יש לכם שאלות. זה לא מפתיע - לכולם יש שאלות. לנו יש תשובות. האם אלה תשובות לשאלות שלכם? האם תוכלו לממש את המטרה האמיתית לשמה באתם (למצוא משהו שנראה לכם כמו טעות ולהעיר עליו בטוקבק)? אלה לא התשובות עליהן נענה. מבולבלים? אנחנו לא, כי לנו יש תשובות.

1. כמה זמן צריך להטעין סוללה של טלפון חדש?

כמה שבא לכם. אין שום סיבה לרוקן ואז להטעין עד הסוף, או להטעין במשך שעות בפעם הראשונה. לסוללות ליתיום-יון מודרניות אין בעיות "זכרון", שאפיינו טכנולוגיות מיושנות. הסוללות האלה יודעות היטב מה הקיבולת שלהן. אבל אם אתם כבר כאן, הנה טיפ: אל תטעינו את הסוללה עד הסוף, ואל תרוקנו אותה עד הסוף. היא תשרוד יותר אם רוב חייה היא תהיה בין 30 ל-80 אחוז.

התראת סוללה חלשה בסמארטפון (צילום: ShutterStock)
התראת סוללה חלשה בסמארטפון | צילום: ShutterStock

2. מק או PC?

אם אתם מתלבטים בין מק ו-PC, לכו על PC. אם אתם רוצים מק ולא מפחדים מהמחיר שלו, לכו על מק. אם כל מה שאתם רוצים זה לגלוש באינטרנט ולהשתמש ביישומים מקוונים כמו גוגל דרייב או אופיס אונליין, ואין שום סיכוי שתרצו משהו אחר - שקלו כרומבוק.

ידיים על מקלדת של מחשב נייד (צילום: ShutterStock)
ידיים על מקלדת של מחשב נייד | צילום: ShutterStock

3. האם הטלפון הסלולרי שלי מסרטן?

אין הוכחות לכך שהוא מסרטן. זה לא כמו סיגריות - לא מדובר בקונספירציה שמטרתה להסתיר מהציבור את הסכנה בשימוש. מצד שני, מדי שנה נערכים מחקרים חדשים שמטרתם להבין האם יש לקרינה בלתי-מייננת בעוצמה של הסלולרי השפעה בריאותית. אם אחד מהם יגלה משהו, אתם כבר תשמעו על זה. ולא בכתבה סנסציונית על מחקר כזה או אחר, אלא בהגבלות של משרדי הבריאות ברחבי העולם.

4. האם פייסבוק מאזינה לשיחות שלי באמצעות המיקרופון של הטלפון כדי להתאים לי פרסומות?

לא.

5. ואת שיחות הווטסאפ שלי היא קוראת?

לא.

6. אבל טלגרם זו האפליקציה הכי מאובטחת לשיחות, נכון?

לא בדיוק. הבעיה היא שאנחנו לא יודעים איך מנגנון ההצפנה של טלגרם עובד. וזה לא דבר טוב, כי המנגנון הזה לא נבדק בצורה פומבית על ידי אנשים שמבינים בהצפנה. דווקא ווטסאפ משתמשת במנגנון הצפנה פתוח ומוכר של Open Whisper Systems, שמשמש גם אפליקציה נוספת בשם Signal.

7. הגאדג׳ט שלי מוברג בבורג מוזר, ואני לא יכול לפתוח אותו. מה עושים?

מכירים את זה שיש מברגים עם ראש שטוח ומברגי פיליפס? אז יש עוד כמה סוגים, וחלקם גם נמכרים בארץ. Torx הוא מברג בצורת מגן דוד, ו-pentalobe הוא מברג מיוחד של אפל לפתיחת הגאדג׳טים שלהם. באתר Ifixit תוכלו למצוא הן הסבר לגבי הברגים בגאדג׳טים הפופולריים (זה למשל אייפון 7), והן ערכת מברגים מרשימה ולא יקרה במיוחד שמיועדת לאנשים שמנסים לפתוח את מוצרי האלקטרוניקה שברשותם.

מברגים בגדלים שונים (צילום: ShutterStock)
מברגים בגדלים שונים | צילום: ShutterStock

אתם יכולים גם לתת לטכנאי לתקן את המוצר שלכם ולסגור עניין.

8. מה לא כדאי לקנות בחו״ל ולהביא לישראל.

מוצרים שתומכים ב-110 וולט בלבד, במיוחד אם ההספק שלהם גבוה, כי השנאי שתצטרכו יהיה יקר, גדול וכבד מאוד. שימו לב: לא סתם כזה עם תקע חשמלי שטוח. אלא שבמפרט כתוב שהוא תואם 110V בלבד.

מפצל שקעי חשמל (צילום: ShutterStock)
מפצל שקעי חשמל | צילום: ShutterStock

נתבים אלחוטיים - אם יתפסו אתכם במכס, לא יתנו לכם להכניס ראוטר שקניתם בחו״ל. כל הנתבים שנמכרים בישראל עברו התאמה לתדרים האזרחיים (יש שיאמרו כי זו הסיבה להיותם גרועים כל כך בדרך כלל). גם אם תזמינו באמזון, יש סיכוי לא רע שהחבילה לא תגיע ליעדה אלא תשלח בחזרה.

9. לשדרג לטלוויזית 4K?

