אם אתם אצנים מדופלמים או סתם כאלה שיוצאים להליכה או ריצה עם אוזניות כדי להעביר את הזמן יותר בנעימים, בטח כבר שמתם עיניכם על אוזניות ספורט. האוזניות האלה יהיו לרוב מסוג In Ear, כלומר הסוג שנדחף אל תעלת השמע, ברובן יהיו עמידות למים ולזיעה במידה כזו או אחרת (חלקן עומדות בתקנים רשמיים כמו IPX4 או IPX5) ולרוב גם יבואו עם דיבורית מובנית. בנוסף, לרוב תקבלו כמה זוגות של חיפויי גומי בגדלים שונים, כדי להתאים את האטימה בדיוק לאוזן שלכם.

לקחנו שבעה זוגות כאלה לסקירה, כאשר בדקנו שני גורמים עיקריים, אלה החשובים למי שעוסק בספורט: נוחות באוזן לאורך זמן (כולל האפשרות שהן יפלו החוצה, ורוב היצרנים מציעים פטנטים שונים ומשונים כדי למנוע זאת) ואיכות הצליל.

קראו גם:

עד 500 שקלים

Yurbuds Inspire

יורבדאס הוא מותג אוזניות חדש וצעיר שמייבאת באג. הדגם שקיבלנו הוא Inspire, דגם בסיסי יחסית ב-199 שקלים, למרות שלפי החוברת הפנימית לחברה יש דגמים טובים ומעניינים יותר. אינספייר מגיע עם סט אחד של כיסויי גומי בגודל אחד. רוצים גדלים נוספים? שלחו מייל לחברה והיא תשלח לכם אחרים... מאכזב.

לא ציפינו להרבה מאוזניות במחיר הזה. על אף שאיכות הצליל סבירה ואפילו קצת מפתיעה לאוזניות שכאלה, הבעיה העיקרית שלהן היא נוחות. כיסויי הסיליקון מעוצבים כך שהם ממש נכנסים עמוק יחסית לתעלת השמע ואחרי כמה דקות של שימוש האוזניים ממש התחילו לכאוב. בנוסף, בתנועה של הלסת הורגשה ההתנגדות של הסיליקון שנתחב אל תוך תעלת השמע. פשוט לא נוח ולא מומלץ.

yurbuds (צילום: ניב ליליאן)
Yurbuds Inspire | צילום: ניב ליליאן

 

Philips Actionfit

האוזניות של פיליפס, שמגיעות בכתום ואפור מרעננים לעומת מרבית הצהוב הזרחני שנתקלנו בו, הן אולי האוזניות הכי נעימות וספורטיביות בסקירה. הן בנויות עם קשת גומי רכה שיושבת מעל אפרכסת האוזן, והאוזניה עצמה מגיעה לתעלת השמע מלמעלה, משל היינו אנשי שב"כ. הסידור הזה מבטיח יציבות גם בזמן ריצה, וכיוון שהקשתות עשויות מחומר רך, הן גם לא יעיקו לכם על האוזן. יופי.

ואיך הצליל? סביר מאוד בשביל אוזניות בכמאתיים שקלים. על אף הבטחה לבאסים רועמים, הבאסים של האוזניות האלה לא חובטים באוזניים. הטרומבונים של The Throne Room, נשמעים – אבל לא הולמים כמו שהיינו מצפים. כנ"ל לגבי התופים אצל איימי ויינהאוס או מטאליקה. בשביל מאתיים שקלים זו בחירה טובה, יותר טובה מה-yurbuds המתחרות.

Philips (צילום: ניב ליליאן)
Philips Actionfit | צילום: ניב ליליאן

 

Audio Technica SonicSport

האוזניות של אודיו טכניקה יושבות נפלא בתוך האוזן בזכות ווי גומי שמתלבשים על הקימור הפנימי של אפרכסת האוזן ולא יפלו לכם בזמן ריצה. הן גם מגיעות עם לא פחות משמונה זוגות של כריות גומי: רגילות ומחורצות, כל אחת בארבעה גדלים (אתם רואים יורבאדס? ככה עושים את זה!). הרגילות מציעות אטימה מוחלטת של רעשי הסביבה והמחורצות מאפשרות יותר חדירה של צלילים מהעולם החיצון – בכוונה, מטעמי בטיחות. גם הווים מגיעים בשלושה גדלים, ככה שאפשר ממש להתאים במדויק את התמיכה לאוזן הפרטית שלכם. אהבנו.

