כמעט כל מי שקנה ברשת מוצר אלקטרוניקה עם רכיב אלחוטי (כמו סטרימרים וראוטרים) נתקל בבעיה: משרד התקשורת מעכב אותו, ואתם צריכים למלא טפסים, להשיג אישורים, למצוא את המפרט המדוייק ולספק אותו למשרד התקשורת בשביל לוודא שהתדרים שלו תקינים. מי שלא משיג אישור כזה, יכול לחכות שבועות ארוכים למוצר שלו, ולשלם בינתיים עמלות לחברת השילוח.

החל מהימים הקרובים, האישור יוענק באופן אוטומטי למגוון גדול של מוצרים, בעקבות צו של שר התקשורת. השר עדכן את פקודת הטלגרף (והשם מעיד כמה מיושן החוק הזה), והוא מעניק פטור מרשיון לציוד אלחוטי בקטגוריות מסוימות, כל עוד מדובר במוצרים לשימוש אישי וקונים עד חמישה מהם.

"מדובר ב-98 אחוז מהמוצרים", אומר בני בוחניק, מנהל קבצת "כזה אני רוצה בפייסבוק". הצו כולל סורקים, מצלמות, ציוד הקפי למחשב, טלוויזיות חכמות, מדפסות אלחוטיות, סטרימרים, חלפים לסמארטפונים, דיבוריות וכדומה. 

ראוטרים (כולל כאלה של 5 גיגהרץ, שהיו בעייתים עד כה) ומגדילי טווח (ריפטרים) יאושרו החל מ-1.1.19, כל עוד מדובר במוצרים לשימוש פנים ביתי. "זה כמעט הכל חוץ מרחפנים", מדגיש בוחניק. וזאת מאחר שהתדרים של הרחפנים שטסים מחוץ לבית עשויים להפריע לציוד תקשורת. 

"ידוע לנו שאלפי מוצרים נתקעו במכס וגררו תשלומים נוספים", אומר יניב קוטר מבעלי DealTas שמשלחת מוצרים לישראל, "אנו מקווים שהסרת החסמים ימנעו טרטורים עבור הלקוחות וכמובן יפתחו את השוק לתחרות אמיתית״. בוחניק מוסיף: "אני יודע על אנשים שלא מצליחים להשיג את המפרט המדויק של המוצר, כי אין אותו באינטרנט והם פשוט זונחים את המוצר או מבקשים להחזיר אותו לשולח".

החתימה על הצו מגיעה שבוע וחצי לפני ימי מבצעי המכירות באתרי הקניות הגדולים בעולם, שיחלו ביום הרווקים 11.11, ויימשכו עם בלאק פריידיי וסייבר מאנדיי האמריקאים. האם יתכן שהתזמון קשור לכך, ולאווירה הלא נפסקת של בחירות?  "אני לא אהיה הסנגור של אנשי משרד התקשורת ובדרך כלל אני הקטגור שלהם", אומר בוחניק שייעץ לוועדה להסרת חסמי ייבוא, "אבל מדובר בתהליך שנמשך שנתיים ומעורבים בו אנשי המקצוע של המשרד. השר לא מחליט, חותם וממשיך הלאה. אבל מגיעות התודות גם לצותיים המקצועיים וגם לדרגים פוליטיים שטיפלו בנושא".