בין המוני ההמצאות הישראליות שכיף להתגאות בהן, לא הרבה מובנות לכולנו או מאפשרות לנו אפילו להגשים חלומות. אבל ההמצאה של שי גויטיין היא בהחלט כזו: בקרוב הוא יאפשר לכל אחד מאיתנו להרגיש כמו טייס, אפילו אם יש לנו פחד טיסה ואין לנו תקציב לשיעורים פרטיים במטוס קל.

"תמיד אהבתי דברים שעפים, ואחרי שסיימתי את הפרק של חיל האוויר ונכנסתי לחיים המקצועיים למדתי עיצוב תעשייתי בבצלאל", מספר גויטיין, טייס לשעבר בחיל האוויר של צה"ל. "עבדתי כמעצב איזה 10 שנים בקודאק ישראל, וככה כפרויקט לסופי שבוע, בשביל הכיף, חזרו אלי ימי הילדות ובמין רגע של הארה עלה לי איזה רעיון של לעשות טיסן נשלט".

גויטיין פיתח מנגנון זעיר שכולל מנוע והגה, ואפשר לחבר אותו למטוס נייר ולשלוט עליו באמצעות שלט רחוק - כשהתחיל גויטיין לעבוד על ההמצאה השלט היה מכשיר ייעודי, ובעידן הסמארטפון כמובן שאפליקציה וקישוריות אלחוטית סטנדרטית החליפו את השלט הייעודי.

התוצאה היתה PowerUp, סדרת צעצועים שכבשה את העולם, גייסה יותר מ-3 מיליון דולר במימון המון ונרכשה על ידי אלפי אנשים מכל רחבי העולם.

עתה עומד גויטיין להשיק את הדור הרביעי של המנועים למטוסי נייר, והפעם הוא מגיע עם שדרוג רציני: מלבד מנוע ומנגנון היגוי הוא כולל מצלמה זעירה שמולבשת על קדמת המטוס ומאפשרת לצלם וידאו ולצפות בשידור חי בטיסה מנקודת המבט של הטייס (אם היה אפשר לכווץ אדם לגודל ומשקל מתאימים לישיבה בקדמת מטוס נייר) באמצעות קסדת מציאות מדומה.

הערכה החדשה פותחה בשיתוף עם יצרנית הרחפנים הצרפתית Parrot ומחירה יהיה 140 דולר. מי שזה קצת יקר לו יכול להסתפק ביחידה קטנה יותר, ללא מצלמה, תמורת כ-40 דולר.

ומכיוון שמדובר במומחה לטיסה, אי אפשר בלי הוראות לקיפול מטוס הנייר המושלם:
- מקפלים את הדף לחצי ופותחים אותו חזרה.
- מקפלים שני משולשים מצידי הדף אל קו הקיפול.
- את נקודת המפגש של שני המשולשים מקפלים לאחור בצורת משולשים סימטריים.
- מקפלים שוב את כנפי המשולשים הראשונים אל הקצה שלהם.
- מקפלים אחורה את משולש החרטום של המטוס.
- מקפלים אחורה את ה"כנפיים" שנוצרו מהקיפולים הקודמים.
- מקפלים את שני צידי המטוס הלוך וחזור כדי ליצור את הכנפיים.
- מקפלים שני "הגאים" מגב הכנפיים.