גם איכות הצליל שלהן מפתיעה יחסית לזוג אוזניות שעולה 249 שקלים. טווח התגובה לא רע, ועומד על 20 הרץ עד 23 קילוהרץ. אמנם הן לא האוזניות עם הצליל הכי טוב בסקירה, אבל הן מציעות צליל הגון בהחלט. הבאסים סבירים וגם הטווחים הגבוהים נשמעים לא רע. הטרוניה היחידה שלנו היא שאם תוחבים אותן עמוק בתעלת השמע, הצליל נעלם. צריך לשלוף אותן טיפה החוצה כדי לאפשר להן לעבוד.

Audio Technica (צילום: ניב ליליאן)
צילום: ניב ליליאן

 

JBL Synchros Reflect

מחברה כמו JBL היו לנו ציפיות והן לא התבדו. הרפלקט עולות 280 שקלים, ובשיקולים של יחס עלות מול תועלת הן האוזניות הכי טובות בסקירה, והכי טובות מבין הזולות.

הן מגיעות עם כבל שטוח בגוון כסוף ומחזיר אור לריצה בלילה, שלושה זוגות של כריות אוזן שיושבות טוב באוזן וקלות מאוד להחלפה, תפס בגדים יותר איכותי מהאחרות ועוד גימיק חמוד: האוזניות נצמדות אחת לשניה גב אל גב בצורה מגנטית.

האוזניותשל JBL מפיקות מנעד שבין 10 הרץ ל-22 קילוהרץ, מה שמבטיח ומקיים באסים מצויינים. ואכן ב-I'm no good של איימי ויינהאוס נהנינו ממקצב התופים, כמו גם מצליל מלא ועשיר ב-Telegraph Road של הדייר סטרייטס. גם הגיטרה של בי בי קינג ב-Riding with the King עשתה לנו צמרמורת נעימה. גם במוזיקה קלאסית קלה קיבלנו תוצאות יפות, ותגובת טווחי הביניים הופכות אותן לטובות גם לפופ וראפ. במילה אחת: משובח.

JBL (צילום: ניב ליליאן)
JBL Synchros Reflect | צילום: ניב ליליאן

 

מעל 500 שקלים

Monster iSport victory

חברת מונסטר, על אף המוניטין שלה, ממשיכה לאכזב אותנו. כמו בסקירה הקודמת עם דגם הספורט Freedom, גם הדגם הזה, Victory הוא אכזבה– במיוחד לאוזניות שעולות 600 שקלים.

דבר ראשון – כריות האוזן. באוזניות של 600 שקלים, היינו מצפים שיחסכו לנו את ההתעסקות, אבל ההחלפה של קשתיות האוזן של ה-Victory, ממש מעצבנת. צריך למשוך את הגומיות בכוח על בית הרמקול ולסדר אותן בדיוק לפי הצורה של בית הרמקול. מונסטר יכולים ללמוד דבר או שניים מ-JBL, ולעשות תבנית הזרקה של מקשה אחת, כמו ב-Reflect. שנית, כל העסק לא מחזיק משהו ולא נוח. בזמן ריצה בהחלט יכול להיות שהאוזניות האלה יפלו לכם מהאוזניים.  

הצליל גם לא היה מרשים כמצופה. הגיטרות של מגהדת' ב-train of consequences נשמעו קצת צרצרניות וגם טווח הצלילים שקיבלנו ב-The Telegraph road היה מביך.  בקלאסי קיבלנו איכות סבירה, אבל גם בסקירה הזו, אוזניותבחצי המחיר הפיקו תוצאות קוליות טובות יותר. הבסים שטוחים משהו והצליל דחוס, תוך התפשרות על הצלילים הגבוהים. האוזניות האלה פשוט לא שוות 600 שקלים. חבל.