שאלה מסובכת. אם אתם גיימרים, ויש לכם כבר פלייסטיישן 4 פרו או אקס-בוקס וואן S, יש טעם לשדרג למסך 4K. חשוב גם שיהיה לו דבר מה שנקרא HDR - High Dynamic Range. בפשטות, זה אומר שהמסך יכול להציג יותר גוונים שונים של צבע. אם, לעומת זאת, אתם רוצים רק תוכן וידאו - אין הרבה תוכן 4K כיום, ושידורי טלוויזיה ברזולוציה הזו רק מתחילים. צפו לשנתיים-שלוש עד אימוץ רחב מספיק כדי באמת להצדיק את הקניה.

טלוויזיה חכמה (צילום: ShutterStock)
טלוויזיה חכמה | צילום: ShutterStock

10. את מי אפשר לתבוע תוך שימוש ב"חוק הספאם"?

חוק הספאם מאפשר לכם לתבוע על 1,000 שקל בגין כל הודעה שאתם מקבלים משירותים אליהם מעולם לא נרשמתם או ביקשתם את הסרתכם מהם. אבל יש הגבלות:

קודם כל, החוק תקף רק לגורמים שפונים אליכם עם הצעה מסחרית. ספאם פוליטי או פניות מארגונים חברתיים לא כלולים, כי עוד לא נולד בישראל פוליטיקאי שיחוקק חוק הפוגע ביכולת שלו לנהל קמפיין בחירות מציק.

זכוכית מגדלת על המילה "ספאם" במקלדת (צילום: ShutterStock)
זכוכית מגדלת על המילה "ספאם" במקלדת | צילום: ShutterStock

סמס? תופס. אימייל? תופס. הודעה מוקלטת בטלפון? אחלה. עלון בתיבת דואר? לא תופס. שיחת טלפון מבן אנוש? מקרה מעניין. במשך שנים, המחשבה הייתה שהשיחות האלה לא כלולות בחוק, אך באפריל 2015 קבע בית משפט לתביעות קטנות כי שיחת טלפון מגורם אנושי גם היא יכולה להיחשב לדואר זבל, עת נתבעה חברת סלולר על שיחות פרסומיות. אם כי זה לא מחייב שום בית משפט בעתיד.

11. איך להגן על הסיסמה שלי?

הפתרון הנוח ביותר להגנה על הסיסמה שלכם הוא לא לדעת אותה בכלל, ולהשתמש במנהל סיסמאות כמו 1Password או LastPass, עליהם ניתן להגן באמצעות משפט מפתח או טביעת אצבע. תנו להם לייצר עבורכם סיסמאות רנדומליות לשירותים השונים.

מקש הגנה על המידע במקלדת (צילום: ShutterStock)
מקש הגנה על המידע במקלדת | צילום: ShutterStock

לא סומכים על מנהל סיסמאות? הפכו את הסיסמה שלכם לתלוית-אתר. נגיד, הוסיפו את שתי האותיות הראשונות של השירות אליו אתם נרשמים לפני סיסמה קבועה, ככה שאם מאגר המידע של השירות דולף ואיתו הסיסמה שלכם, הגנבים לא יוכלו להשתמש בה כדי להיכנס לכל השירותים שלכם.

12. האם זה יגן עלי מפני פריצה?

זה יגן מפני פריצה לשירותים בהם אתם משתמשים, והיות ורוב הסיסמאות דולפות ככה, לא מדובר בדבר של מה בכך. זה לא מבטל את הצורך להיות ערניים - אל תפתחו קבצים רנדומליים שאנשים אותם אתם לא מכירים שולחים לכם במייל, ואם מישהו מבקש מכם להוריד אפליקציה "כיפית" בלי סיבה נראית לעין, יש סיכוי לא רע שהאפליקציה איננה באמת כיפית!

13. מה הטיפ הטכנולוגי הכי טוב לטיסה לחו"ל?

במקום לדאוג למספר מתאמים עבור הגאדג'טים שלכם, קחו מפצל שקעים (עדיף עם כבל מובנה כי בחדר מלון לא תמיד יש שקע במקום בו צריך אותו) ומתאם עבורו.

14. לקנות שעון חכם?

אם אתם רוצים לקבל את ההתראות מהטלפון בלי להוציא אותו מהכיס? כן. גם אפל ווטץ׳ וגם אנדרואיד וור יעשו את זה עבורכם. במקביל, הם ידרשו מכם להטעין אותם פעם ביום או יומיים. זה קצת טרחה, אבל כך גם להוציא את הטלפון מהכיס כדי לראות למה הוא רוטט.

שעון חכם (צילום: ShutterStock)
שעון חכם | צילום: ShutterStock

אם אתם מסרבים להטעין עוד מכשיר, אבל בכל זאת רוצים להתלהב שיש לכם ״שעון חכם״, לחברת Withings יש פתרון עבורכם שפועל על סוללה רגילה אותה צריך להחליף פעם בכמה חודשים - שעון עם שתי חוגות אנלוגיות, נטול מסך. הוא מראה את השעה, ואת מספר הצעדים שהלכתם היום (או, נכון יותר, איזה אחוז מיעד הצעדים שקבעתם לעצמכם הלכתם מאז חצות). במקביל, הוא גם יודע כמה זמן ישנתם, ואת כל המידע הזה מעביר מדי פעם לטלפון הסלולרי.

לדגם המדובר קוראים Activite, והוא מגיע בגרסת פלסטיק בשם Pop וגרסה מתכתית בשם Steel.

15. למה נקניקיות באות באריזה של 10 ולחמניות לנקניקיות באריזה של 8?

אנחנו לא יודעים.

נקניקיה עם חרדל (צילום: ShutterStock)
נקניקיה עם חרדל | צילום: ShutterStock