אוזניות איכותיות, אלחוטיות, מסננות רעשים.

עבור חובבי היי-פיי, כל מילה במשפט הקודם עשויה להישמע כדבר והיפוכו: אוזניות איכותיות הן מלאכת מחשבת יצירתית, הדורשת תכנון מוקפד ורכיבים אלקטרוניים מורכבים שמטרתם לשחזר את המוזיקה בצורה הטהורה והמדויקת ביותר; סינון רעשים אקטיבי שואף להשיג כמעט את ההפך המוחלט - התערבות בוטה בצליל, במטרה לבטל את אותם חלקים מתוכו שאינם רצויים; חיבור אלחוטי הוא כמובן כבר שיקוץ של ממש, ופתח לבעיות תקשורת ופגיעה חמורה באיכות הנגינה.

ובכל זאת, במהלך השנים האחרונות ניסו כמה ממותגי האודיו המוכרים בעולם להשיג את הבלתי אפשרי - אוזניות אלחוטיות איכותיות, בעלות סינון רעשים אקטיבי. ובניגוד לכל הציפיות - הם הצליחו. כמובן שלא ברמה שתספק אודיופילים מושבעים, אך בעבור המשתמש הממוצע כל אחת מהאוזניות המופיעות בסקירה להלן מספקת חוויה מפתיעה. כולן מציעות סאונד איכותי, חיבור אלחוטי נטול בעיות מיוחדות, וסינון רעשים אפקטיבי. כל שנותר הוא להכין סכום כסף לא קטן - את הטכנולוגיה הזו לא תקבלו בזול - ולבחור את המוצר המתאים ביותר עבורכם.

Bose QuiteComfort 35 II

אוזניות Bose QuiteComfort 35 II (צילום: יחסי ציבור)
אוזניות Bose QuiteComfort 35 II | צילום: יחסי ציבור

Bose הייתה בין היצרניות הראשונות להציג פתרון לסינון רעשים אקטיבי שנועד למשתמש הממוצע, וב-2016 הציגה לראשונה גרסה אלחוטית של האוזניות הפופולאריות שלה. כעת מגיעה למדפים גרסה שנייה, המציעה עדכון מינורי למדי. חיצונית הן כמעט זהות לחלוטין ל-QuietComfort 35 המקוריות, והתוספת המשמעותית ביותר היא תמיכה מובנית בשירות Google Assistant, המציע מענה לשאלות ופקודות קוליות בלחיצת כפתור בלי להוציא את הטלפון מהכיס.

ב-Bose כנראה לא הרגישו שהאוזניות זקוקות לרענון רציני, ואפשר להבין למה. עדיין מדובר במערכת סינון הרעשים האפקטיבית ביותר שניתן למצוא, אם כי המתחרים בהחלט סוגרים את הפער. אלו גם האוזניות הנוחות ביותר מסוגן, ובזכות משקלן הצנוע (234 גרם) הן "נעלמות" כמעט ברגע שמניחים אותן על הראש. אחת הסיבות לכך היא מבנה העשוי כמעט כולו מפלסטיק, נטול אלמנטים עיצוביים יוצאי דופן. איכות הייצור וההרכבה מצוינת, ואין כל סיבה לחשוש שהאוזניות יתפרקו תוך זמן קצר, אך העיצוב בהחלט בנאלי וחסר ייחוד.

באשר לאיכות הצליל, מדובר במוצר סולידי המכוון לקהל יעד רחב ככל האפשר. זה אומר שהצליל, ממש כמו העיצוב, איכותי מאוד - אך לא מרגש. אוזניות אחרות בסקירה זו יציעו לכם באס הרבה יותר מורגש, או לחילופין צליל הרבה יותר מדויק ועמוק. לא בטוח שאלו יתרונות עבור מי שזקוק למוזיקת רקע נעימה ובידוד מקסימלי מהסביבה, ולאו דווקא הרבה דרמה. איכות השמע בשיחות טלפון מצוינת, וגם מהצד השני לשיחה שמענו רק תשבחות.

