הנסיקה המדהימה של הביטקוין - המטבע הווירטואלי שהשווי שלו התחיל משברירי סנט ועלה מאז ליותר מ-10,000 דולר - יצרה לא מעט מיליונרים שהשקיעו כמה דולרים במטבע כשהוא עוד נחשב לגימיק שלא יחזיק מעמד. מה עושים כדי לשמור על הכסף הזה?

מכיוון שהוא לא בבנק, קצת קשה לשדוד אותו - אבל הבעיה היא שכמו כל דבר וירטואלי, הוא תלוי בגישה לתוכנה - "ארנק דיגיטלי", שיכול להימצא על המחשב או הסמארטפון. אם המכשיר מתקלקל, אובד או נגנב - הלך הכסף, וכך גם אם שכחתם את הסיסמה לתוכנה (אין שחזור סיסמאות בארנקי ביטקוין רגילים, מאחר שהם פרטיים שלכם ואין שירות שיושב באינטרנט ויכול לאפס את הסיסמה).

לכן, מוצאים את עצמם רבים מאותם עשירים בלתי צפויים פונים אל תשובה ישנה לבעיה חדשה: כספת - מעתיקים את קובץ הארנק לדיסק-און-קי, ואותו שמים בכספת.

עו"ד דביר אינדיק, מנכ"ל בריקסטון, מספר ל-next שאלה שבאים לאחסן במתחם שלו ארנקי ביטקוין הם "בד"כ בחורים צעירים – גילאי 20-25, קצת גיקים, שהאמינו בסיפור הזה של בלוקצ'יין ברמה האידאולוגית והשקיעו כמה מאות או אלפי דולרים בודדים כשהביטקוין היה חלקיקי סנט, ממש ממש בהתחלה. בן אדם שבא ושוכר תיבה רק בשביל דיסק און קי – כנראה שזה סכום מאוד מאוד משמעותי".

לגבי הביטקוין עצמו, אינדיק לא מסתכן בתחזיות: "אין לדעת לאן הביטקוין יעלה או יירד, אבל כנראה שהטכנולוגיה של הבלוקצ'יין איתנו כדי להישאר, ובעתיד הלא רחוק הצורך במתווך כבנק ייעלם מן העולם", הוא אומר.