חברת LG הקוריאנית שדרגה את קו השואבים הרובוטיים שלה והוסיפה לו שני דגמים חדשים בקצה העליון של הסקאלה. קיבלנו לבדיקה את דגם הומבוט VR-6270, שמתגאה בצורה ריבועית שאמור לאפשר לו לנקות בכל הפינות בבית.

LG שואב רובוטי (צילום: ניב ליליאן)
אלגנטי וחכם | צילום: ניב ליליאן

תוכניות ניקוי: ספירלה וזיג זג

להומבוט הקוריאני יש ארבעה מצבי עבודה עיקריים: טורבו, תא-אחר-תא, מצב זיג זג ומצב ספירלי. במצב הטורבו, השואב יעבור לשאיבה נמרצת יותר, שמותאמת בעיקר לשטיחים עבים או למקומות שבהם הצטבר אבק רב. הוא יופעל אוטומטית במצבי העבודה האחרים.

במצב הזיג-זג, או שכפי שאולי עדיף היה לכנות אותו בעברית - שתי וערב, השואב יעבוד בקו אחד, יסתובב ואז יחזור על עקבותיו בקו הסמוך. כך הוא ימשיך בתנועת עקלתון כדי לכסות חדר שלם באופן יסודי.

במצב ה"תא אחר תא", ההומבוט יפרק את השטח הנתון לניקוי ל"תאים" לפי המיפוי האינפרא אדום שלו, ויחל לנקות תא שטח אחר תא שטח. זהו המצב ה"חכם" של LG, וגם זה שיגרום להומבוט להתחיל לנדוד בבית ולנקות גם את שאר החדרים.

לניקוי נקודתי, ישנו מצב הספירלה, שבו ההומבוט מתחיל מהנקודה בו הנחנו אותו, וממנה ינוע במעגלים הולכים וגדלים . מצב זה שימושי מאוד לניקוי של אזור מסויים. לחלופין, אפשר להגדיר להומבוט עם השלט שטח נתון ולהגיד לו – הנה, את זה תנקה. זאת, כתחליף לקירות וירטואליים שעל חסרונם התלוננו חלק מעמיתינו.

LG שואב רובוטי (צילום: ניב ליליאן)
אבל מתייאש יחסית בקלות | צילום: ניב ליליאן

מנסיוננו, בהגדרת שטח נתון, ההומבוט יעשה עבודה מצוינת ולא יחרוג מהשטח שהוגדר לו באמצעות השלט. כמובן, כמו בכל דגמי העילית, גם כאן ניתן לקבוע ניקוי מתוזמן.

מכשולים ויכולת ניווט: אידאלי לניקוי מתחת לארונות

להומבוט יש יכולת ניווט טובה אך לא מושלמת. הוא מנווט יפה בין חדרים, יודע לחזור בעצמו לעמדת הטעינה, גם אם היא נמצאית בחדר אחר, ומתגבר לא רע גם על מכשולים בדרך. אבל הוא לא יודע למשל, להיכנס בין רגליים של כיסא עבודה מסתובב כמו שידעו לעשות חלק ממתחריו.

בנוסף, ההומבוט לא לוחמני במיוחד. בהיתקלו במכשול, הוא ינסה שוב - ואם יגלה שנכשל יסוב על עקבותיו ויבחר כיוון אחר. הפרופיל הנמוך שלו יחסית לאחרים, הופך אותו לאידיאלי לניקיון מתחת לארונות, שידות, מיטות וכיוצא באלה. עם זאת, הוא לא אוהב שטיחים שעירים מאוד, ועלול לעתים להתקע במי מהם. הוא גם אוהב לזלול כבלים ושרוכים, שנתקעים לו בשיניים, אז כדי להרחיק אותם מדרכו מבעוד מועד.

איכות הניקיון: הרוצח השקט של האבק

בסעיף הזה, נתחיל בתכונה הכי בולטת של ההומבוט: הוא רוצח אבק שקט מאוד. מבין כל הרובוטים שבדקנו, הוא היה השקט ביותר. רמת הרעש שלו לא עולה על זו של מכשירי חשמל ביתיים אחרים, וזה ראוי לציון, לעומת האחרים שהם רועשים למדי. ה-LG לא יפר את מנוחתכם, ותוכלו להפעיל אותו גם כשאתם בבית ולא תצטרכו לברוח מפניו מפאת הרעש.

איכות הניקיון עומדת ביחס ישר לשקט: הוא מנקה מצוין, נופל רק אולי מה-iRobot ולא בהרבה. בבית עם כמה שטיחים וחתול בעל שיער ארוך, ה-LG הצליח לשמור על בית נקי ואותנו שפויים – הוא אסף הרבה מאוד שיער שלא ראינו בכלל, כמו גם לכלוך ואבק מרצפות והשאיר אותם מצוחצחים ומבהיקים. השילוב של מברשת ראשית, עם שתי מברשות צד עדינות, בהחלט עושה את העבודה.

לנקות את המנקה

LG משתדלים מאוד להקל את החיים של בעלי השואב הרובוטי. בתוך מכסה תא אחסון האבק תמצאו מברשת קטנה הומיועדת לצחצוח של נקודות הטעינה המגנטיות והחיישנים שבתחתית השואב, כמו גם את תא אחסון האבק עצמו.

בנוסף אליה, LG מספקים ערכת כלים לטיפול תקופתי במברשת הראשית. הפירוק שלה קל יחסית, וגם מלאכת הניקיון שלה לא קשה (באחד הכלים יש אפילו להב קטן, דומה בצורתו ללהב מחדד, כדי לחתוך ולסלק חוטים ושערות שנתפסו בשערות המברשת). ועדיין - זה מצריך מהמשתמש לעבוד קצת יותר קשה, לעומת הפתרונות שמצויים למשל אצל iRobot.

אין תמונה
נכנס לפינות

תא אחסון האבק ומסנן ה-HEPA מאוד קלים לניקוי ולפירוק, וראוי לציין שהתא הגדול יחסית, בנוי כך שניתן לרוקן אותו לאשפה בלי לפזר עננת אבק מחודשת.

האביזר היייחודי ל-LG הוא התקן סחבה קטן, שזו בעצם מטלית מיקרופייבר, שיכולה גם לנגב את הרצפה, ניגוב יבש בלבד (חבל שאי אפשר לעשות איתה ניגוב רטוב). ועדיין, היא תוספת טובה מאוד שמוסיפה הברקה אחרי השאיבה – יתרון טוב ומבדל ל-LG.

סיכום

יחסית למחירו, כ-3,000 שקל, ה-HomBot של LG הוא תמורה מצוינת לכסף. הוא שקט, מנקה מצוין, בנוי היטב ובעל תוכניות עבודה טובות וחכמות, לצד חיווי קולי וושלט רחוק יעיל. הוא אולי לא הכי עצמתי שבחבורה, אבל הוא עצמתי דיו וישאיר את הבית שלכם נקי, בלי הרבה פירוטכניקה. יחס העלות-תועלת שלו הוא משובח, ובכך הוא מנצח גם שואבים יקרים ממנו.

ציון נקסטר: 9.1