לטלפונים שלנו יש אינספור הגדרות שניתנות לשינוי ולהתאמה – אבל רובנו לא באמת טורחים להתעסק איתן. גוורמים אפשריים לכך הם שפע האפשרויות הקיימות, החשש משיבוש פעולת המכשיר או סתם עצלות או דחיינות (סליחה). לכן, ריכזנו שמונה הגדרות שיכולות לשפר משמעותית את חוויית השימוש שלכם במכשיר.

1. העבירו את ההתראות למצב שקט

אם צפיתם בסרטו של דרור גלוברמן "הקרב על המוח" (ואם לא – כדאי לכם), אתם כבר מודעים לכך שהתראות הן אחד הדברים שרצוי להפחית בחייכם, ממש כמו סוכר או שומן טרנס. אנחנו לא מבקשים מכם לכבות אותן לחלוטין, או למחוק אפליקציות, רחמנא לצלן.

מספיק שתיכנסו להגדרות ההתראות במכשיר שלכם, תעברו על רשימת האפליקציות המותקנות, ותעבירו את הפחות חשובות למצב שקט (Silent). כך, כל העדכונים עדיין יגיעו אליכם – אבל אם המכשיר נמצא על השולחן או בכיס, הוא לא ישמיע צליל ולא יפעיל את המסך.

הסירו חשש מלבכם: במצב הזה, אתם תראו את ההתראות בפעם הבאה שתפתחו את המכשיר.

2. הסירו את עיגולי ההתראות האדומים

הגדרה אחרת, שגם היא הוזכרה בסרט, היא העיגולים האדומים שמראים לכם שיש לכם 312 התראות חדשות בפייסבוק, 108 בטוויטר ו-1,074 בוואטסאפ. מעבר לניסיון להלחיץ אתכם להיכנס לאפליקציה, אין שום חשיבות אמתית במספר העדכונים שמחכים לכם בכל אחת.

רוצים לכבות את זה? אם יש לכם אנדרואיד, היכנסו להגדרות מסך הבית שלכם  על ידי צביטה פנימה על המסך ולחיצה על גלגל השיניים שיופיע בתחתית, או להגדרות המתקדמות של ההתראות; אם יש לכם אייפון, היכנסו להגדרות (Settings) ולהתראות (Notifications).

את ההגדרה הרלוונטית תמצאו לרוב תחת "תגי סמלים של יישומים" או App Icon Badges. ניתן לבחור בין ביטול מוחלט של הנקודות האדומות לבין הצגתן ללא המספרים, כדי להפחית מעט את תחושת הדחיפות.

3. החליפו את צליל ההתראה

כמה פעמים שמעתם צליל התראה ומיהרתם לשלוף את הטלפון או להרים אותו – רק כדי לגלות שהצליל הגיע ממכשיר של מישהו אחר? הדרך הקלה ביותר לחסוך לעצמכם עשרות הושטות-יד מיותרות לטלפון בכל יום היא להחליף את צלילי ברירת המחדל להתראות – במיוחד של אפליקציות כמו וואטסאפ, שכולם משתמשים בהן וכולם מקבלים בהן התראות ללא הפסקה.

4. שמרו על עוצמת צלצול קבועה

אתם. גם אם לא התכוונתם, אתם נוטים לשנות את עוצמת הצלצולים בלי לשים לב; זה קורה כשאתם מחזיקים את הטלפון ביד, וגם כשאתם מכניסים אותו לכיס. כדי למנוע את זה, שנו את פעולת ברירת המחדל של כפתורי עוצמת השמע לשליטה על המוזיקה, למשל.

בסמסונג תמצאו את האפשרות הזו תחת הגדרות -> צלילים ורטט -> עוצמת צלצול -> "היעזר במקשי עוצמת הקול למדיה". באייפון תוכלו לעשות זאת על ידי כיבוי המתג Change with Buttons תחת Sound & Haptics בתפריט ההגדרות.