האוזניות נטענות באמצעות חיבור Micro-USB - תקן מיושן שמאכזב לראותו כאן. טעינה אחת מספיקה לכ-20 שעות של מוזיקה אלחוטית, או עד 40 שעות בחיבור חוטי. ה-QuiteComfort 35 II אומנם מסתפקות בחיבור בלוטות' בתקן 4.1 (מכשירים רבים כיום כבר כוללים את תקן 5.0), אך לא נתקלנו בשום בעיה מיוחדת בעת החיבור למכשירי טלפון חכם או המחשב הנייד. נראה כי גם השנה שומרת Bose על מעמדה, עם המוצר המתאים ביותר לרוב המשתמשים.

מחיר: 1,999 שקל

Sony WH-1000XM2

אוזניות Sony WH-1000XM2 (צילום: יחסי ציבור)
אוזניות Sony WH-1000XM2 | צילום: יחסי ציבור

ענקית האלקטרוניקה היפנית סוני היא כמובן מותג מוכר ונחשב, בוודאי בעיני הלקוח הישראלי, אך דווקא בתחום סינון הרעשים נתפסה כאנדרדוג עם כניסתה לשוק בשנה שעברה עם ה-MDR-1000X. לא עבר זמן רב בטרם נתפשטה השמועה כי הפעם הצליחה סוני לקלוע בול, עם מוצר הראוי להתמקם בפסגרת הקטגוריה. הגרסה המעודכנת המגיעה כעת לחנויות, 1000XM2, רושמת שיפור נוסף, עד כדי מחיקה מוחלטת של הפער בינה ובין ה-QuietComfort 35 של Bose.

בהשוואה ל-Bose, האוזניות של סוני נהנות ממראה אלגנטי יותר לטעמנו, אם כי עדיין מדובר במוצר העשוי כמעט כולו פלסטיק. בסוני בחרו להחליף את הכפתורים הפיזיים במשטח מגע, שאומנם מגיב בצורה מדויקת יחסית לדגמים אחרים, אך עדיין נחות לטעמנו מכפתורים פשוטים ומסבך ללא צורך פונקציות פשוטות. בסוני כנראה מקווים שלא תצטרכו לתפעל את האוזניות יותר מידי, בזכות מצעד ארוך של טכנולוגיות ייחודיות.

שנתחיל? חיישן ברומטרי קובע את עוצמת סינון הרעשים לפי הגובה שבו אתם נמצאים, וחיישני תנועה מנסים להבין מה בדיוק אתם עושים באותו הרגע (יושבים במשרד, הולכים ברחוב, רצים, טסים…) ובהתאם לכך לחסום או לאפשר לצלילים מסוימים לחדור. פרט לחיבור הבלוטות' הסטנדרטי, תומכות האוזניות גם בטכנולוגיית aptX HD של קוואלקום המוצעת במספר דגמי טלפון חכם, ובטכנולוגיה מקבילה מבית סוני (LDAC) המציעה איכות צליל גבוהה אף יותר, אך מוגבלת למכשירים מתוצרת החברה בלבד.

בתנאי הזמן שהתאפשרו לנו לצורך סקירה זו לא יכולנו לבדוק כיצד כל אחת מהמערכות הללו פועלת בנפרד, אך התוצאה הכוללת היא סינון רעשים מצוין שכמעט ומשתווה לזה של Bose, ואיכות צליל גבוהה יותר. גם זמן הסוללה - 30 שעות בחיבור אלחוטי - הוא הטוב ביותר בסקירה זו. האכזבה מלוח המגע של האוזניות, שלא תמיד הגיב במהירות לה ציפינו, היא הסיבה היחידה שבגללה אנו נמנעים בשלב זה מלהכריז כי סוני היא כעת מלכת הקטגוריה החדשה.

