נהוג לכתוב בכתוביות סיום של סרטים כי "אף חיה לא נפגעה במהלך הצילומים". הכירו סרט שבו זה לא אפשרי. שפירית אחת, לצערנו, קיפחה את חייה במהלך הכנת הכתבה על המצלמה המרחפת Hover Camera Passport, כשנכנסה היישר ללהבים שלה.

ההאבר היא למעשה רחפן, שנשלט מהסמארטפון ויודע לעקוב אחרינו ולצלם אותנו. הרחפן נמכר בארצות הברית על ידי אפל, ומשווק גם בישראל. אחרי שהסברתי במה מדובר נותרו רק שתי שאלות: מי צריך אותו ואיך הוא?

להרשים את החברים

התשובה לשאלה הראשונה היא שרחפנים באופן כללי הם כלי שמיועד לשוק מקצועי - במאים וצלמים שצריכים  שוטים עיליים, או אנשים שעושים פעילות אקסטרים כמו גלישה על אופנים, גלישה או טיפוס, ורוצים שהיא תתועד.

כל שאר האנשים, שהם לא בקטגוריות הללו או סביבן, לא צריכים רחפן. אבל אין סיבה לתרץ – אתם רוצים אותו. וזה לגטימי לרצות רחפן, ובמיוחד בקטגוריה שלו – מקצועי בסיסי, ולא צעצוע סיני שמתפרק. בין אם זה בשביל לצלם את עצמכם בים (ולא להטריד בבקשה אחרים), בפיקניק בשום מקום, לצלם את שיעור האופניים של הילד, וכמובן בשביל להרשים את החברים בפייסבוק כשתראו להם באיזו מסיבת בריכה מטורפת הייתם. הכל בסדר.

לזרוק באוויר ולהטיס

וזה מוביל לשאלה השנייה: אז איך הוא? אתחיל בלא כיף. ההאבר חזק דיו כדי לחסל מעופפים זעירים, אבל התקשה מאוד להתמודד עם רוח לא חזקה במיוחד בפארק עירוני. כל עוד הוא בגובה העיניים או טיפה למעלה מזה, הוא די בסדר ומצליח פחות או יותר להתמודד עם תנאי השטח. אבל ברגע שעברנו גובה של 10 מטרים - הוא נטה על צידו והתקשה לנוע בתנועות חלקות. כשניסינו לטפס גבוה יותר – הקשר איתו אבד, כך שמדובר ברחפן לטווח קצר.

ועכשיו הכיף. ההפעלה די פשוטה. רחפנים בגדול הזה לא צריכים להמריא מהקרקע. פורשים את הכנפיים שלו, שתי לחיצות ואז אפשר לעזוב אותו באוויר ולהפעיל את הסמארטפון כדי לשלוט בו. הוא גם יודע לנחות בעדינות כשמבקשים ממנו. מאחר שהלהבים שלו מוגנים בכלוב, אפשר גם פשוט לתפוס אותו ביד מהשמיים כשמסיימים לצלם.

הרחפן, כמו בני דודיו של החברות המתחרות, משדר היישר לטלפון את התמונה מהמצלמה שלו (דרך WiFi). שני בקרים מאפשרים להזיז אותו ימינה ושמאלה, בסיבוב על צירו האנכי, לטוס למעלה או למטה, קדימה ואחורה.

רחפן Hover camera
רחפן Hover camera

צילם אותי נראה כמו אדיוט

יש גם מצבים אוטומטיים – הרי בשביל זה אנחנו כאן. ההאבר הצליח לעקוב אחרי מאוד יפה במצבי מעקב שונים ולכוון אלי את עדשת המצלמה (כל זה כשיש בחוץ אור מדהים. אם קצת חשוך, זה כבר לא יעבוד). אני, לעומת זאת, נראיתי כמו אדיוט שהולך לכיוונים אקראיים ומביט ברחפן. במצב Orbit הוא פשוט ריחף סביבי ב-360 מעלות בצורה די חלקה. מה אני אעשה עם צילום של רחפן מסתובב סביב הראש אני עוד לא יודע, אבל הצילום מתויק בארכיון.

עוד קצת טכני: לרחפן שתי סוללות ומטען שמאפשר לחבר את שתיהן בו זמנית. כל אחת מחזיקה כ-10 דקות של טיסה וצילום. הצילומים הם ב-4K לווידאו על חיישן זעיר (רק 30 FPS, אבל בואו, אם אתם קונים רחפן בסיסי אתם לא מחפשים יותר) ו-12 מגה-פיקסל לסטילס. זה טוב להשוויץ בפייסבוק, כאמור, לא לפרסומת שתהפוך אתכם לבמאים מצליחים. יש לרחפן זיכרון פנימי ואפשר לחלץ את הקבצים דרך הטלפון או בחיבור למחשב, בכבל USB.

נו, אז איך הוא?

ההאבר הוא רחפן טוב ומהנה, הוא קל מאוד לשימוש, בטיחותי ואפשר לקפל ולשים אותו בתיק (בזהירות, בכל זאת שלא יימעך). הנה מגיע האבל של המשפט הזה: אבל התחרות הקשה והישירה שלו היא מצד הספארק של DJI, שהושק בישראל זה עתה. באותו מחיר, הספארק מציע איכות וביצועים לא פחות טובים, ובחלק מהמקרים אף טובים יותר.

היחידה שסקרנו משווקת על ידי iStore במחיר של 2,499 שקלים.