קניתם טלוויזיה חדשה עם מסך 4K, עושר צבעים מטורף ואין-סוף אפליקציות? תתחדשו! עשיתם חצי מהדרך לחוויה קולנועית מצוינת בסלון הביתי שלכם. החצי השני הוא מערכת צליל איכותית, שתוכל לשחזר בדייקנות את המוזיקה והאפקטים בסרטים ומשחקים, ולהשמיע אותם סביבכם בדיוק במקום הנכון. לא צריכים להיות אודיופילים כדי להעריך צליל איכותי בקולנוע, ובאותה מידה מערכת סראונד טובה היא ממש לא קטע למביני עניין בלבד.

אלא שרוב הישראלים עושים חצי מהדרך, ואז עוצרים. הם לא שונים בכך מחבריהם בארה״ב או באירופה. גם שם בהרבה יותר מידי דירות נשמעים צלילים עמומים ורפים מהרמקולים הזעירים המותקנים בטלוויזיה עצמה. בחלק מהמקרים, זה קורה כי בעלי הסלון החליטו שאיכות הצליל אינה חשובה כל כך.

הם פשוט טועים ואנו מסרבים להתייחס ברצינות לטיעון הזה. שני מקרים אחרים שדווקא כן שווה להתייחס אליהם הוא חוסר הרצון או היכולת להשקיע עוד כמה אלפי שקלים במערכת צליל, או הרתיעה מפיזור כבלים שונים ומשונים בכל רחבי הבית, לצורך התקנת מערך הרמקולים הנדרש.

Beam, מקרן הקול החדש של חברת Sonos, מנסה לפתור את שתי הבעיות הללו במכה אחת. מחירו נמוך מספיק כדי להיות נקודת פתיחה הגיונית עבור מי שכן מעוניין להשקיע בסאונד, אבל לא בסכומים שעשויים לאתגר את מסגרת האשראי.

מצד שני, ברגע שהמסגרת הזו תתפנה, אפשר להרחיב את המערכת בזריזות עם רמקולים נוספים שיתחברו זה לזה בקלות - שכן כל מוצריה של Sonos הם מוצרים אלחוטיים, שהתקנתם מסתכמת בחיבור לחשמל וכמה לחיצות באפליקציה.

גם ה-Beam עצמו הוא מוצר שהפעלתו פשוטה להפליא. יש לו בסך הכל שלושה חיבורים מאחור: חשמל, רשת (למקרה שאות ה-WiFi אינו חזק מספיק), וחיבור HDMI-ARC דרכו מגיע הצליל ישירות ממסך הטלוויזיה.

במקרה שאין לכם יציאה כזו במסך, תוכלו גם להשתמש בחיבור אופטי באמצעות המתאם המצורף. הפעלת הרמקול נעשית כולה באמצעות האפליקציה של Sonos, והשליטה בעוצמה נעשית דרך שלט הטלוויזיה שלכם - ל-Beam עצמו אין שלט.

לאחר ההתקנה, יבוא בוודאות הרגע הזה שבו תקלטו פתאום כמה החוויה שלכם עד עכשיו הייתה מוגבלת. כמה צלילים פספסתם, כמה הדיאלוגים נעשו עכשיו יותר ברורים. ה-Beam הוא לא רמקול מאוד גדול, אך הוא יוצר במת קול רחבה ומשכנעת. אפילו אפקט הסראונד הווירטואלי עובד טוב יותר מאשר בכל מקרן קול אחר שניסינו, גם בחדר שינה וגם בסלון לא קטן במיוחד.

בצלילים הנמוכים ה-Beam פחות מרשים, והצורך ברמקול סאב-וופר נפרד מורגש. Sonos ישמחו לספק לכם אחד, וכאן כבר הגיע הזמן לדבר על החיסרון הבולט במערכת הזו: היא לא מאוד פתוחה לשום מוצר שאיננו מתוצרת החברה. הסאב-וופר של Sonos אומנם אלחוטי, ויתחבר למערכת בתוך דקות, אך יותר ממכפיל את המחיר שאותו תצטרכו לשלם. רוצים לחבר סאב-וופר אחר? אי אפשר.

Beam (צילום: באדיבות החברה)
Beam | צילום: באדיבות החברה

אותו הדבר נכון גם למקרה שבו תרצו לרכוש רמקולים נוספים ולמקם אותם מלפנים או מאחור, ולהשלים את ה-Beam למערכת סוראונד שלמה. מצד אחד, האיכות תהיה גבוהה מאוד, ולקלות ההתקנה פשוט אין מתחרים. מצד שני, המחיר הכולל של כל הרכיבים הללו יחד כבר מגיע לרמות שבהן תשאלו את עצמכם אם לא מוטב היה פשוט לרכוש מערכת רגילה, כזו עם רמקולים מהסוג הישן והטוב ורסיבר,

במדינות אחרות, בעיקר אלו שבהן אנגלית היא שפת האם, ל-Beam יש יתרון נוסף: הוא רמקול ״חכם״, עם הסייענית הדיגיטלית ״אלקסה״ של אמאזון שיכולה לענות לפקודות קוליות, ואפילו להפעיל את הטלוויזיה עבורכם. בישראל, כל זה פשוט לא עובד - תצטרכו לשקר לאפליקציה ולספר לה שאתם גרים בארה״ב כדי לנסות ולדבר עם אלקסה.

תכונה נוספת היא תמיכה ב-AirPlay 2, תקן הצליל האלחוטי של אפל, המאפשר ניגון מוזיקה ממכשירי אייפון או אייפד בקלות. זה בהחלט נחמד, אך גם משהו שתוכלו למצוא בחלק מהרסיברים החדשים יחסית בשוק.

ה-Beam הוא, אם כן, מקרן קול איכותי במיוחד, שמצליח לדעתי להצדיק את פער המחיר בינו ובין מקרני קול זולים יותר. התקנתו פשוטה מאוד, והוא מציע שדרוג מדהים באיכות הצליל בתוך כמה דקות של עבודה. אלא שדווקא אם אתם שוקלים להרחיב את המערכת בהמשך לסוראונד של ממש, הוא נעשה פחות רלוונטי: רכישת כל רכיבי Sonos בנפרד פשוט יקרה מידי. כל עוד זה המצב, ה-Beam מומלץ בעיקר כשדרוג יעיל וזריז לסלון שלכם, אם אתם מחפשים את הקפיצה הדרמטית ביותר בחווית הצפייה, במינימום מאמץ.