מחיר: 1,890 שקל

Bowers & Wilkins PX

אוזניות Bowers & Wilkins PX (צילום: יחסי ציבור)
אוזניות Bowers & Wilkins PX | צילום: יחסי ציבור

כניסתה של B&W לזירת האוזניות האלחוטיות מסננות הרעשים עשויה להיראות לחובבי המותג האודיופילי כחילול הקודש, אך החברה הבריטית בהחלט לא ויתרה על יומרתה לאיכות צליל עילאית גם בקטגוריה זו. נאמר לכם כבר עכשיו כי מבין כל האוזניות בסקירה, ה-PX הן אלו שהצליחו להפיק את הצליל המדויק, הרחב והמענג ביותר עבורנו. בז'אנרים שבהם הדינאמיות הזו חשובה, כמו רוק או מוזיקה אלקטרונית, ה-PX מותירות את המתחרות הרחק מאחור.

ההפתעה הגדולה היא שגם בכל הנוגע לגימיקים טכנולוגיים, תחום שבו B&W אינה מצטיינת בדרך כלל, ה-PX מביאה עמה כמה חידושים מרשימים: מערכת חיישנים ייחודית מצליחה לזהות מתי אתם מניחים את האוזניות על הראש ומורידים אותן, ומתחילה או מפסיקה את הניגון באופן אוטומטי. זה לא עובד תמיד בצורה מושלמת, אבל כשזה עובד - זה נהדר. גם סינון הרעשים של B&W לא רע בכלל, אם כי הוא לא עומד בסטנדרט הגבוה שאותו הציבו Bose וסוני. בחיבור אלחוטי, ועם כל הגימיקים והחידושים, האוזניות הללו עדיין הצליחו לפעול עבורנו במשך 20 שעות ויותר. כשהסוללה נגמרת, מטעינים אותה באמצעות חיבור USB-C מודרני, המאפשר גם חיבור דיגיטלי ישיר למכשירי טלפון חכם שאינם מצוידים בחיבור 3.5 מילימטר סטנדרטי.

אלו גם האוזניות היפות והמסוגננות ביותר בסקירה, לפחות לטעמנו, אך כאן דווקא נדרשים לשלם מחיר - ה-PX משמעותית כבדות יותר, ופחות נוחות, מהמקבילות עשויות הפלסטיק. זה בהחלט עשוי לפגוע בחוויה בשימוש לאורך זמן, וייתכן שתדרשו לערוך הפסקות מידי פעם כדי להימנע מלחצים באוזניים וכאבי ראש. גם פרופיל הסאונד עשוי שלא להתאים לכולם. הוא לא אידיאלי בעבור מוזיקה שקל להתעלם ממנה, ולכן ה-PX פחות מתאימות לעבודה משרדית יום-יומית.

בסופו של דבר, ה-PX הן בחירה טובה לאודיופילים שזקוקים לאוזניות אלחוטיות ומסננות רעשים מטעמי נוחות, אך לא מוכנים לקבל יותר מידי פשרות באיכות הצליל. הן לא הקנייה האידיאלית לכל אחד, אך בחירה קלה למדי עבור מי שכן נמנה על מעריצי המותג.

מחיר: 1,699 שקל

Bang & Olufsen Beoplay H9

אוזניות Beoplay H9 (צילום: יחסי ציבור)
Beoplay H9 | צילום: יחסי ציבור

ה-H9 של B&O הדנית הן האוזניות הנוחות ביותר בהן נתקלנו בסיקור זה. הן עוטפות את המשתמש ברכות נעימה שלא היינו מצפים לה מאוזניות מסננות רעשים, הנוטות ללחוץ מעט כלפי פנים כדי להבטיח בידוד טוב יותר מהעולם שבחוץ. המראה הכללי שלהן אומנם לא מלא בסטייל ייחודי כמו זה של ה-PX, אך הוא נאה בסגנון קלאסי ומאופק יותר, ובוודאי מוצלח מזה של דגמי הפלסטיק מבית סוני ו-Bose.

