כולם יודעים שאסור להחזיק בסמארטפון בזמן נהיגה, ורבים סבורים ששעונים חכמים הם פתרון עוקף, מאחר שהחוק לא מתייחס ספציפית לשאלה האם מותר להציץ בשעון חכם במהלך השהייה במושב הנהג. אם התיק אשר נסגר לאחרונה בבית המשפט הקנדי מעיד על משהו, כנראה שכדאי לכם לוותר גם על בדיקת התראות בשעון החכם בזמן נהיגה – זאת מאחר שבית המשפט קבע באופן תקדימי שדין שעון כדין סמארטפון, והרשיע נהגת בנהיגה בהיסח הדעת לאחר שהביטה בשעון החכם שלה.

הנאשמת הביטה בשעון ארבע פעמים בעת שעמדה ברמזור אדום

לפי הדיווח של ה-National Post, בחודש אפריל האחרון נסעה ויקטוריה אמברוז בכביש בעיירה גוּאֶלף שבמדינת אונטריו, ונעצרה באור אדום בצומת. לפי עדות השוטר אשר עמד בנתיב לצידה בניידת, הוא הבחין באור של מכשיר אלקטרוני מזרועה של הנאשמת, ולטענתו היא הביטה בו ארבע פעמים. כאשר האור התחלף לירוק, שתי מכוניות שהיו לפני אמברוז כבר החלו בנסיעתן, אך זו נשארה במקומה עד אשר השוטר הפעיל את אורות הניידת.

השוטר עצר את אמברוז ורשם לה דו"ח. אמנם החוק מ-2009 באונטריו אוסר על נהיגה "בעת החזקת או שימוש במכשיר תקשורת אלחוטי", אך אמברוז טענה בבית המשפט כי הדבר לא חל על המכשיר בו עשתה שימוש, אפל ווטש, והוסיפה כי הביטה בו רק כדי לבדוק את השעה. לטענתה, כדי לבדוק את השעה היא צריכה לגעת במסך פעם אחת, ופעם נוספת כדי לכבות את התצוגה. אמנם התצוגות של שעונים חכמים נדלקות כאשר המשתמש מפנה את פרק כף היד לפניו, אך ניתן לבטל את מצב זה.

הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime

עוד ב-Geektime:
לא רוצים מסך: האם בעתיד דיבור יהפוך לדרך העיקרית להשתמש במכשירים?
המשחקים שתוכלו להוריד החודש חינם לקונסולות שלכם

השופט בתיק לא השתכנע מטיעוניה של אמברוז, וטען כי שעון חכם הוא "מקור הסחות לא פחות קטן מסמארטפון, אשר מודבק לפרק כף היד של אדם", והוסיף כי "הראיות מוכיחות מעל לכל צל של ספק שגברת אמברוז נמצאה במצב של היסח דעת כאשר השוטר הבחין בה". בית המשפט גזר על אמברוז קנס בגובה 400 דולר – יותר ממחירו של שעון אפל חדש.