5. כבו התראות טורדניות מאתרים

מכה עולמית שהולכת וגוברת עם הזמן היא אתרים ששולחים לכם התראות מתוך הדפדפן, בלי שהתקנתם בכלל את האפליקציה. לרוב, פשוט אישרתם את משלוח ההתראות בלי ששמתם לב. 

כדי לכבות את המטרד הזה, היכנסו לדפדפן במכשיר שלכם, לחצו על כפתור התפריט (בדרך כלל שלוש נקודות או שלושה קווים), הגדרות, אתרים וכבו את מתג ההתראות. מאותו רגע, אתרים לא יוכלו לבקש מכם או לשלוח לכם התראות.

אם אתם חושבים שההתראות זדוניות, קראו את המדריך הנפרד שלנו להסרתן

6. הסירו את הפרסומות מחלון ההתראות

מכה אחרת היא פרסומות; לא אלו שמוצגות כשאתם משתמשים באתרים או אפליקציות, אלא כאלו שקופצות לכם במכשיר כהתראות לכל דבר. יצרניות דוחפות את הפרסומות האלו כדי להגדיל את רווחיהן, למרות שמדובר בצעד לא אתי. 

במכשירי סמסונג, היכנסו להגדרות, פרטיות, וכבו את "קבלת מידע שיווקי" (Receive marketing information). 

בשיאומי זה קצת מסובך יותר. עליכם להסיר את האפליקציות msa ו-GetApps מרשימת ההרשאות תחת הגדרות -> "הגדרות נוספות" או "סיסמאות ואבטחה" (תלוי בדגם ובגרסת המערכת), הרשאות (Authorization & revocation). אחר כך, עליכם לכבות את ההמלצות (Recommendations) בכל אחת מהאפליקציות של שיאומי שבהן אתם משתמשים. 

7. שמרו על מסך בית נקי

אם אתם משתמשי אנדרואיד, סביר להניח שיש לכם כמה מסכי בית עמוסים, וגם "מגירת אפליקציות" שנשלפת מתחתית מסך הבית ומציגה בדיוק את אותם סמלילים בסדר שונה. כדי להקל לעצמכם את החיים, צמצמו את מספר מסכי הבית ואת מספר קיצורי הדרך שמופיעים בהם. 

כדי להסיר קיצור דרך, הפעילו לחיצה ארוכה. כדי להסיר עמוד מיותר, יש לרוקן אותו - ולאחר מכן לבצע "צביטה פנימה", וללחוץ על סמל פח האשפה שיופיע מעליו או מתחתיו. 

אגב, ניתן גם לבטל את ההוספה האוטומטית של אפליקציות למסך הבית. בסמסונג, למשל, היכנסו להגדרות מסך הבית (צביטה פנימה -> גלגל שיניים) וכבו את "הוסף יישומים חדשים למסך הבית" או Add apps to Home Screen. 

8. צמצמו זמן מסך

כל טלפון בשנתיים האחרונות, ללא יוצא מן הכלל, מגיע עם מערכת שנקראת באנגלית Digital Wellbeing, ובעברית זוכה לתרגומים תמוהים כמו "שימוש חכם". מטרת המערכת היא לאפשר לכם לעקוב אחרי הזמן שאתם מבזבזים באפליקציות שונות וגם להגביל אותו. נכון, ההגבלות הללו ניתנות לביטול בקלות – אנחנו שולטים בסמארטפונים שלנו, בינתיים – אבל מטרתן האמיתית היא לגרום לכם לחשוב פעמיים לפני שאתם 'טובעים' באינסטגרם במשך שעה על הבוקר.

מומלץ להפעיל את "הגבלת זמן המסך" (Screen Time) לאפליקציות שבהן אתם משתמשים יותר מדי (בעיקר יוטיוב ורשתות חברתיות). 

רוצים עוד? NEXTER לשירותכם
>> לא צריך אפליקציות: 9 דברים שהסמארטפון יודע לעשות לבד
>> עושים את זה בזמן הטעינה? טעות קשה