נהיה קצת צפוף בזירת צמידי הכושר: חברות האלקטרוניקה האישית, חברות ניווט וחברות מתמחות כמו FitBit - כולן רוצות נתח משוק המחשוב הלביש. אפילו פלאפון נכנסה לתמונה והחלה לשווק בארץ את VivoFit - צמיד הכושר של חברת הניווט גרמין. לקחנו אותו לכמה שבועות של בדיקה.

צמיד הכושר VivoFit של גרמין (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
נראה כמו שעון ולא צריך טעינה כל יומיים. Garmin VivoFit | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

עיצוב, מבנה וחיי סוללה

העיצוב של ה-VivoFit פשוט ומגיע בחמישה צבעים: שחור, כחול, אפור, ירוק וסגול. אנחנו קיבלנו צמיד שחור, שמגיע בקופסה עם שתי רצועות גומי כדי להתאים לגדלי פרק יד שונים. יחידת המוח של הצמיד גדולה יחסית ומקומרת מעט. את עיקר שטח הפנים שלה תופס מסך אלפא-נומרי גדול שנותן לצמיד מראה של שעון דיגיטלי.

ה-VivoFit מופעל בידי לחצן בודד ברצועה: לחיצה קצרה מחליפה בין תצוגת השעה, התאריך, קצב לב, מספר צעדים שנצעדו, מספר צעדים שנותרו ומרחק וקלוריות שנשרפו. בכל פעם שמתיישבים לנוח, פס אדום בראש הצג מתמלא כדי לדרבן אותנו ולהזכיר לנו להתנועע.

לחיצה ארוכה מכניסה את ה-VivoFit למצב סנכרון, ולחיצה ממושכת אף יותר תכניס אותו למצב מדידת שינה. בסך הכל, התוצאה הכוללת נאה, פשוטה ועניינית. בנוסף - לעומת צמידים אחרים, נטולי צג, דווקא אהבנו את הצג הגדול, שיכול לשמש גם כשעון יד.

גרמין טיפלו יפה גם בסוללה: בניגוד לצמידים בעלי סוללה נטענת, הדורשים טעינה מדי מספר ימים בשקע USB במחשב, ה-VivoFit נסמך על סוללה פנימית זעירה, מהסוג שמפעיל שעוני יד והתקנים דומים אחרים. לטענת היבואנית, הסוללה אמורה להספיק לשנה שלמה. לאחר מכן, המשתמש יכול בעצמו להחליף אותה על ידי הברגה החוצה של ארבעה ברגעים. מעבר לכך, ה-VivoFit בנוי היטב, ועבר בהצלחה טבילות במים זורמים, בבריכה ואפילו מפגשים אקראיים עם חומרי ניקוי.

צמיד הכושר VivoFit של גרמין (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
נראה כמו שעון ולא צריך טעינה כל יומיים. Garmin VivoFit | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

מדדים וסנכרון

ערכת המדדים של VivoFit היא בסך הכל די סטנדרטית: צעדים שנצעדו, קלוריות שנשרפו וצעדים ליעד ומרחק. שתי התוספות המעניינות כאן הן ההתאמה האוטומטית של יעד הצעדים בהתאם לצעדים שצעדתם בימים הקודמים, ויכולת הסנכרון עם מד דופק.

לגבי התוספת הראשונה – בשעה שכמות הצעדים המומלצת היומית לאורח חיים בריא היא עשרת אלפים, בגרמין מבינים שאנחנו יותר עצלנים מזה. לכן, יעד הצעדים מותאם באופן אוטומטי, בהתאם לכמות הפעילות שלנו: ישבתם כל היום? ה-VivoFit יאתגר אתכם, אבל לא ידרוש מכם עשרת אלפים צעדים. עשיתם את צעדת הכנרת או שווה ערך? הצמיד של גרמין ידרוש מכם גם יותר מעשרת אלפים צעדים.

התוספת השניה היא סטנדרטית יותר - ה-VivoFit תומך בפרוטוקול ANT, שאיתו הוא גם מתקשר עם יחידת הסנכרון למחשב, וזהו גם הפרוטוקול הסטנדרטי של מדי דופק, מהסוג שעונדים ברצועה סביב החזה. אם יש לכם מד מסוג זה, תוכלו לחבר אותו עם ה-VivoFit ולקבל את הדופק שלכם גם בזמן ריצה.

בכל הנוגע לדיוק, ה-VivoFit עושה עבודה טובה ומודד צעדים בדייקנות, מה שלא בהכרח ראינו בצמידים אחרים.

הסנכרון, כאמור, מתבצע מול יחידה קטנה הנכנסת לשקע USB סטנדרטי. התקנה של תוכנת גרמין, שניתנת להורדה מהרשת, תאפשר לכם לנהל את הצמיד ולהעלות את המידע לשירות הענן של החברה. ראוי לציין שחלק מהסנכרונים שלנו מול הסמארטפון נכשלו והיינו צריכים לסנכרן שוב, כאשר הסנכרון מול הטלפון החכם יתבצע באמצעות Bluetooth.

האפליקציה ושירות הרשת

בדומה לשאר המאפיינים, גם אפליקציית גרמין Connect והשירות המקוון הם פשוטים וענייניים, והכי חשוב: יש גם גירסה בעברית. במסך הבית של האפליקציה נמצא את מדדי הצעדים, שינה, "תגים" שהרווחנו, פעילויות שהזנו באופן ידני, שיאים אישיים ומשקל. עוד מציעה אפליקציית Connect לשתף מידע בזמן אמת מהצמיד, לבני דור ה-Q.

קצת התאכזבנו ממגוון הפעילויות שניתן להזין ידנית - אמנם, הוא לא מסתפק בריצה, אופניים, הליכה, ושחייה, אלא מכיל גם כושר, צעידה בשטח ומה שתורגם למעבר, כאשר הכוונה היא כנראה ל-Cross Training, אימון משולב (בכלל, כדאי לעשות עוד שיוף קטן על התרגום). אבל עדיין, לא מספק בעינינו.

על אף הנתונים, חסרות לנו המלצות ותובנות. גרמין לא מציעים ניתוח או המלצות למשתמש או משמעות למידע שהוזן, ועל המשתמש להסיק מסקנות בעצמו.

סיכום

ה-VivoFit נמכר בישראל במחיר רשמי של 699 שקל. למרות שהמתחרים מציעים צמידים במחירים נמוכים יותר, כמו ה-FitBit למשל, אנחנו סבורים שה-VivoFit שווה את התוספת בעיקר בגלל איכות הבניה הטובה והצג היעיל והמועיל.

בסך הכל, גרמין יצרה צמיד כושר מאוזן וענייני, שיספק את כל צרכיו של המשתמש שרוכש צמיד כזה לראשונה, וקצת יותר.

ציון נקסטר: 9