צילום ב-360 מעלות הוא ממש מגניב, במיוחד אם אתם מתעדים טיולים ונופים מדהימים או חברים סביב שולחן מסיבה, ולא הכל נכנס בתמונה אחת. הנה, כך נראית גינה ב-360 מעלות.

צילום תמונות מהסוג הזה הוא תחבבי שעדיין שמור, משום מה, רק לחובבי טכנולוגיה מתקדמים. בשביל זה אנחנו פה, לשכנע אתכם שזה הדבר הבא. המצלמות הופכות לזולות ונגישות יותר, ויש בארץ כבר מגוון לא רע של מצלמות  כאלה (שאת חלקן סקרנו כבר). הפעם על שולחן הניתוחים - האינסטה 360. הדגם שנבדק הוא Insta 360 Air שמיועד לאנדרואיד בחיבור USB-C. יש גם דגמים למיקרו USB (כמו במכשירי הגלקסי S7), ויש לאייפון דגם שיש בו כמה תכונות שונות.

באמצעות שתי עדשות שנמצאות גב אל גב, המצלמה קולטת בסטילז או בווידאו את כל מה שנמצא סביבה. כך, למשל, אפשר לקחת את חבריכם לסיור וירטואלי ולהוציא להם עיניים. במקרה שלי זה בגינה - במקרה שלכם זה יהיה בטירה מדהימה שמצאתם בטיול לאירופה.

 

איך התמונות?

תראו בעצמכם. זו תמונה שצולמה בצהריי יום אביבי בתנאי תאורה טובים מאוד, וברזולוציה הכי גבוהה. כלומר, בתנאים אופטימלייים, זה ייראה כך. טוב? לטעמי כן. אפשר יותר טוב? בטח. זה עניין של כמה חודשים עד שייצא דגם טוב יותר במחיר זהה. אבל זה נכון לכל דבר טכנולוגי. השאלה הנכונה היא האם זה כבר מספיק טוב, והתשובה לכך שהיא שכן.

ככה התמונה הזאת נראית ממבט על, כאילו מעדשת עין הדג, כאשר דוחסים יחד את כל 360 המעלות.

אינסטה 360 (צילום:  יחסי ציבור )
אינסטה 360 | צילום: יחסי ציבור

בואו נדבר קצת על פרטים טכניים. הרזולוציה של הווידאו היא 2560 על 1280 פיקסלים. רזולוציית הצילום בסטילס היא 3008 על 1054 פיקסלים. זה נראה טוב ואפילו טוב מאוד בסמארטפון (אם תעבירו את זה למחשב, תשימו לב שזה מעט מרוח). שומעים מצוין את ההקלטה, אבל רק אם עומדים קרוב מספיק למיקרופון, והסביבה שקטה יחסית. כלומר, לא היינו מתעדים בזה יצירות מופת קולנועיות. אבל שוב, בשביל הטירה באירופה או סרטון ברכות שהחברים יעשו לחתונה - זה אחלה.

שידרתי כמה שידורים חיים עם המצלמה. כאן הבעיה היא שלא משנה כמה המצלמה טובה, אנחנו עדיין תלויים בחסדי רוחב הפס של רשת הסלולר או רשת ה-WiFi הציבורית. ישראל נמצאת במקום לא רע בעולם בזמינות ובמהירות של אינטרנט מחוץ לבית, ובכל זאת - אנחנו לא ברוחב פס מטורף. השידורים לא עברו באיכות מדהימה, והסאונד היה די מאכזב. אם אתם רוצים לשדר חי - אל תבנו עליה כפתרון טוב.

האפליקציה של המצלמה, שניתנת בחינם, מאפשרת לצלם את התמונות והסרטונים, לשדר בחי (פייסבוק או יוטיוב), לצפות בחומרים שצילמתם (בהחלקת האצבע על המסך, או באמצעות משקפי 360 שאפשר לקנות בגרושים באיביי) ואפילו להוסיף פילטרים נחמדים אך לא הכרחיים לצילומים.

אפשר לשתף את הסרטונים והתמונות ביוטיוב, פייסבוק או באתר אינסטה 360 (כמו הדוגמאות בכתבה הזו). הסרטונים והתמונות נשמרים על הטלפון, ואפשר גם להעביר אותם למחשב.

לא צריך סוללה או כרטיס זכרון

היתרון העצום שלה על פני מצלמות 360 אחרות היא שהיא מתחברת פיזית ישירות לסמארטפון (אנדרואיד או אייפון). המצלמות האחרות מתחברות באופן אלחוטי.

באינסטה 360 אין שום תהליך סנכרון. לא צריך הטענה וסוללה נפרדת, לא צריך כרטיס זכרון נפרד ולא צריך להעביר את הסרטון בסיום הצילום מהמצלמה לטלפון או למחשב. אפשר להפיץ אותו ישירות ברשתות חברתיות, ואפילו לשדר לייב בפייסבוק וביוטיוב. מחברים לטלפון ומתחילים לצלם.

אלא שיש בזה גם חסרון. את מצלמות 360 האחרות אפשר להניח, להתחבא ולצלם מרחוק כד שלא תהיו נוכחים בתמונה. באינסטה צריך להיות צמודים לטלפון בשביל להפעיל אותה, או לחבר אותו לחצובה. אבל מה שווה תמונה או סרטון אם הוא לא סלפי, בתכלס. חסרון נוסף - מאחר שאין לה זכרון או סוללה משלה - אתם טוחנים את אלה של הסמארטפון. אז לשימוש שוטף יהיה צריך בכל זאת להיות קרוב למטען או סוללה חיצונית בשביל להחיות את הטלפון פעם לפעם.

המצלמה היא כדור עם בליטה שהיא התקע שמתחבר לטלפון בדגמי האנדרואיד (באייפון מדובר במעיין מלבן). יש לה כיסוי מגומי קשיח, אבל אי אפשר להגן על העדשות כאשר היא מחוברת לטלפון והן נוטות להתלכלך. יש פה פשרה בעיצוב שמאפשרת למצלמה להיות קומפקטית.

האם כדאי לקנות?

האינסטה 260 עולה 600 שקלים ברשת באג. זה מחיר טוב מאוד למצלמות 360 בכלל, ולמצלמה הזאת ספציפית בהתחשב בנוחות שלה ובאיכות הלא רעה שלה. המחיר לא גבוה בהרבה מאשר לקנות בחו"ל.

אל תסתפקו בדוגמאות שלי. צפו בעוד סרטונים ב-360 ביוטיוב - אם צילום 360 באופן כללי זה משהו שמדבר אליכם, ואתם רוצים גם לשוויץ לחברים מחוף הים הדהים, או מההר שטיפסתם עליו, אז האינסטה 360 בהחלט מתאימה לכם.