רמי לוי, מפעיל הסלולר הווירטואלי הראשון בישראל, מנסה להיות גם הראשון שייכנס לתחרות בדואופול בתחום הטלוויזיה הרב-ערוצית. לוי מתכוון להשיק כבר בינואר 2015 את מיזם הטלוויזיה הרב-ערוצית "רמי לוי TV", שיוצע באינטרנט ויתחרה ב-HOT וב-yes.

רמי לוי  רכש את הרשת המוזלת "גוד פארם" (צילום: פלאש 90)
טלוויזיה ב-90 שקל. רמי לוי | צילום: פלאש 90

ל-TheMarker נודעו פרטים רבים מתוכנית המיזם הטלוויזיוני, שנשמרים בחודשים האחרונים תחת מעטה סודיות: הטלוויזיה של רמי לוי תוצע לצרכנים בעלות חודשית של 60-90 שקל. המחיר הסופי עדיין לא נקבע, אך בכל מקרה לוי ינסה להציע מחיר נמוך יותר מזה של HOT ו-yes, ואף מזה שצפויות לבקש חברות הסלולר הגדולות שייכנסו לשוק, בהן סלקום ופרטנר, ואשר צפוי לנוע סביב 100 שקל בחודש.

לקוחות רמי לוי יתבקשו לשלם סכום חד פעמי של 250-300 שקל עבור רכישת הממיר. הממירים יימכרו בנקודות המכירה של מוצרי הסלולר של לוי ובחנויות מחשבים ואלקטרוניקה. כמו כן, יוקם שירות לקוחות ייעודי לתחום הטלוויזיה.

ההיצע יכלול את ששת ערוצי החינם הישראלים המשודרים בעידן פלוס (1, 2, 10, 33, ערוץ הכנסת וחינוכית 23). בנוסף, יפעיל לוי חמישה ערוצים ליניאריים שמשדרים תכנים באופן רציף - ערוץ סרטים, ערוץ סדרות, ערוץ ילדים, ערוץ טבע וערוץ בתחום נוסף. איכות השידור תהיה FULL HD.

כמו השירות המתחרה של סלקום ופרטנר, גם השירות של לוי יהיה מבוסס בעיקר על VOD - תכנים לפי דרישה. הטלוויזיה של לוי תציע שירותי VOD חינם, בהם אלפי שעות תוכן עם סרטים וסדרות בתחומים כמו ילדים, טבע, היסטוריה ועוד. התכנים שישודרו יהיו בחלקם תכנים המשודרים כיום בערוצים כמו נשיונל ג'יאוגרפיק, הופ, ערוצי הסדרות השונים ועוד.

ברמי לוי חברו ל-SmartVOD, סטארט אפ ישראלי שהמוצר שלו משולב כאפליקציה בטלוויזיות החכמות של סמסונג. השירות של SmartVOD כולל סרטים, הופעות חיות, תוכן בנושאי טבע, מעט סדרות ישראליות ותוכן לילדים.

עם זאת, בשלב זה יהיה השירות של רמי לוי מצומצם מאוד ולא יאיים על HOT ו-yes. מקורות בסביבת לוי אמרו כי היקף התכנים בחברה יתרחב באופן משמעותי בעתיד. לדבריהם, רמי לוי TV תרכוש תוכן ישירות מהספקים באמצעות מתמחה בתחום, ו-SmartVOD תתפעל את מערך השידורים. התוכן יירכש באמצעות קבלנית משנה - חברה ישראלית ששמה לא נמסר, המספקת היום תוכן לטלוויזיה ב-VOD בעולם. חלק מהתכנים יהיו בערבית וברוסית.

רוב הסרטים ב-VOD יהיו ניתנים לצפייה ללא עלות נוספת, אך ייגבה תשלום נוסף בעבור צפייה בחלק מהסרטים, בעיקר החדשים שבהם. מקורות בחברה אומרים כי גם התשלום עבור סרטים יהיה במחיר תחרותי ונמוך מזה שדורשות כיום חברות הכבלים והלוויין.

זול יותר מחבילות היסוד של HOT ו-yes

כיום, מחויבות HOT ו-yes להציע לצרכנים חבילות יסוד של כ-23 ערוצים, בעלות של 120 שקל בחודש. שירות הטריפל הזול ביותר של HOT עולה 199 שקל - כלומר: המחיר שיציע רמי לוי יהיה נמוך מהמחיר המינימלי שמציעות החברות הקיימות. הוספה של שירותי VOD על חבילת היסוד של yes עולה 25 שקל, ואילו בחבילת היסוד של HOT כלל אין אפשרות ליהנות משירותי VOD.

