כשחברת נטפליקס השיקה באחרונה את שירותיה בעברית, הכריזו נציגי החברה כי בקרוב ישראל תיכלל גם במדד דירוג ספקיות האינטרנט שעורכת החברה ברחבי העולם. עכשיו היא מפרסמת לראשונה ממצאי נטפליקס לגבי מהירות הגלישה בספקיות האינטרנט הישראליות, ואלו התוצאות:

הוט-נט מבית HOT היא ספקית האינטרנט המהירה בישראל. החברה רשמה ביולי מהירות גלישה בשעות השיא של 3.45 מגה-ביט לשנייה. שנייה אחריה בדירוג בזק בינלאומי עם מהירות גלישה של 3.31 מגה-ביט לשנייה, ואחריה פרטנר (012 סמייל) עם מהירות גלישה של 3.22 מגה. רביעית נטוויז'ן מבית סלקום עם 3.02 מגה. סוגרות את הרשימה לפי הסדר הספקיות פרימו-099, אקספון וטריפל סי, שרשמה מהירות גלישה ממוצעת בשעות העומס של 2.28 מגה.

ההבדלים בין הספקיות הישראליות אינם גדולים, ומהירויות הגלישה בישראל נמוכות מעט בהשוואה בינלאומית. במדד נטפליקס מהירות הגלישה בישראל היא 3.16 מגה-ביט בממוצע, לעומת 3.74 מגה בבריטניה ו-3.79 מגה בגרמניה.

באתר הדירוג מסבירה נטפליקס על שיטת המדידה: "האינדקס מתבסס על קצב הזרמת הנתונים (Bitrate) של תוכני נטפליקס משרתיה ללקוחותיה, בחודש מסוים בפריים-טיים של הצפייה". החברה מסבירה כי היא מודדת רק ספקיות אינטרנט קוויות ולא, למשל, ספקיות סלולריות, בגלל מספר משתמשים נמוך יחסית באחרונות.

נטפליקס היא חברת הזרמת הווידאו הגדולה בעולם עם כ-100 מיליון משתמשים - כמחציתם בארה"ב. החברה משתמשת ברשת שרתים משלה להפצת תוכני הווידאו בעולם וקירובים ללקוחות (רשת CDN). כמובן שהקרבה לחוות שרתים של נטפליקס מסייעת לקבל שירות צפייה טוב יותר. בשלב זה החברה לא הקימה נוכחות שרתים כזו בישראל, ולכן תכני נטפליקס מגיעים לצופים בישראל מאתרים באירופה.

מדד נטפליקס למהירויות הגלישה ודירוג ספקיות האינטרנט הוא מדד חשוב, משום שהוא מתבסס על תוצאות אמת ועל גלישה משרתים בחו"ל. הוא מצטרף למדד אקמאי הוותיק, שגם התוצאות שלו אינן מחמיאות לסטארט-אפ ניישן שעל גדות הים התיכון. מדד מקובל נוסף הוא של speedtest, אך זו מודדת את מהירות הגלישה רק בין המחשב לשרת אצל ספקית האינטרנט, ולא גלישה בפועל באתרים בחו"ל. לבסוף, חברת OpenSignal מתמחה במדידות של גלישה סלולרית ומפרסמת דו"ח ביצועים תקופתי משלה.

מהירויות האינטרנט הנמוכות יחסית בישראל מוסברות על ידי מיעוט תחרות בתחום התשתיות - ענף שנשלט על ידי בזק ו-HOT. באחרונה החלו לקום מיזמים מתחרים של פרטנר וסלקום בטכנולוגיה של סיבים אופטיים אך הם עוד ממש בראשית דרכם.

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker:
התוכנה שמבינה דיבור כמעט כמו בן אדם
"מארק צוקרברג הרוסי": מטבעות וירטואליים ישימו סוף להגמוניה האמריקאית