תמונות שנוצרו ע"י DALL-E 2 (צילום:  DALL-E 2)
תמונות שנוצרו ע"י DALL-E 2 | צילום: DALL-E 2

מחשב הבינה המלאכותי שהופך טקסט לציור, Dall-E 2, נפתח סוף סוף לכולם. אם במקרה אתם חיים בבועה ולא שמעתם על הפלא הזה, נזכיר שחברת הבינה המלאכותית OpenAI פיתחה מחשב שמסוגל לקרוא טקסט המתאר חפץ, סיטואציה או סתם רעיון ולהפוך אותו לציור שנראה על גבול המציאותי. 

עוד בשנת 2021 הושק Dall-E המקורי אבל דווקא בחצי שנה האחרונה, לאחר שהחברה הודיעה על השינויים הגדולים שהכניסה לדגם ההמשך Dall-E 2 הוא הפך לאחד הנושאים הכי חמים בעולם הטכנולוגי. 

מאז נפתחה הרשמה מוקדמת ורק מעטים זכו לנסות להתפרע בדימיונם עם ציורים מופלאים, אך בימים האחרונים התבשרנו כי האפשרות נפתחה לקהל הרחב וניתן להתחיל לשחק בו באופן חופשי.

כיצד תעשו זאת:

דבר ראשון כנסו לאתר של Dall-E 2. לאחר מכן לחצו על sing up והירשמו לשירות בעזרת מייל, חשבון גוגל או חשבון מיקרוסופט. לאחר ההרשמה תקבלו מסך שיסביר לכם שיש לכם 50 קרדיטים חינם לחודש הראשון ולאחר מכן 15 קרדיטים בכל חודש. 

אם עברתם את השלב הזה, אתם כבר בפנים. תוכלו לראות שורת חיפוש שבה רושמים את מה שעולה על ראשכם, למשל אסטרונאוט מנגן על פסנתר על רקע הירח. לאחר שתכתבו את התיאור לחצו generate והמערכת תתחיל לפעול. אם אין לכם רעיון אתם יכולים לבקש ממנו להפתיע אתכם.

כשאתם מקלידים את ההנחיה יש לכם 400 תווים לנסות לרשום את התיאור הכי טוב שלכם. ככל שתפרטו יותר ככה התוצאה טובה יותר.

תמונות שנוצרו ע"י DALL-E 2 (צילום:  DALL-E 2)
תמונות שנוצרו ע"י DALL-E 2 | צילום: DALL-E 2

תמונות שנוצרו ע"י DALL-E 2 (צילום:  DALL-E 2)
תמונות שנוצרו ע"י DALL-E 2 | צילום: DALL-E 2

אם תרצו להבין כיצד באמת לפצח את החיפוש תוכלו לגלות בספר הוראות את כל הטיפים הרלוונטים. המדריך עם ה-82 שקופיות מכסה טכניקות להפקת התוצאות הרצויות מ-DALL·E 2. הוא מדבר על אסתטיקה ואווירה, שמות תואר מומלצים לשימוש כדי לקבל את התחושה או הקומפוזיציה שאתם מחפשים וטיפים על כל דבר, החל מצילום ועד ליצירת דיוקנאות ונופים בציור, סגנונות קולנוע ואיור, סגנונות אמנות היסטוריים ואמנות תלת מימדית. לצילום, הוא מציע לכלול סמיכות, זוויות, איכות תאורה ואפילו סוג העדשה. להמחשה, הוא מספק דוגמאות של סגנונות, מדיה ומרקמים שונים. זה גם מראה כיצד אפשר להשתמש בסגנונות מתולדות האמנות כדי לקבל תוצאות מעניינות.

המדריך מציין שגם יוצרי DALL·E 2 לא יודעים מה הכלי יודע ומה לא יודע. במקום זאת, המשתמשים צריכים להבין מה הוא מסוגל לעשות וכיצד לגרום לו לעשות מה שהם רוצים. עצה אחת היא להיות ספציפי - ציינו אם אתם רוצים תמונת תקריב או זווית מסוימת. וזכרו כי שם תואר ללא הגדרה נוספת יכול להתפרש בדרכים שונות - להשפיע על כל המראה של תמונה או משהו ספציפי כמו סגנון הלבוש של הדמות.

בהתחלה כנראה שיקח זמן עד שתצליחו להשתלט ולקבל את התוצאות שתרצו. אבל ספר ההנחיות מראה גם כיצד לערוך תמונות על ידי כתיבת הנחיות חדשות עבור אלמנטים ספציפיים בתוכם. הוא גם מראה כיצד ניתן להשתמש ב-DALL·E 2 כדי לשלב תמונות נפרדות.

עם הקידמה יש כמובן חששות שהמחשבים "יגנבו" את העבודות של בני האדם, ובכן במקרה הזה ייתכן שכמה מעצבים וגרפיקאים יאבדו את משרתם עבור הכלי החכם הזה. עם זאת טכנולוגיה חדשה גם מייצרת עבודות חדשות כמו מתפעלים של המערכת.

אם הכלי הזה יקר לכם, כדאי שתדעו שיש אלטרנטיבות חינמיות ל-DALL·E 2 כמו Art Breeder-Collages, ו-DALL-E mini - שנקרא כעת Craiyon למרות שהתוצאות שלו לא ממש מספקות, בנוסף קיים Stable Diffusion, שהוא קוד פתוח.