החברה הקרובה ביותר להשקת שירות טלוויזיה רב-ערוצית היא ספקית הסלולר סלקום. החברה כבר חתמה עם שורה של ספקי תוכן ישראלים אשר תכניהם משודרים כבר ב-HOT ו-yes, בהן קשת ורשת. סלקום גם חתומה על חוזה עם חברת RGE, בעלת ערוץ ספורט 5 וערוצי הילדים. ערוץ הספורט מחזיק גם בזכויות לשידורי הספורט הבולטים בישראל. מנגד, צפוי רמי לוי להציע תכנים של חברת צ'רלטון. המשמעות היא שלוי עשוי להיות פחות תחרותי בתכנים בתחום הספורט, תחום חשוב בעיני צופי הטלוויזיה הרב-ערוצית בישראל.

ברמי לוי מודעים לנתונים שלפיהם רוב הצפייה בשעות הפריים-טיים נעשית בערוצי הברודקאסט, המשודרים בחינם. בניגוד לחברות הכבלים והלוויין, שמוכרות חבילות יקרות עם ערוצים רבים שכלל לא נצפים על ידי הצרכנים, לוי מתכנן לייצר טלוויזיה במודל רזה וזול יותר.

רמי לוי וסלקום הם הראשונים לגבש בישראל מוצר טלוויזיה המבוסס על אינטרנט (OTT – Over The Top). טכנולוגיה זו דומה יותר לסרט יו-טיוב באינטרנט מאשר למוצר הטלוויזיה של HOT או yes, המשודר ברשת נפרדת וייעודית לטלוויזיה בלבד.

כאמור, גם ספקית הסלולר פרטנר צפויה להיכנס לשוק הטלוויזיה, אולם החברות מתעכבות זה זמן רב בעלייה לאוויר, בעיקר בשל חוסר ההסדרה של השוק הסיטונאי בישראל. ביומו האחרון במשרד התקשורת חתם שר התקשורת, גלעד ארדן, על רפורמת השוק הסיטונאי, שתחייב את חברות התשתית בזק ו-HOT לאפשר לחברות לרכוב על גבי התשתיות שלהן במחיר קבוע מראש. ללא קביעת המחיר, החברות שהיו אמורות לרכוב על התשתית לא הגיעו להסכמה על מחיר תעבורת האינטרנט ולכן לא יצאו לשוק. גורמים ברמי לוי אומרים כי הם ערוכים ליציאה לשידור על גבי האינטרנט כבר בינואר, גם ללא הסדרת השוק הסיטונאי.

סוגיה נוספת שיידרש לוי לפתור היא איכות הקליטה של עידן פלוס. כיום, איכות הקליטה לא מיטבית ובמקרים רבים יש שיבושים חמורים בצפייה. בשל כך הוביל ארדן חקיקה שתחייב את הרשות השנייה לשדר גם את ערוצי החינם של עידן פלוס באינטרנט, ובכך לאפשר לפלטפורמות החדשות גמישות ומעבר לשידור באינטרנט. ואולם, בשל הקדמת הבחירות החקיקה נתקעה וכעת ייאלץ רמי לוי להתבסס על הקליטה של מערך האנטנות הקרקעיות.

בעוד סלקום צפויה להציג ממיר עם מערכת הפעלה של אריקסון, רמי לוי יציע ממיר המתבסס על מערכת ההפעלה אנדרואיד. המערכת תהיה פתוחה חלקית - לגלישה ברשתות חברתיות כמו פייסבוק, לתיבת מייל ולמשחקים. עם זאת, המערכת תהיה חסומה לאפליקציות נוספות, על מנת למנוע העתקת תכנים. כמו כן תהיה אפליקציה לטאבלט ולסמארטפון, שבה ניתן יהיה לצפות בתכנים מרחוק. הממיר יאפשר גם שירותי הקלטה.

נכון לרגע זה, ברמי לוי לא מתכננים להיכנס לתחום הפקות המקור העצמאיות. עם זאת, הנושא עדיין נתון להחלטתה של ועדת שכר, הצפויה להגיש את המלצותיה בקרוב ולקבוע האם מפעיל טלוויזיה רב-ערוצית בישראל יחוייב לממן הפקות מקור בהיקף 8% מהכנסותיו - בדומה למחויבות של HOT ו-yes. לפי הערכות, אם המתחרים החדשים בזירה יגיעו לנתח שוק בהיקף מסוים, הם יחויבו במימון הפקות מקור.

לוי מסר בתגובה: "כפי שהצהרתי בעבר, בכוונתי להוזיל גם את מחירי הטלוויזיה למשפחה הישראלית. הפרטים המדויקים יימסרו בהמשך".

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker: