כתבה זו התפרסמה במקור באתר gadgetim.co.il

אין תמונה
קאסיו EX-S880

ה-EX-S880 החדשה של קאסיו הושקה ברחבי העולם רק לפני חודשיים, כמחליפת ה-S770 שבדקנו בעבר. ה-S880 כוללת מספר שיפורי תוכנה וחומרה, כאשר המשימה הגדולה ביותר העומדת בפניה היא לאו דווקא להתעלות מעל ל-S770, אלא פשוט לא לקלקל את הנוסחה.

מארז ה-S880 זהה לזה של קודמתה. היא דקיקה במיוחד, רק 17 מילימטר, כוללת מסך 2.8 אינצ' רחב מאחור, עשויה מתכת ואם תסירו ממנה את המדבקות, לא תוכלו להבחין בינה לבין ה-S770. גם ה-S880 עמידה וארגונומית, וגימור המתכת שלה איכותי ויפה. על המסך מגנה שכבת פלסטיק עבה, שמסייעת במידת מה במניעת השתקפויות. כפתורי המצלמה נוחים לשימוש, והם מרווחים למרות שאינם גדולים. העיצוב המוצלח נשמר ללא שינוי, וההבדל החיצוני העיקרי הוא סימון קטן מעל לכפתורי הניווט, שמפעיל את מצב זיהוי הפנים.

מגהפיקסל אחד יותר

שינוי החומרה העיקרי הוא, כאמור, תוספת של מגהפיקסל אחד לחיישן. כעת הרזולוציה המקסימלית לצילום סטילס היא 3264X2448 פיקסלים, שהם 8 מגהפיקסלים. שינוי נוסף בחומרה הוא תוספת תמיכה בכרטיסי SDHC, ואם עינינו לא מטעות אותנו, גם מסך בהיר מעט יותר. שינויים נוספים ומשמעותיים יותר בגרסת התוכנה הם צילום וידאו ברזולוציית 848X480 פיקסלים ב-30 פריימים לשניה (רזולוציית DVD למעשה), מצב צילום מיוחד ל-Youtube, זיהוי פנים, פוקוס עוקב, מצב חיתוך תמונה אוטומטי ומצב טייפ מנהלים.

המסך ב-S880 טוב לא פחות מזה של ה-S770. הפיקסלים במסך זה מסודרים בצורת רשת ולא בצורת כוורת, כך שהחדות המתקבלת בעת תצוגת תמונות ווידאו טובה מבמצלמות רבות. הבהירות גבוהה מאד, ואתם עלולים להסתנוור בתנאי חשיכה אם לא תאפשרו למסך לקבוע בעצמו מהי הבהירות הראויה. בתצוגת תמונות יעבור המסך לבהירות מקסימלית אלא אם הסוללה עומדת להיגמר, והביקורת היחידה שלנו כלפי המסך היא שלעיתים הצבעים נראים עשירים בצורה מוגזמת. חדות המסך הגבוהה הופכת את מצב ה-DATA (תצוגת מסמכים או אתרי אינטרנט אוף-ליין באמצעות חיבור למחשב) ליעיל, והפורמט הרחב מאפשר שליטה בפרמטרים רבים מבלי להסתיר את התמונה עצמה. גם סרטונים בפורמט רחב מתנגנים נהדר, ורק הרמקול החלש פוגם בחוויה.

הפעלת המצלמה מתבצעת בעזרת אחד משלושה כפתורים: כפתור ההפעלה והכיבוי הזעיר והקשיח, כפתור הצילום וכפתור תצוגת התמונות והסרטונים. אם תפעילו את המצלמה בעזרת כפתור התצוגה, תוכלו לצפות בתמונות מבלי שהעדשה תזנק החוצה, וכך תחסכו בסוללה. גם כאשר עוברים ממצב צילום לצפייה, העדשה חוזרת למקומה תוך כמה שניות. למרבה המזל, מדובר בעדשה מהירה במיוחד, שתזנק חזרה החוצה במהירות כשתעברו למצב צילום. ה-S880 מופעלת מהר, והיא מוכנה לצילום תוך פחות משניה מרגע הלחיצה. כפתור צילום הוידאו הנפרד נוח לשימוש, ומאפשר צילום מהיר גם של סרטונים מיד לאחר ההפעלה.

ממשק יפני מוזר מעט

הממשק אמנם פשוט להבנה ולשימוש, אבל חסרות בו תכונות מובנות מאליהן. מצב הצילום שלא כדאי לחפש ב-S880 הוא מצב פנורמה. ה-S880 לא רק שלא יודעת לחבר בעצמה את התמונות, היא אפילו לא מציעה אפשרות לעשות זאת בעזרת מחשב לאחר הצילום. בתחום זה קאסיו יכולה ללמוד אפילו מיצרניות סלולאר, שמוסיפות צילום פנורמי למכשיריהן. מצבי הצילום שכן קיימים ב-S880 אינם שיגרתיים.

