המסך שיש לנו באמצע הסלון כבר מזמן לא משמש רק לצפייה בחדשות. מלבד הזרמת מדיה ישירות מהנייד, אנחנו מנצלים אותו לצפייה בסרטים וסדרות, למשחקים בקונסולות משוכללות ולגלישה באינטרנט.

אז למה שכל זה לא יקרה באיכות טובה יותר? מסתבר שכמו תמיד, כבר חשבו על זה לפנינו.

כמה K צריך בטלוויזיה?

עד לא מזמן הסתפקנו במסכי 4K וברזולוציה של 3840 על 2160, או במילים אחרות כ-4,000 פיקסלים לרוחב המסך. כזכור, הם אלו ששלטו בכנסי החדשנות הקודמים בלאס וגאס (CES) ולקראת מונדיאל 2018 הם אף הפכו לסטנדרט המקובל ברוב רשתות השידור בעולם.

אבל מאז זרמו הרבה פיקסלים בנהר, ועכשיו חברת SAMSUNG לוקחת את כל התחום צעד קדימה עם דגמי 8K חדשים ופורצי דרך. מה זה אומר? פשוט מאוד.

רזולוציה גבוהה יותר משמעותה שיש יותר פיקסלים שיוצרים את המסך. בגלל שיותר פיקסלים צפופים בתוך אותו שטח, התוצאה היא ייצוג מציאותי של התמונה ותחושה מדהימה תוך כדי הצפייה. כמו כן, במסכים החדשים של SAMSUNG יש טכנולוגיה שמשפרת את הרזולוציה באמצעות בינה מלאכותית.

מבחינת מפרט, טלוויזיית 8K של SAMSUNG היא למעשה מסך עם 7680 פיקסלים אופקיים ו-4320 אנכיים (עשינו בשבילכם את החישוב: זה יוצא כ-33 מיליון פיקסלים. צריך לראות כדי להבין). בגלל שה-"K" מציין Kilo (קילו, 1000) – הגענו לרזולוציה אופקית של כ-8000 פיקסלים.

בקיצור, ממש כמו 4K – רק כפול 2 ובכלל לא אותו דבר.

לשמוע סאונד ב-8K

סדרת QLED 8K של SAMSUNG תושק במהלך 2020 ותכלול את דגם NEXTGEN TV. לצד רזולוציית K8 ברורה וחדה מאי פעם עם, Samsung הוסיפה למסך הזה את תקן 3.0 ATSC שמבטיח מכלול צבעים רחב, טווח דינאמי גבוה וגם חדשות טובות לאודיופילים: תמיכה ב-Dolby AC-4 ו-MPEG-H 3D Audio.

בגזרת הוידאו, תקן 3.0 ATSC שמובנה בדגם NEXTGEN TV של Samsung יתמוך בכל 3 הפורמטים המוכרים: וידאו SD הישן והטוב, וידאו משולב HD וכמובן וידאו מתקדם יותר לרבות שידור ב-120 פריימים לשנייה. בפועל, זה אומר חווית K8 אולטימטיבית שכוללת גם את השמע וגם את הצפייה (וידאו ואודיו) ושדרוג של צליל הסראונד המסורתי.

"SAMSUNG משנה כל הזמן את הטכנולוגיה שמגיעה לצרכנים, כדי להעניק להם את חווית הבידור הביתית האולטימטיבית", מסר היוגון לי, סמנכ"ל עסקי התצוגה החזותית ב- SAMSUNG אלקטרוניקה במהלך כנס CES 2020 בלאס וגאס. "בנוסף, אנו שמחים לראות כיצד הסטנדרט שהצבנו מעודד פיתוח תוכן וחוויות לכל מערכת ה-8K שלנו ונרגשים מהפוטנציאל המלא".

גולת הכותרת: מסך שמסתובב לרוחב ולאורך לפי תנועת הנייד

ההוכחה לכך ש- SAMSUNG יודעת בדיוק מה חשוב לנו היא גם גולת הכותרת של כנס CES האחרון – מסך אופקי/רוחבי בדגם Sero של SAMSUNG שמאמץ במדויק את תנועת מכשיר הנייד שאליו הוא מחובר.
במילים אחרות, מסך Sero משקף פיזית את המסך האנכי של הטלפון החכם. בשאר הזמן, הוא ממשיך להציג את התמונה לרוחב כדי לאפשר לכם לראות סרטים, סדרות ותכנים בדיוק כמו שאתם רגילים.

באמצעות מסכי Sero ("אנכי" בקוריאנית), קל מאי פעם להזרים תכנים לטלוויזיה הגדולה ולסנכרן אותה עם הנייד גם באפליקציות שמשום מה עדיין לא תומכות בכיווני נוף. אבל במקום שיהיו את השוליים השחורים והמעצבנים האלה בצדדים, המסך כולו יסתובב אוטומטית לאורך ובצורה ורטיקלית. בהחלט שילוב מעניין בין לואו-טק וחומרה לבין היי-טק ותוכנה.

עד האינפניטי וחזרה, אבל בלי לקום מהכורסא

ב- SAMSUNG גם יעזרו לכם להתרגל לעשור הבא עם דגם Q950TS מסדרת QLED 8K, שמביא את טכנולוגיית האינפיניטי המסחרית גם לשוק הפרטי.
במסכי האינפיניטי של SAMSUNG אין כמעט טיפת מתכת מיותרת בין המסך לבין המסגרת. התוצאה היא יחס

מסך לגוף של 99%, תצוגה שפורצת את גבולות המסך הרגיל וטלוויזיה שנראית כמו יצירת אמנות לכל דבר גם כאשר היא כבויה. לפי המידע שזורם מלאס וגאס, תצוגת האינסוף של דגם Q950TS תהיה זמינה עבורכם בקרוב גם בגדלי 32 אינץ' או 75 אינץ' וגם בצבעים בז' ובורדו.

מסכי טלוויזיה בהתאמה אישית – וכחלק מהקיר

בשורות טובות: כל הלקוחות של SAMSUNG ימשיכו מסדרת MicroLED שתתרחב, תרתי-משמע, לגדלים של 88 אינץ', 93 אינץ', 110 אינץ' ו-150 אינץ' – במטרה להפוך את התצוגה לעוד יותר חדה וברורה ועם עיצוב דק שמסיר כמעט את כל ארבעת צידי הלוח בגימור שמשתלב ישר עם הקיר.

מבחינת בעלי משרדים למשל, זה פחות או יותר סותם את הגולל על הצורך במקרן המכוער הזה שתלוי באמצע החדר. עבור בעלי בתים ומעצבי פנים, אחד הפתרונות הרלוונטיים הוא פשוט לחבר יחד מספר מסכי MicroLED שונים כדי ליצור שילובים חדשים ועל מנת להתאים את הטלוויזיה לחלל הספציפי שלהם.

לבסוף, כדאי להזכיר את החיבור בין ויזואליות לצליל שאותו תשיג SAMSUNG ב-2020 עם דגם הסאונד בר Q800T שמתכתב עם כל סדרת מסכי QLED. בין היתר, הדגש הוא על שילוב הצליל שמגיע מהרמקול העליון של הטלוויזיה עם הפלט של הסאונד בר עצמו, כדי לייצר את חווית הסאונד הייחודית. דבר כזה עוד לא שמענו.