בשבועיים האחרונים צפיתי בנטפליקס וביוטיוב על התקרה של חדר השינה שלי, וקצת על הקיר, באמצעות מקרן נייד בגודל של בין פחית שתיה לפחית שימורים. זהו הנבולה קפסול 2 של אנקר (Nebula Capsule II) - דור שני ומוצלח בהרבה של מקרן נייד, שבקיקסטרטר גייס 1,677,550 דולר. 

האיכות של המקרן ממש טובה. זה 720p, כלומר לא HD מלא ובטח לא 4K. העוצמה שלו זה 200 ANSI Lumens - ואם מתרגמים לשפה של בני אנוש - זה רחוק ממקרן ביתי קבוע, אבל בהחלט חזק בשביל מקרן נייד. אז אין מה לצפות לקולנוע ביתי. אבל בשביל לראות סדרות בבית, או על סדין שפרסתם בחוץ - זה בהחלט מספיק. אפשר להגיע עם המקרן עד לגודל של 100 אינץ', אבל ככל שמתרחקים כמובן שאיכות הצפיה נהיית מעומעמת יותר. האידאל היה כ-40-50 אינץ' בחדר חשוך לגמרי.

אחרי התקנה של כל מה שצריך, פשוט מניחים אותו איפה שרוצים - ומנגנים, אפשר להתחבר לאינטרנט הביתי, או לפתוח נקודת גישה בטלפון אם מקרינים בחוץ (בדור הבא כדאי לחברה אולי להציע תמיכה ב-SIM). אי אפשר להשכיב אותו, כי הוא עגול, אז בשביל להקרין על התקרה - נעזרתי באריזה שמרפדת אותו. אפשר גם לחבר את המקרן לחצובה סטנדרטית, לתלות אותו הפוך מהתקרה, או להקרין בהיפוך ראי אם רוצים לשים אותו מאחורי סדין. הזווית האנכית שלו והפוקוס מתכוונים אוטומטית ברגע שמכוונים אותו מול המסך. זה לא תמיד עובד באופן מושלם, אבל במקרים האלה אפשר לכוון אותו ידנית.

איכות השמע היא מה שהייתם מצפים ממכשיר בגודל הזה - רמקול קטן (8W), שגם הוא לא יכול לספק חוויה קולנועית של מסוקים סביבכם, אלא פשוט לשמוע את מה שקורה על המסך, בתנאי שהסביבה שקטה והאקוסטיקה טובה - דומה לחוויה של צפייה בסרט בלפטופ. אפשר לחבר רמקולים חיצוניים, באמצעות יציאה אנלוגית פשוטה של אוזניות (PL). עוד חיבורים שיש לו - USB בשביל להעביר אליו סרטים ותוכן נוסף, ושקע HDMI כדי להפוך אותו למקרן ללפטופ, ממיר או כל דבר אחר.

מקרן נייד קפסול (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
מקרן נייד קפסול | צילום: אהוד קינן, NEXTER

הסוללה של המקרן מחזיקה בין שעתיים ורבע לשעתיים וארבעים וחמש דקות, בהתאם לאור שסביבכם. החיבור לחשמל בשביל להטעין אותו נעשה באמצעות USB-C העדכני, אבל יש באסה גדולה - כאשר ניסיתי לחבר אותו לסוללה חיצונית, כי הוא היה מונח רחוק משקע - קיבלתי נזיפה שאני משתמש במטען לא מקורי, והסוללה פשוט לא סיפקה לו כוח.

הקפסול 2, בניגוד לדור הקודם, מגיעה עם תמיכה בכרומקאסט - כלומר אפשר לשדר אפליקציות מהטלפון שלכם, והמקרן מבוסס על אנדרואיד TV. זה נהדר כי אפשר להתקין עליה אפליקציות מתוך מבחר של 3,600 של החנות, אבל פחות טוב כי אם תרצו את נטפליקס תצטרכו להתקין אותה במעיין מעקף מעצבן דרך חנות אפליקציות נפרדת, ולקבל גירסה עובדת אבל לא מושלמת של שירות הסטרימינג. 

מה זה לא מושלמת? חיפוש, למשל, אפשר לעשות רק אחרי שנכנסים לתוכנית ספציפית. לא הצלחתי לעצור סרט או פרק בפאוז, אלא היה צריך לצאת ממנו ואז לחזור לנגן. יתכן שיש עוד באגים קטנים כאלה. כל התוכן של נטפליקס נגיש ואפשר לצפות בו, אבל היה משמח לו זה היה דומה לחוויה בטלוויזיה.

מקרן נייד קפסול (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
מקרן נייד קפסול | צילום: אהוד קינן, NEXTER

יש שלוש אפשרויות לתפעל את הקפסול - ראשית, הכפתורים המצויים עליו (לניווט בתפריטים, ולעצמת השמע). שנית, השלט רחוק שעובד טוב ורציף, ומאפשר גם להפעיל אותו קולית עם גוגל אסיסטנט (לא בעברית), ועל הדרך לעמעם אורות אם יש לכם בית חכם. שלישית ישנה אפליקציה - שבעזרתה אפשר גם להקליד במקדלת הסמארטפון במקום לרוץ בין אות לאות במסך עם השלט. האפשרות האחרונה היא לא הכי טובה והאפליקציה עדיין זקוקה למקצה שיפורים בממשק ובחיבור הרציף לקפסול.

הקפסול משווק בבאג ועולה 2,299 שקלים. אחרי מסים ותוספות וכו', די דומה למחיר באמזון (580 דולר), גם עכשיו כשהדולר נמוך יחסית. נכון לעכשיו יש מבצע שעם המקרן מקבלים חצובה ותיק נשיאה של Anker שבנפרד נמכרים ב-398 שקלים.

מקרן נייד קפסול (צילום: ANKER, יחסי ציבור)
מקרן נייד קפסול | צילום: ANKER, יחסי ציבור

מי שחייב פתרון הקרנה נייד כי הדירה שלו קטנה, כי הוא אוהב להסתובב בחוץ ולראות פרקים של הנסיך מבל אייר בשידורים חוזרים, או מכל סיבה אחרת - זה בהחלט יכול להיות פתרון מספק - כי יש הכל במוצר אחד - מקרן ואפליקציות. 

מצד שני, זו הוצאה לא קטנה, והמוצר עדיין סובל פה ושם מבאגים ומחבלי לידה שעוד צריך לפתור בשביל שהמוצר יהפוך מפתרון מספק למשהו מעולה ששווה את הכסף.