האייפון 12 פרו מקס הוא הסמארטפון הגדול ביותר שאפל השיקה. הוא הגיע אליי שבועיים אחרי ההשקה בארצות הברית, ואחרי כמעט שבוע עם האייפון 12 והאייפון 12 פרו, לא ממש ידעתי למה לצפות. על פניו, מדובר באותו המכשיר, רק עצום. 6.7 אינץ׳, לא פחות ולא יותר. בלטת נפץ. 

על היתרונות הרבים של מכשירי אייפון 12 כתבתי בהרחבה בסקירה הקודמת. אם לא קראתם אותה, הנה ריקאפ קצרצר: אחרי חודשים של שמועות ובאז חסר תקדים, אפל השיקה ארבעה דגמים חדשים. מבחינה עיצובית הם מזכירים את האייפד פרו (וקצת את אייפון 4 ואייפון 5), עם עיצוב ישר ומרובע יחסית. הם גם חזקים ועמידים יותר לנפילות, הודות לטכנולוגיית המגן הקרמי (Ceramic Shield) החדשה של אפל. 

אייפון 12 פרו מקס (צילום: רועי שפריר, NEXTER)
עיצוב שטוח יותר. אייפון 12 פרו מקס | צילום: רועי שפריר, NEXTER

מתחת למכסה המנוע, כולם מצוידים בערכת השבבים A14 שמציגה ביצועים חסרי תקדים וקישוריות דור חמישי (5G), אם כי חלקית ומוגבלת בדגם שמגיע לישראל. מערך הצילום, גם באייפון 12 ובאייפון 12 מיני אך במיוחד באייפון 12 פרו, הוא מרהיב. ומה חסר במכשירים, בכל זאת? אם נניח רגע בצד את ראש המטען ואת האוזניות החוטיות שהלכו לעולם שכולו טוב, אנחנו נותרים עם מסך בקצב רענון מאכזב של 60 הרץ - ועם סוללה מאכזבת. האם האייפון 12 פרו מקס מציע חבילה טובה יותר? 

לצאת מהבית בלי מטען

האייפון 12 פרו מקס הוא מכשיר עצום. אני לא מגזים; הקפיצה בגודל מ-6.1 אינץ׳ ל-6.7 אינץ׳ היא משמעותית. אם אתם אוהבים לאחוז בסמארטפון שלכם עם יד אחת, זה לא המכשיר עבורכם. ועזבו את האינצ׳ים הנוספים: הבעיה העיקרית היא המשקל. אחרי יום עבודה שלם, פשוט לא היה לי כוח להחזיק אותו. הוא שוקל 228 גרם, כמעט 30 גרם יותר מהאייפון 12 פרו. אבל המסך הזה, שגורם לסטיב ג׳ובס להתהפך בקברו, מציע חוויה שלא הכרתי בעבר.

אייפון 12 פרו מקס (צילום: רועי שפריר, NEXTER)
הפרו מקס ליד האייפון X שלי. לא פשוט | צילום: רועי שפריר, NEXTER

אחד החסרונות הבולטים באייפון 12 ובאייפון 12 פרו הוא הסוללה. האייפון 12 פרו מקס אמור לפתור את הבעיה: עם השלדה הגדולה יותר מגיעים גם יותר מיליאמפרים, 3,687 ליתר דיוק. אם נהיה כנים, האייפון 11 פרו מקס הגיע עם סוללה גדולה יותר (3,969 מיליאמפר), אבל אין בוכים על חלב שנשפך. ביחס ל-2,815 מיליאמפר של האייפון 12 והאייפון 12 פרו, מדובר בשדרוג אמיתי. 

ההבדל מורגש בשטח: אחרי 12 שעות של שימוש רגיל, הפרו מקס הגיע ל-70% סוללה בלבד. כן, 70%. בבוקר למחרת, בלי שהטענתי אותו בלילה, הוא ירד ל-60%. אם אתם לא מתכננים לצפות בסרטים דוקומנטריים ביוטיוב במשך ארבע שעות ולהפעיל ווייז לאילת, כנראה שאתם יכולים לצאת מהבית בלי מטען. 

אייפון 12 פרו מקס (צילום: רועי שפריר, NEXTER)
הסוללה טובה יותר משאר הדגמים בסדרה, וגם המצלמה | צילום: רועי שפריר, NEXTER

הצילום בלילה: סנסציה

אפל הייתה זקוקה לתמריץ נוסף כדי לשווק את האייפון 12 פרו מקס, ואחד הבולטים שבהם הוא המצלמה. המצלמה הקדמית זהה לדגמים האחרים, אז לא נתעכב עליה. מערך הצילום האחורי, לעומת זאת, מבטיח (ומקיים).

נביט רגע בנתונים היבשים: החיישן במצלמה הראשית ברזולוציה של 12 מגה פיקסל גדול ב-47% מזה שתמצאו באייפון 12 פרו, עדשת הטלפוטו מגיעה עם מפתח צמצם של 2.2/f לעומת 2.0/f ביתר הדגמים, ואורך המוקד שלה הוא 65 מ״מ לעומת 52 מ״מ. הזום האופטי והדיגיטלי באייפון 12 פרו מקס מגדיל פי 12, לעומת פי 10 ״בלבד״ באייפון 12 פרו, ואם זה לא מספיק, באפל מתהדרים גם במנגנון ייצוב אופטי חדש ומהיר בהרבה.

אייפון 12 פרו מקס, מצב לילה (צילום: רועי שפריר, NEXTER)
גבעות ראש העין בשעת לילה, ללא פלאש וללא תאורה | צילום: רועי שפריר, NEXTER

לרובנו המספרים והנתונים לא אומרים הרבה, אך התוצאה ברורה: למרות שבאור יום לא ממש חשתי בהבדל, התמונות בתנאי תאורה קשים (חושך) היו לא פחות מסנסציוניות. 

מחיר כבד 

כפי שדיווחנו השבוע ב-NEXTER, מכשירי אייפון 12 יוצעו למכירה בישראל החל מה-17 בדצמבר, כשהמכירה המוקדמת תתחיל כבר ב-11 בדצמבר. הרשת היחידה שהסכימה לחשוף את המחירים היא מחסני חשמל: האייפון 12 מיני יתחיל ב-3,090 שקלים, האייפון 12 יעלה 3,490 שקלים, עבור האייפון 12 פרו תשלמו 4,190 שקלים, וגולת הכותרת: עבור האייפון 12 פרו מקס, תיאלצו להיפרד מ-4,590 שקלים. 

אייפון 12 פרו מקס (צילום: רועי שפריר, NEXTER)
אייפון 12 פרו מקס. למשוגעים בלבד | צילום: רועי שפריר, NEXTER

המחיר הזה כבד בכיס כמעט כמו המכשיר. למרות שהתאהבתי במימדים העצומים, קשה לי להמליץ לכם לרכוש את הפרו מקס. אם אתם לא אנשי מקצוע, בעיניי הוא פשוט יקר מדי. אם אתם לא יכולים לוותר על ה-6.7 אינץ׳ ועל הסוללה, כנראה שגם לא יפריע לכם לשלם כמעט 5,000 שקלים עבור סמארטפון. תתחדשו.