גם אתם אוהבים להאזין למוזיקה בזמן שאתם מנקים את הבית? מתכנת החליט לקחת את הרעיון הזה לקצה, והפך את הרובוט השואב הראשון של שיאומי, למעין רמקול נייד שמסוגל לנגן את ספוטיפיי. וכן, הוא עדיין מסוגל לשאוב ולנקות לכם את הבית תוך כדי שהוא מנגן, ואתם אפילו יכולים לעשות את זה בעצמכם די בקלות.

פחות משעה וחצי, והוא הצליח לפצח את זה

השאלה הראשונה שאתם בטח שואלים את עצמכם זה “למה שמישהו בכלל יעשה את זה?”. בראיון מיוחד לגיקטיים, אדי זאנג, המפתח שהצליח לפצח את ה-Hack הזה, עונה לשאלה הזו: “כי למה לא? רוב הסיכויים שזו אותה סיבה שיש לי Active Directory Deployment בבית לניהול של מחשב בודד”. זאנג מספר כי התהליך כולו ארך כשעה וחצי, כאשר שעה הוקדשה להשגת גישת Root לשואב, וכמה עשרות דקות נוספות להפעלה של ספוטיפיי. עם זאת, הוא מבקש לציין את השעות של העבודה הקשה של מי שפיתח את הכלים שבהם הוא נעזר לצורך ה-Hack הזה. “כל מה שאני עשיתי זה להדביק את הדברים הללו אחד לשני”, הוא טוען.

לאחר השגת הגישה לשואב של שיאומי, זאנג מספר כי מקבלים גישה למחשב ARM שמריץ את Ubuntu. מכאן הוא החל לחפש אחר פיתרון להפעלת ספוטיפיי על גבי Raspberry Pi, כיוון שגם הוא מבוסס ARM, וגם Raspian Ubuntu הן מבוססות Debian, והוא מצא אותו בדמות Raspotify. לאחר עוד כמה תהליכי קונפיגורציה, הוא הצליח לגרום לשואב שלו להופיע ברשימת המכשירים הזמינים להאזנה (“Connect to a device”).

מאותו רגע ניתן פשוט להשתמש ברמקול של השואב שמשמש בעיקר להשמעת צלילים והתראות, לצורך השמעת מוזיקה גם מספוטיפיי. “אני לא רואה שום סיבה שמישהו ירצה רמקולים קטנטנים של שואב אבק שצריכים להיות מחוברים ל-WiFi כדי לעבוד”, כך לדברי זאנג, שמציין שלרמקול-שואב החדש שיצר יש יתרון מעניין של חיי סוללה שמספיקים ליומיים של נגינה רצופה. זאנג בעצמו מודה שהוא האזין רק פעם אחת למוזיקה באמצעות השואב בזמן שהוא גיהץ את בגדיו (והרובוט עבד ברקע), אבל בסופו של דבר הוא מעדיף להקשיב למוזיקה דרך הרמקולים של הסמארטפון שלו. את הפלייליסט שלו, אגב, הוא מסרב לחשוף כיוון ש”האינטרנט עשוי להיות די שיפוטי בנושאים האלו”. אפשר להבין אותו.

אם השלב הבא הוא טוסטר שמנגן?

זאנג בכלל עובד בחברת ייעוץ אבטחה בסידני, אוסטרליה. “אני שובר דברים כדי להפוך אותם לטובים יותר. כשאני לא עובד, וכשאני ב-‘Man-Dungeon’ שלי, אני אוהב להתעסק עם גאדג׳טים שונים, לשחק במשחקים או ללמוד”. זאנג כבר מתבדח על הפרויקט הבא שלו וטוען שהוא עשוי לרכוש טוסטר חכם ולהטמיע בו את ספוטיפיי “כדי להמשיך את התמה שהתחלתי”.

פורסם ב-Geektime

עוד ב-Geektime

האם אפליקציית המסרים של המוחים בהונג קונג באמת מאובטחת?
זה המשחק שיתן לכם להרגיש הכי קרוב לאיירון-מן, אבל זה לא בטוח יספיק לכם

אם אתם גם רוצים לנסות להפוך את הרובוט השואב של שיאומי לרמקול נייד, אתם יכולים להיעזר במדריך שזאנג חלק בבלוג שלו (מצריך היכרות עם תכנות). זוהי לא הפעם הראשונה שאנחנו נתקלים בפיתוחים נהדרים שכאלו בתחום השואבים הרובוטיים, ובמהלך השנה פירסמנו את סיפורו של מהנדס צעיר מאוד שהינדס מחדש את הרומבה שלו כדי שהוא יקלל בכל פעם שהוא נתקל בקיר.