואטסאפ אפשרות חדשה ליצור צ׳אטים שבהם ההודעות יימחקו באופן אוטומטי לאחר פרק זמן מסוים, בדומה לסטוריז שנעלמים כעבור 24 שעות. תוכלו להחיל את האפשרות הזו רק על צ׳אטים חדשים, כך שדבר לא יקרה לשיחות הקיימות שלכם.

ניתן לבחור בפרקי זמן של 24 שעות, שבוע או 90 יום עד לרגע שבו ההודעות יימחקו. כדי לעשות זאת, היכנסו לתפריט ההגדרות, חשבון ולאחר מכן בחרו בזמן ברירת המחדל להודעות זמניות (Default Message Timer). נחזור ונדגיש שמרגע הפעלת ההגדרה, היא תחול אך ורק על צ׳אטים חדשים ולא על כאלו שכבר קיימים לכם באפליקציה. לא רואים את הפיצ׳ר הזה בתפריט? יכול להיות שהוואטסאפ שלכם לא מעודכן לגרסה החדשה ביותר.

 

  • אתם לא שומרים מספיק טוב על הקוד האישי שלכם

 

כשאתם רוצים לחבר את הוואטסאפ שלכם למכשיר חדש, האפליקציה שולחת לכם הודעה עם קוד אישי בן 6 ספרות אותו אתם מתבקשים להקליד. משתמשים רבים לא מודעות למשמעות של הקוד הזה ולחשיבות שלו לאבטחת החשבון שלכם. אם אחד מאנשי הקשר שלכם מבקש מכם את הקוד הזה, גם אם מדובר לכאורה באדם קרוב שאתם סומכים עליו, לא היינו ממליצים לכם לתת אותו. יכול להיות שמדובר בהאקר שהשתלט על החשבון שלו ומנסה לעשות כך גם לחשבון שלכם. שמרו על הקוד הזה בדיסקרטיות.

 

  • אתם לא מבטלים את השמירה האוטומטית של הקבצים

 

כולנו מוצפים בקבצים שמגיעים אלינו בוואטסאפ, לרוב בקבוצות אבל גם בצ׳אטים פרטיים. כן, אנחנו אוהבים להעביר סלפיז משעשעים, תמונות מטיולים וכמובן ברכות ״שבת שלום״ ו״חג שמח״ (היי סבא וסבתא), אבל כל אלו תופסים לא מעט מקום אחסון יקר על המכשיר. כל מה שעליכם לעשות כדי לחסוך את המקום הזה, זה לבטל את השמירה האוטומטית של הקבצים. כדי לעשות זאת, היכנסו לתפריט ההגדרות ומשם לאחסון ונתונים (Storage and Data). כאן תוכלו לבחור איזה סוגי קבצים ירדו למכשיר באופן אוטומטי, אילו יירדו רק אם יש חיבור ל-Wifi ואלו לא יירדו בכלל. אנחנו ממליצים בחום לכבות את האפשרות לשמור תמונות.

 

  • אתם לא מגדירים אימות דו-שלבי

 

בהמשך לסעיף על אבטחת החשבון, אמצעי נוסף שאתם יכולים לנקוט בו על מנת להגן על הפרטיות שלכם, הוא הגדרת אימות דו-שלבי. כדי לעשות זאת, היכנסו לתפריט ההגדרות ומשם לחשבון. כעת בחרו באימות דו-שלבי (Two-factor verification). כעת, אתם יכולים להפעיל את ההגדרה, שתגרום לכך שבכל פעם שתקשרו את מספר הטלפון שלכם לאפליקציה, תידרשו להזין קוד PIN נוסף.ֿ

 

  • לא מונעים מזרים להוסיף אתכם לקבוצות

 

קרה לכם שהתעוררתם בבוקר וגיליתם שאתם חברים בקבוצת וואטסאפ שבה אתם לא מכירים איש? ובכן, הסיטואציה הזו ניתנת למניעה. אתם יכולים להגדיר שרק אנשי קשר יוכלו להוסיף אתכם לקבוצות. כדי לעשות זאת, היכנסו לתפריט ההגדרות, משם לחשבון, פרטיות ולאחר מכן לקבוצות (Groups). כמו כן, תוכלו להגדיר אנשי קשר מסוימים שלא יהיו רשאים להוסיף אתכם לקבוצות גם כן.

בשבוע שעבר: איך לדעת שמשהו לא בסדר עם האייפון