כתבה זו התפרסמה במקור באתר gadgetim.co.il

אין תמונה
קאסיו EX-S770

לאחר תקופה מסוימת של מנוחה, קאסיו מקפיצה את מספר המגה פיקסל במצלמה האולטרה-דקיקה שלה ל-7, מוסיפה שני מילימטרים ותכונות רבות ונוספות. ה-EX-S770 היא עוד צאצא מוצלח בסדרת מצלמות ה-EXILIM של קאסיו, וכמו קודמותיה- גם היא כוללת חידושים רבים מעבר לדקיקות, ובהחלט לא מאכזבת כמצלמה.

ה- S770 לא זקוקה לעיצוב קיצוני בכדי למשוך את העין, וקל לה להסתפק ב-17 המילימטרים שלה יחד עם תזכורת נאה לכך שמדובר במצלמה עם לא פחות מ-7 מגה פיקסל. ה-S770 שומרת על מסורת של שימוש במתכת כמעט בכל חלקי המצלמה, ומפגינה עמידות מרשימה בפני חבטות ושריטות. על גבי מסך המצלמה קיימת שכבת פלסטיק עבה במיוחד שמגנה עליו היטב, ומאפשרת את הנחת ה- S770 בכיס בלב שלם גם ללא נרתיק. כפתורי המצלמה ממוקמים היטב ונוחים ללחיצה ולהפעלה ביד אחת. כפתור הזום הוא החריג היחיד, מכיוון שב- S770 הוא ממוקם בצורה אנכית ולא אופקית. כפתור זה ארוך וצר אבל עדיין נוח לתפעול, ובמחשבה שניה, הגיוני יותר לשימוש מאשר בכפתורים האופקיים. כפתור הכיבוי וההפעלה זעיר, וקשה ללחוץ עליו בטעות או בכלל.

עדשת הזום ב-S770 לא מציעה נתונים יוצאי דופן, אלא זום X3 בסיסי ומתקבל על הדעת במצלמות בגודל כזה. טווח הפוקוס לא מרשים גם כן, 15 ס"מ רחוקים מאד ומעלה במצב מאקרו. יתרונה של העדשה טמון במהירותה. זמן ההפעלה של ה- S770 קצר משניה אחת. הפוקוס מהיר ומדויק גם כן, ונעזר ב-LED כתום וחזק בחושך.

הפלאש ב- S770 נראה קטן, אך בניגוד לפלאש במצלמות הקטנות של סוני- זה שב- S770 מפתיע לטובה. הוא כל כך חזק שניתן לצלם איתו אפילו מבנים בחשכה, כאלו שתופסים רק ממרחק 7-10 מטרים מהמצלמה!
למרות עוצמת הפלאש, הוא מדויק מאד וכאשר אין צורך בעוצמה גבוהה הוא לא גורם לחשיפת יתר. מצב עיניים אדומות מסנן ביעילות את התופעה הלא רצויה, הפתעה נוספת בכל הנוגע לפלאש במצלמות זעירות.

המסך ב- S770 הוא לא הגדול בקטגוריה. כבר ראינו מסכי 3" ומעלה במספר מצלמות קטנות, ואפילו מסכי מגע. למרות זאת, המסך ב- S770 הוא אחד הטובים ביותר שראיתי. בדרך כלל במצלמות דיגיטליות נעשה שימוש במסכים בהם הפיקסלים מסודרים במבנה כוורת, ולכן הטקסט בתפריטים ברוב המצלמות נראה נורא וגם איכות התמונה נפגמת. ב-S770 לעומת זאת, מותקן מסך רחב (14:9) בגודל 2.8", שהפיקסלים בו מסודרים במבנה סטנדרטי של רשת כמו במסך סלולארי או במסך מחשב. תצורה זו הופכת את מסך ה- S770 לשימושי גם לצורך צפייה בטקסט, עובדה שמנוצלת היטב על ידי מצב ה-DATA ב-S770 . הפורמט הרחב של המסך ב- S770 מאפשר למצלמה להציג את התפריט וההגדרות לצד התמונה ולא עליה, וכל זאת מבלי לפגוע בתצוגה המקדימה של התמונה. כך ניתן לצלם סרטים במסך רחב ולצפות בהם באותו פורמט.

אופציית הוידאו היא הפנינה האמיתית ב- S770. קיימות אינספור אפשרויות שונות שהופכות את ההקלטה במצלמה זו לשימושית באמת, בתנאי כמובן שמציידים את המצלמה בכרטיס זיכרון רחב מספיק. קאסיו למדה דבר או שניים מ-HP, וניתן לצלם וידאו בלחיצת כפתור אחת. לשם כך קיים כפתור ההקלטה בפינה הימנית-עליונה של המצלמה.

איכות הוידאו גבוהה מאד, ומתאפיינת בחדות מצוינת ובאיזון צבעים טבעי. לעומת זאת, דווקא הזום במצב הוידאו הוא עקב האכילס של ה- S770, ולמרות שהעדשה שקטה למדי, המצלמה לא מאפשרת שימוש בה בעת צילום הוידאו אלא רק לפניו.

הזום הדיגיטלי בוידאו ב-S770 מיותר לחלוטין ומבצע אינטרפולציה של התמונה במקום להגדיל אותה על חשבון הפיקסלים העודפים של החיישן, בהם לא נעשה שימוש בעת צילום הוידאו ברזולוציה נמוכה יחסית לרזולוציית הסטילס של המצלמה. קיים מייצב דיגיטלי בעת צילום הוידאו, והוא יעיל מאד: מבטל רעידות, כמו גם מרכך תנועות חדות של הצלם.

הפוקוס מהיר ושקט ממש כמו במצלמות וידאו, והוא אובד רק לעיתים רחוקות. אחד ממצבי הוידאו המסקרנים הוא מצב ה-Past Movie, שהופך את ה-S770 למכונת זמן כמעט. הסרט שמקבלים במצב זה מתחיל כמה שניות לפני הלחיצה על כפתור הצילום. כאשר בוחרים במצב Past Movie, המצלמה נמצאת במצב הקלטה תמידי ומוחקת את הקטע שהוקלט כמה שניות לפני כל רגע נתון. כך, כשלוחצים על כפתור הצילום, מתקבל סרט שהתחיל 7-10 שניות לפני הלחיצה שהמצלמה לא מחקה.

את הסרטונים ניתן לצלם במספר רזולוציות: 704 384 * (מסך רחב), VGA ו-QVGA בשתי רמות דחיסה בפורמט MP4. מצב הצפייה בוידאו מרשים מאד למרות שהרמקול חלש. ב- S770 ניתן לצפות בסרטים בזום, לסובב אותם ולחתוך או לצרף מספר סרטים. תכונות אלה הופכות את ה- S770 לאחת ממצלמות הסטילס הטובות ביותר לצילום וידאו.

צילום הסטילס ב-S770 לא לוקה באף חסר. התמונות ב- S770 עשירות, טבעיות, חדות וברורות בצורה מפתיעה יחסית לדקיקות המצלמה. התמונות המופקות ממנה נטולות רעש ברוב המצבים, וברור שקיים כאן שילוב מוצלח בין עדשה וחיישן איכותיים.

מצבי הצילום ב-S770 מרובים וכוללים בין היתר מצב שמיישר לוחות או כרטיסי ביקור, מצב צילום טקסט, מצב לשחזור תמונות ישנות ואפילו מצבים מותאמים אישית ( כעת ברור למה ה-S770 לא מצוידת בחוגה לשינוי מצבי צילום, אם הייתה כאן אחת היו בה יותר מצבים מאשר בגלגל רולטה...).

בעת צילום סטילס ניתן לשנות את ההגדרות בפשטות יוצאת דופן בעזרת מצב תצוגת ההגדרות לצד התמונה. בעזרת החצים מעלה ומטה ניתן לגשת להגדרות שונות, וחצי שמאל וימין ישנו את ההגדרות. ניתן גם לבחור לבטל את תצוגת ההגדרות (שימושי לצילום וידאו במסך רחב), ואז יוצגו מספר נתונים על גבי התמונה.
ניתן להציג היסטוגרמה בעת צילום, או לבטל כליל את תצוגת המידע בעת צילום.

