האם היוזמה לביטול עמלות הכרטיסים באינטרנט מתקדמת? ביום ראשון עשויה ועדת השרים לענייני חקיקה לדון בנושא, על פי הודעה שמסר ח"כ מיקי רוזנטל (עבודה). לטענת רוזנטל, השימוש במערכת גבייה אלקטרונית אוטומטית מוזיל עלויות ומייעל את הליך הגבייה תוך חיסכון משמעותי בזמן ובכוח אדם ולמרות זאת - רכישה אלקטרונית מלווה בעמלה גבוהה באמתלה סתמית של 'דמי טיפול'.

יתרה מכך, אם בחר לקוח לקנות כמה כרטיסים ברכישה אחת, גובים בדרך כלל נותני השירות עמלה עבור כל אחד מן הכרטיסים בנפרד. לעתים לא קיימת אופציה אחרת לרכישת כרטיסים מלבד הרכישה באינטרנט".

הצעת החוק מתייחסת לחברות המוכרות כרטיסים למופעים, הצגות וסרטים דרך האינטרנט ואוסרת למעשה יצירת דיפרנציאציה בין מחיר הקופה למחיר האינטרנט של הכרטיס.

אין תמונה
ח"כ רוזנטל

עמלת האינטרנט היא עמלה שגובים משרדי הכרטיסים ובתי הקולנוע מצרכנים שמזמינים את כרטיסיהם מראש דרך אתרי האינטרנט שלהם. ברשתות הקולנוע הגדולות, יס פלאנט וסינמה סיטי, עמלה זו נעה בין 4-3.90 שקלים. עלות זו מהווה תוספת של כ-10% על מחיר הכרטיס.

שירות זה פופולרי בישראל, ושיעור הזמנות כרטיסי הקולנוע באינטרנט בישראל הוא מהגבוהים בעולם - כ-50% (לעומת 30% בבריטניה, למשל). "העמלה בהזמנה מקוונת אינה ייחודית לישראל, אבל מקומות מסומנים אינם דבר מובן מאליו. בארה"ב, הרכישה היא לכניסה לאולם ובחירת המקומות היא בשיטת 'כל הקודם זוכה'. רכישה נוחה מרחוק, שכוללת גם בחירת מושבים, היא פשוט מותרות. מי שרוצה לחסוך אותה - יכול לרכוש בקופה", הסבירו ל-TheMarker באחת הרשתות בכתבה שפורסמה בחודש שעבר.

בכירי ענף הקולנוע מתקוממים נוכח הניסיונות הרבים להתערב בפעילות השוק - בין היתר באמצעות הגבלת עמלת הכרטיסים ובאמצעות התרת הכנסת מזון מהבית לבתי הקולנוע (במסגרת "חוק הפופקורן" הצפוי להיכנס לתוקף בינואר הקרוב). "אנחנו עסק פרטי, מה פתאום המדינה מנסה להתערב איך נבנה את המודל הכלכלי שלנו? את הנחת היסוד הרווחת, שלפיה כל מה שבאינטרנט הוא זול יותר, צריך לנפץ", הוסיף בכיר מרשת אחרת.

הכתבה פורסמה במקור ב-Themarker

עוד ב-Themarker: