אם לפני שנים בודדות שעונים חכמים עלו אלפי שקלים והיו הרחק מהישג ידם של רובנו, הרי שהיום ניתן למצוא שעון בכל טווח מחיר - וכמעט לכל שימוש שתעלו על דעתכם. אבל איך בוחרים שעון מתאים? בשנה האחרונה בדקנו כמה וכמה שעונים. הנה הבולטים שבהם - והנה כללי האצבע שעליכם לזכור בבואכם לרכוש שעון. 

אפל ווטש 6: ברירת מחדל או השעון הטוב בשוק היום?

הדור השישי של השעונים של אפל שוב מציג את מספר השדרוגים והפיצ'רים הגדול ביותר בנמצא. בנוסף לגימור ולמפרט האיכותיים להם התרגלנו, עם מסך רטינה OLED בבהירות של 1,000 ניט וחסינות למים עד 50 מטרים, הפעם גם תמצאו חיישן אק"ג וחיישן המודד את רמת החמצן בדם. זאת, כמובן, לצד שורת אפליקציות יעודיות, ופונקציות כמו מעקב אחרי אימונים, עמידה, שתייה ואוכל - ותוכנית נשימות שתעזור לכם להירגע.

אפל ווטש 6 (צילום: apple)
אפל ווטש 6 | צילום: apple

אפל ווטש 6 הזול ביותר והקטן ביותר (40 מ"מ) עם קישוריות WiFi בלבד עולה בישראל כ-1,500 שקלים. הגרסה היקרה ביותר מדגם "נייקי" (44 מ"מ), עם קישוריות סלולרית (eSIM), כבר עולה 2,400 שקלים - מחיר לא זול בכלל לשעון. לצד אפל ווטש 6, תמצאו גם את אפל ווטש SE. הוא מצויד במעבד מהדור הקודם, ולא מציע חיישני אק"ג וסטורציה, אך הוא זול יותר בכמה מאות שקלים. 

Apple Watch SE (צילום: Apple)
אפל ווטש SE | צילום: Apple

למה כן? כי אם יש לכם אייפון, התאימות שלו מושלמת

למה לא? יקר מאוד ועיצוב שלא כולם יאהבו

טיפ למקצוענים: אם אתם לא צריכים את החיישנים היקרים, האפל ווטש SE יעשה את העבודה בפחות מחיר ועם אותו עיצוב

סמסונג גלקסי ווטש 3: עיצוב לאוליגרכים

גלקסי ווטש 3 הוא שעון כבד וגדול; הוא אמנם מעניק תחושה יוקרתית, אך קשה לשכוח שהוא שם. החוגה שמסביב לשעון, Bezel, כיפית מאוד ומקלה על המעבר בין המסכים והתכונות השונות. ומה עם השימושיות? למעט חיישן החמצן בדם, תוכלו למצוא בגלקסי ווטש 3 את כל הפונקציות והחיישנים שקיימים באפל ווטש. התאימות עם מכשירי סמסונג טובה מאוד, עם מכשירי אנדרואיד אחרים – קצת פחות.

גלקסי ווטש 3
גלקסי ווטש 3

גלקסי ווטש 3 הזול והקטן ביותר (41 מ"מ) עם קישוריות WiFi יעלה כ-1,260 שקלים. היקר והגדול ביותר (45 מ"מ) עם קישוריות סלולרית (eSIM) עולה כ-2,090 שקלים.

למה כן? ניווט נוח מאוד, תאימות טובה עם סמארטפונים של סמסונג

למה לא? גדול וכבד

טיפ למקצוענים: הגודל הקטן, 41 מ"מ, נוח הרבה יותר על היד

Fitbit Versa 3: קל ונוח

וורסה 3 של פיטביט הוא אחד השעונים המפתיעים שנתקלתי בהם. הוא אמנם לא הכי חדש שיש, אך הוא מצויד במסך AMOLED, מערכת ההפעלה שלו נוחה וקלה לשימוש, וממשק ספירת ההקלוריות והאימונים מצוינים.

עם זאת, יש לו בעיה אחת משמעותית לנו כאן בישראל: הוא לא תומך בעברית. אבל אם זה לא חשוב לכם, הפיטביט הוא שעון מצוין במחיר זול במיוחד, כשמחירו גבוה במעט מ-1,000 שקלים.

View this post on Instagram

A post shared by Connections (@connections.chennai)

למה כן? מערכת הפעלה נוחה, מחיר מצוין

למה לא? אין תמיכה בעברית.

טיפ למקצוענים: לוורסה יש סוללה שמחזיקה המון זמן, כ-5 ימים.

Mi Watch: קל משקל ומחיר

השעון החדש בחבורה, שהושק ממש לא מזמן, מציג לא מעט תכונות ופיצ'רים מתקדמים, ביניהם חיישני דופק וחמצן בדם ומסך AMOLED. הוא קל על היד ונוח לנשיאה, אך הבנייה שלו מרגישה קצת זולה והרצועה לא מספיק איכותית. הוא עמיד למים בעומק של 50 מטרים אבל לא מיועד לצלילה. עם זאת, הוא מגיע במחיר זול במיוחד בהשוואה למתחריו – 550 ש"ח בלבד ביבואנית הרשמית המילטון.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Store (@danstore.oficial)

למה כן? מחיר זול מאוד ופיצ'רים מרשימים למחיר

למה לא? איכות גימור נמוכה

טיפ למקצוענים: בעלי אקספרס ניתן למצוא לא מעט רצועות איכותיות לשעון במחירים נמוכים

Amazfit T-Rex Pro: שעון אקסטרים שמרגיש פשוט

שעוני מותג Amazfit מיוצרים על ידי חברת Huami, שהיא גם יצרנית צמידי הכושר והשעונים החכמים של שיאומי. מדובר שעון שמותאם לספורטאים: ניתן להכניסו למים לעומק של עד 100 מטרים, הוא עמיד בנפילות ובזעזועים, והוא מעוצב קצת כמו שעוני הג'י שוק המיתולוגיים שאוהבים לקנות כמתנה למתגייסים טריים.

יחד עם זאת, בדומה ל-Mi Watch, גם הוא מרגיש קצת קל מדי בידיים והרצועה לא איכותית מספיק. במחיר של כ-780 שקלים, כנראה שתוכלו לרכוש גם רצועה טובה יותר לשעון.

View this post on Instagram

A post shared by Lim Reviews (@limreviews)

למה כן? עמיד בפני זעזועים וניתן לצלול איתו, מסך AMOLED איכותי

למה לא? מרגיש זול 

טיפ למקצוענים: נסו את מערכת הערכת הבריאות שנמצאת בשעון

מתכוונים לרכוש שעון? זה מה שעליכם לבדוק

1. אם אתם חובבי כושר, בדקו את החיישנים בשעון. ודאו שהוא כולל חיישן אק"ג וחיישן לרמות החמצן בדם. 

2. רוצים לשלםל עם השעון? וודאו שיש בו רכיב NFC.

3. נמצאים הרבה בחוץ? אתם חייבים מסך AMOLED, שיאפשר לכם תצוגה טובה גם בשמש ישירה

4. רוצים להסתובב רק עם השעון? חפשנו שעונים עם קישוריות סלולרית (רכיב eSIM), שתאפשר לכם להסתובב בלי הטלפון