לרשימת היתרונות ניתן להוסיף גם סוללה הניתנת לשליפה והחלפה - תכונה ייחודית מאוד, למרות שהיא לגמרי מתבקשת: באוזניות כל כך יקרות, רצוי שתהיה למשתמש אפשרות לתיקון קל ועצמאי כאשר הסוללה מסיימת את דרכה. גם סינון הרעשים מוצלח למדי, ולמרות שאיננו עומד בסטנדרטים של מובילי הקטגוריה, הוא בהחלט מספיק לנסיעות יום-יומיות בתחבורה הציבורית ולעבודה בסביבה משרדית.

לרוע המזל, כאן מסתיימת רשימת היתרונות, ואנו מגיעים לחסרונות שאינם הולמים את תגית המחיר: הראשון הוא איכות הצליל, שפשוט אינה טובה יותר משל אוזניות אחרות שעולות פחות. אין כאן לא את החדות והדיוק של ה-PX, או או את הצליל הנעים והמלטף של Bose; השליטה באוזניות נעשית באמצעות ממשק מגע, ואין דרך לתאר אותו מלבד גרוע להחריד. האוזניות כמעט אף פעם לא הצליחו להבין מה אנחנו רוצים מהן, ופונקציות בסיסיות כדוגמת הפסקת השיר, דילוג קדימה או שינוי עוצמת השמע דרשו שניות ארוכות של התעסקות מיותרת; זמן הסוללה המאכזב (14 שעות בלבד) חותם מבחינתנו על גזר הדין - ה-H9 הן אוזניות שמאוד מאוד רצינו לאהוב בזכות עיצובן ואיכות ההרכבה שלהן, אבל החוויה שהן מספקות פשוט לא עומדת בקו אחד עם המתחרים.

מחיר: 2,199 שקל

JBL Everest Elite 750NC

אוזניות JBL Everest Elite 750NC (צילום: יחסי ציבור)
אוזניות JBL Everest Elite 750NC | צילום: יחסי ציבור

ה-750NC של JBL אומנם מעט זולות יותר מיתר האוזניות בסיקור זה, אך נדמה כי מבחינה טכנולוגית הן נמצאות דור או שניים מאחור. זה מתבטא במיוחד בכל הנוגע לפונקציית סינון הרעשים: בעוד שבכל הדגמים האחרים שסקרנו כאן גילינו מערכת אפקטיבית מאוד, זו של JBL מתקשה להתמודד עם המולת הרחוב, ומוסיפה לחווית ההאזנה "רעש לבן" מורגש ומעצבן, שאין כל דרך להיפטר ממנו זולת כיבוי המערכת.

זה חבל, כי הצליל עצמו מפתיע בבאס עוצמתי שניתן להדגשה מקסימלית באמצעות אקולייזר מובנה באפליקציה הרשמית של JBL, לחובבי היפ-הופ ומוזיקה שחורה. אלו גם אוזניות קלות ונוחות למדי, שלמרות המחיר הנמוך יחסית מציעות איכות הרכבה וייצור מצוינת. זמן הניגון בין טעינה לטעינה עומד על כ-15 שעות - פחות מהאוזניות הטובות ביותר בקטגוריה, אך עדיין מספיק לשימוש במשך ימים בין טעינה לטעינה (בהנחה שלא מאזינים למוזיקה לאורך היום כולו).

פער המחיר, לטעמנו, איננו מצדיק את הטכנולוגיה הנחותה שבה בחרו ב-JBL להשתמש לצורך סינון הרעשים. מוטב להשקיע עוד מעט עבור אוזניות שעושות עבודה טובה יותר בתחום זה, או פשוט לוותר על סינון הרעשים האקטיבי - מה שפותח עולם שלם של אפשרויות איכותיות נוספות במחיר זול משמעותית.

מחיר: 1,200 שקל