בנוסף למצבים הרגילים (צילום טקסט, נוף, ספורט מגוון מצבי לילה ועוד) תמצאו ב-S880 את מצבי הצילום הבאים: מצב הקלטת קול, שהופך את ה-S880 לטייפ מנהלים, מצב כרטיסי ביקור ומסמכים שמיישר דפים שצולמו בזוית, מצב לוח שעושה פעולה דומה, מצב שמחזיר לתמונות ישנות את הצבעים שאבדו להן, מצב מסגור אוטומטי שמתמקד בנושא התמונה וחותך את השאר ואפילו מצב "Past Movie". מצב זה שומר כמה שניות של וידאו בכל רגע נתון, ומוחק בהדרגה את הקטעים שמצטברים בזיכרון. כך כאשר תלחצו על כפתור צילום הוידאו, יתווספו לסרטון גם השניות שצילמה המצלמה לפני הלחיצה. קאסיו הגדילה לעשות והפכה גם כמה מצבים רגילים למדי למיוחדים: מצב הפורטרט מפעיל אוטומטית את זיהוי הפנים, מצב הספורט מגלה פתאום שה-S880 מסוגלת לצלם ב-ISO 1600 ומצב המסיבות מפעיל את הפוקוס העוקב.

זיהוי הפנים ב-S880 לא מאפשר צילום חיוכים אוטומטי כמו זה של סוני או אולימפוס, אלא דומה יותר למצב של סמסונג שמבטיח פוקוס טוב יותר. ה-S880 תציג ריבוע סביב כל פרצוף בתמונה, ותתמקד בפרצופים טוב יותר ולא בעצמים אחרים. מצב זיהוי הפנים כולל הגדרה מראש של פרצופים מועדפים, זיהוי של פרצוף אחד או של כמה והגדרת פוקוס איכותי יותר או מהיר יותר. גם מצב הפוקוס העוקב הוא חידוש מעניין, ותוכלו לראות כיצד ה-S880 מתגברת על התזוזות והשינויים בתמונה וננעלת על אותה הנקודה עליה היא קיבלה פוקוס מלכתחילה.

הפוקוס מהיר, איכותי ומדויק, ובמצבי חשיכה תיעזר ה-S880 בנורת פוקוס כתומה וחזקה. בעיה מוזרה שעלולה להיות באג בתוכנה היא שינוי מצבי הפוקוס במצב הצילום האוטומטי. השינוי לא באמת יוצא לפועל, ולא הצלחנו להפעיל את הפוקוס הידני או כל אחד מהמצבים האחרים מבלי להחליף לאחד ממצבי הצילום היעודיים. אנו מקווים שקאסיו תפתור את הבעיה בעידכון התוכנה הבא. מצב המאקרו, אגב, לא הרשים במיוחד. ממרחק של 15 ס"מ והלאה מסוגלות מצלמות רבות לצלם גם בלעדיו.

הזום ב-S880 קצר, רק X3, והזום הדיגיטלי מבצע אינטרפולציה לתמונה. למרבה הצער, הזום הדיגיטלי בלבד זמין בעת צילום וידאו, וגם שם הוא מבצע אינטרפולציה מיותרת במקום לנצל את הרזולוציה הגבוהה של החיישן. המסקנה היא שהזום הדיגיטלי ב-S880 חסר תועלת, ועדיף לכבות אותו בעזרת תפריט ההגדרות. הזום האופטי כולל רק 7 שלבים, והמעבר ביניהם גס ולא נעים, גם אם הוא מהיר למדי.

איכות התמונה ב-S880 מבהירה שקאסיו לא מתפשרת על כלום. הצבעים ב-S880 מדויקים, אבחנת הפרטים גבוהה והחדות טובה מהממוצע בכל חלקי התמונה. התרשמנו במיוחד מהחשיפה המדויקת של ה-S880, שמסוגלת להעריך כראוי כיצד תיראה התמונה גם לאחר השימוש בפלאש. הפלאש עצמו מסוגל להאיר אפילו חדרים גדולים יחסית, והוא עושה עבודה טובה בצילום פנים מבלי להדגיש יתר על המידה פרטים לא רצויים.

ה-S880 של קאסיו משיגה את מטרתה. השיפורים המינוריים שהתווספו על פני ה-S770 לא מצדיקים החלפת מצלמה, אבל הם מוסיפים ל-S880 נופח מודרני יותר ומשאירים אותה רלוונטית גם לסוף שנת 2007. במחירים שמתחילים ב-1540 ש"ח (או 1280 בייבוא מקביל) ועם חבילת אביזרים מכובדת הכוללת כבל לחיבור טלויזיה ועריסת טעינה, ה-EX-S880 מציעה איכות מפתיעה במארז מפתה.