חברת הסטארט-אפ Magic Leap (שלה מרכז פיתוח גם בישראל) חשפה אמש (ד') לראשונה את מוצר הדגל שלה, שאמור לקדם את כל נושא המציאות הרבודה צעד אחד קדימה: מדובר על ערכה Magic Leap One שמכילה שלושה מרכיבים: משקפי מציאות רבודה בשם "lightwear", יחידת עיבוד בשם "lightpack" ויחידת שליטה (שלט רחוק) בשם, ובכן, Controller. החברה מכנה זאת בשם Creator Edition, אותה אחת שהיא מטזרת מאז חודש דצמבר האחרון.

חברת מג'יק ליפ עובדת בחשאיות ומטפטפת ממש מעט מידע לציבור ולעיתונאים, ועל פי הדמיות קודמות שלה היא מאפשרת לראות אנימציות סביבנו שנראות מאוד מציאותיות. אמש היא העבירה שידור חי ובו הציג את המוצר. מטרת הערכה היא לא רק לאפשר למשתמש לחוות מציאות רבודה נקודתית, אלא להקיף אותו בעולם שלם של מציאות רבודה (או "מעורבת", כפי שמכנה זאת החברה) ולאפשר לו להשתלב בתוכה, במקום שהיא תשתלב בעולם שלו.

Magic Leap One (צילום: באדיבות Magic Leap)
צילום: באדיבות Magic Leap

המשקפיים עצמם משתמשים בטכנולגיית "שדות אור" אשר אמורות לאפשר לנו לראות עצמים מדומים בתוך העולם שלנו על ידי חיקוי של הדרך שבה העיניים שלנו רואות עצמים באמצעות האור, כלומר עם דגש על צבע, עומק ושדה ראייה. זאת יחד עם מעקב אחרי קול, מחוות, תנועות הראש ומיקום העיניים, מאפשרת לטענת החברה חוויה שלמה שמשנה את החושים והתפיסה.

המשקפיים עצמם מגיעים בשני גדלים - סטנדרטי או לארג' - ומכילים אופציות להתאמה אישית עבור נקודות המגע עם המצח והעיניים לנוחות אופטימלית. החברה מציינת כי לא מומלץ להשתמש בערכה עם משקפיים, וכי היא עובדת על התאמה של עדשות לפי מרשם. המשקפיים מצוידים בשש מצלמות וחיישנים שקולטים את הסביבה, 4 רמקולים מרחביים משני הצדדים שמאפשרים לשמוע גם האודיו של הסביבה (כמו למשל דלת שנסגרת בקצה החדר), אנטנות צדדיות ליחידת השליטה, מצלמות פנימיות שמנטרות את תנועת גלגלי העין וקובעות היכן הפוקוס, ומיקרופונים בצדדים כדי להקליט את האודיו החיצוני.

רוצים לקבל את כל העדכונים? הירשמו לערוץ שלנו בטלגרם, NextIL@

יחידת העיבוד, שמעוצבת כמו דיסקית קטנה, מיועדת לתלייה חיצונית על הכיסים (ולא להכנסה מלאה לכיס, עקב ענייני איוורור). היא מכילה כפתור הפעלה, כפתורי ווליום, חריץ אודיו 3.5 מילימטר ומחבר USB-C להטענה והעברת קבצים מהמחשב. היא מאפשרת קישוריות אלחוטית ובלוטות', והסוללה שלה אמורה להחזיק "מספר שעות", תלוי בכמה כבד השימוש. השלט נראה כמו ג'ויסטיק קטן, עם כפתור הפעלה/בית, כפתור אחורי ומשטח מגע עם חיישני תנועה וחיווי רטט.

הערכה, שמיועדת הן למפתחי תוכן מציאות רבודה והן לצרכנים ראשונים ורעבים, תהיה זמינה לקניה רק בהמשך שנת 2018, אז גם יפורסם המחיר, אך סביר שהוא יעמוד על כמה מאות דולרים.