התפריטים והממשק ב-S770 עברו מקצה שיפורים, וכעת הם אפילו נוחים ואינטואיטיביים מבעבר. למרות זאת, קיימת עקומת למידה מסוימת, מכיוון שה-S770 עשירה במצבים ובאפשרויות שלא תמיד קל לזכור את מיקומן בתפריטים. ה-S770 כוללת מספר פיצ'רים מסורתיים בקו מצלמות ה-EXILIM כמו: תצוגת לוח שנה, ייצוג סרט באמצעות תמונה הכוללת מספר פריימים ממנו ואת מצב ה-DATA שמאפשר להוסיף במחשב מדפסת וירטואלית, שכל מה שיודפס ממנה יועבר ל-S770 ויוצג על גבי המסך שלה- החל במצגות POWER POINT, דרך קבצי PDF וכלה בדפי אינטרנט.

ההגדרות הידניות בצילום סטילס אינן יוצאות דופן: ניתן לבחור בין ISO 50, 100, 200, 400 ו-800 במצבים מסוימים, לשנות את איזון הלובן (כולל מצב ידני שנחמד לראות במצלמת P&S) ופוקוס ידני אלקטרוני. פיצ'ר חביב נוסף ב- S770 הוא שיכלול בטיימר לצילום עצמי, המאפשר לקבוע את הזמן בין הלחיצה לצילום כך שמשך הזמן בו מחזיקים את כפתור הצילום מוכפל פי 3 ורק אז תצולם התמונה. ניתן לערוך תמונות על גבי המצלמה ולשנות את הרזולוציה שלהן, לסובב או לגזור אותן. ניתן גם ליישר תמונות שצולמו בזוית הלא נכונה או לחתוך תמונה לפי קווי מתאר שהמצלמה מזהה באופן אוטומטי. יישור הזויות הוא פיצ'ר ייחודי בS770 -שמנצל את המעבד החזק שלה, וכך היא מסוגלת לזהות משטח כלשהו שצולם, וליישר אותו כאילו צולם ישירות מלפנים ולא מהצד.

חיי הסוללה ב- S770 מרשימים מאד: למרות שהיא תלויה במסך ואין לה עינית אופטית, הצלחתי לצלם בעזרתה ובעזרת סוללת הליתיום הקטנה שלה- מעל 150 תמונות לכל טעינה. הטעינה והסנכרון מתבצעים באמצעות עריסה קטנה ומעט מציקה לטעמי, ולא ניתן לחבר את המצלמה למחשב או לחשמל בלעדיה. על העריסה נמצאים שני כפתורים לשימוש במצלמה במצבי ה-DATA והחיבור למחשב.

יתרונות
+ איכות תמונה מרשימה
+ מסך מצוין
+ מגוון פיצ'רים עצום
+ מבנה מתכתי עמיד ודקיק
+ חיי סוללה ארוכים

חסרונות
- חובה לסחוב עריסה לצורך טעינה
- עיצוב חסר השראה
- ממשק מבלבל לעיתים
- כפתור כיבוי קטן מדי
- רמקול חלש

לסיכום

למרות שבכל הקשור למצלמות אינני רודף שכלולים וחידושים, ה- S770 הקטנה שבתה את ליבי. מדובר במצלמה הטובה ביותר בקטגוריית ה-7 מגה פיקסל, בעיקר משום שקאסיו לא שכחה אף פרט ולא התפשרה לרגע. בנוסף, ה-S770 היא לא מצלמה יקרה במיוחד וניתן למצוא אותה ב- 1300 ש"ח ומעלה באינטרנט. ההפתעה האמיתית היא שה-S770 היא לא רק מכונת מולטימדיה כבדה עם מצב DATA ועריכת תמונות וסרטים, אלא גם מצלמת סטילס אמיתית, איכותית ונוחה. לטעמי, ה- S770 היא המענה הטוב ביותר לטענה שהסלולארי כבר מחליף את המצלמה הדיגיטלית. כל תמונה שמצולמת עם סלולארי ולא עם מצלמה כזו, היא פשוט הפסד.