Monster iSport victory (צילום: ניב ליליאן)
Monster iSport victory | צילום: ניב ליליאן

 

B&O Play Earset 3i

מאוד שמחנו לגלות שהמותג B&O חוזר להפצה מסודרת בארץ. B&O הוא המותג הצרכני של באנג אנד אולפסן, החברה שפחות או יותר נחשבת לאפל של עולם האודיו, ונודעת באיכות ובעיצובים יוצאי הדופן שלה. וגם כאן, החברה הדנית לא מאכזבת.

הגישה שלהם לאוזניות ספורט שונה בתכלית מהחברות האחרות. B&O משתמשים בכלל באוזניות כפתור, כאלה שלא נכנסות לתוך תעלת השמע, שיושבות על זרוע טלסקופית ממתכת איתנה, שבתורה יושבת קשת המורכבת על צדה החיצוני של אפרכסת האוזן וניתנת להזזה בציר אופקי. חוץ מזה שהאוזניות האלה נראות מדהים ויזואלית, הסידור הזה מאפשר להתאים את האוזניות בדיוק לאוזן שלכם, זה יושב מצוין וישרוד בקלות ריצה או כל פעילות אחרת הכוללת קפיצות.

גם איכות הצליל לא מביישת את הפירמה הדנית. קיבלנו כאן מנעד מלא ועשיר. אקורדי העכביש בגיטרות של מאסטיין תוקפות את האוזניים, הבאסים משובחים וגם במוזיקה קלאסית, כמו הריקוד הספרדי מאגם הברבורים, האוזניות האלה מגיעות לטווחים הגבוהים בקלילות. מבין האוזניות היקרות, תמורת 799 שקלים - זו בהחלט הבחירה שלנו.

B&O (צילום: ניב ליליאן)
B&O Play Earset 3i | צילום: ניב ליליאן

 

SMS Audio BioSport

אלה האוזניותהכי יקרות בסקירה, 999 שקלים מחירן. הדגם הזה גם מצויד בחיישן שמודד לנו דופק, פרי פיתוחה של אינטל.

יחסית למחיר הגבוה שלהן, האוזניות האלה קצת מאכזבות. ראשית, כל העניין הגומיות לא ברור, ואין שום הסברים בחוברת, כך שצריך לנחש מה הולך למה. אחרי שניחשנו נכון, שמנו את האוזניותבאוזניים. הן יושבות בצורה קצת לוחצת בתוך האוזן, אבל עדיין עשויות ליפול במהלך ריצה. סביר, לא מדהים.

את אותה האמירה אפשר לייחס לצליל שלהן. המנעד שלהן לא רע, והן יתמודדו יפה עם ז'אנרים כמו פופ או ראפ (ניסינו בכוונה את In da Club של בעלי החברה – הראפר 50 סנט וזה נשמע טוב), גם איימי ויינהאוס נשמעה כאן טוב, אבל הבעיה מתחילה בז'אנרים שמגיעים לקצוות. הצליל של SMS קצת דחוס, הטווחים הנמוכים של הבאס מרוחים והרגשנו את זה היטב כשהקשבנו למטאל, והטווחים הגבוהים ממש, כמו הכינורות בריקוד הספרדי מאגם הברבורים – פשוט אינם. האוזניות האלה כושלות בטווחי הקיצון.

מילה טובה כן אפשר לומר על חיישן הדופק – זה באמת עובד. בלי סוללות, ובלי יחידה נפרדת או בלוטות', תקבלו דרך אפליקציית Runkeeper את הדופק העדכני שלכם. חבל ש-SMS לא הוציאו אפליקציה משלהם או אפשרו וידג'ט שניתן לשים על שולחן העבודה כדי לקבל דופק עדכני בכל רגע נתון.

SMS Audio BioSport (צילום: ניב ליליאן)
SMS Audio BioSport | צילום: ניב ליליאן