בשנים האחרונות המחשבים הפכו למרכז חיינו ובהתאם לכך גם השתכללו בצורה מאוד מרשימה. למרות השינויים, עדיין נשארו לנו כמה אמונות ומיתוסים עתיקים על השימוש במחשב שאנחנו פשוט חייבים לנפץ - לפניכם 10: 

1. אם לא עוצרים את ה-USB לפני שמוציאים אותו - דברים נוראיים יקרו 

האמונה שהוצאה של USB מהמחשב לפני ה"אישור" תשבש את המחשב, האת ה-USB ואת המידע שגויה. אז למה לפני שאתם מוציאים את החיבור מערכות ההפעלה מבקשת לבצע את פעולת ה"עצירה" ואז "מאשרת" לכם את הפעולה?

מדובר באמצעי זהירות שנועדו לוודא שאינכם מוצאים את החיבור באמצע העברת מידע, וכן, ניתוק באמצע העברה של מידע יכול להזיק למחשב וכמובן למידע עצמו. ברוב המקרים כשה-USB רק מחובר ולא נמצא באמצע פעולה כלשהי הוצאתו ללא אזהרה מוקדמת לא תפגע בשום דבר.

USB (צילום: istockphoto)
לשלוף רק אחרי שהמחשב מאשר - לא חובה. USB | צילום: istockphoto

2. עדיף להשאיר את המחשב דלוק כל הזמן

הסיבה להמלצה להשאיר את המחשב דלוק נובעת מהאמונה כי בדיוק כמו במטוסים – המראה (הדלקה) ונחיתה (כיבוי) אלה המצבים המסוכנים ביותר בהם קורות הכי הרבה תקלות.

אבל בפועל, לא רק שהדלקה וכיבוי אינם פוגעים במחשב, לעתים הם אף משפרים את פעולתו, כיון שבמהלכם הם סורקים את המערכות ומאתחלים אותן.

3. עדיף לכבות את המחשב כל יום

לא, זה לא סותר את הסעיף הקודם אלא בדיוק ההיפך. יש אנשים שמאמינים שכיבוי של מחשב יתן לו "לנוח" ולהתקרר אחרי יום עבודה קשה. אבל האמת היא שכשהמחשב נמצא במצב sleep  או stand by הוא נח. כמובן ההמלצה היא כן לכבות את המחשב בערך פעם בשבוע.

4. העוגיות יעשו לכם נזק

המצב הוא נכון אם היה מדובר בעוגיות אמיתיות שאכן לא מומלץ להפריז בצריכתן, אם מתייחסים לקוקיס (Cookies), אלה ששומרים איפה אתם מסתובבים באינטרנט במחשב שלכם, אז השם הרע שיצא להן כאויב מספר אחת הוא לגמרי לא מצדק.

עוגיות שוקולד דחוסות (צילום: מנחה נופה)
בלי עוגיות מי ישמור לנו את הסיסמה של פייסבוק? | צילום: מנחה נופה

הקוקיס הן תוספת לגיטימית לגמרי, שבין היתר אחראיות על שמירה של שם המשתמש והסיסמה שלכם לפייסבוק, לג'ימייל וכל אתר אחר שאתם נרשמים אליו.

הקוקיס גם שומרות על מחזוריות הפרסומות שאתם נחשפים אליהן ודואגות שלא תצפו בכל פעם באותן פרסומות.

כמובן כמו כל תכנה אחרת בידיים לא נכונות העוגיות יכולות להוות סכנה, אבל באופן כללי מדובר בגורם ידידותי. 

5. ריסטרט (אתחול) 

למרות שנראה לכם שכשאתם עושים ריסטרט אתם מפריעים למחשב "באמצע" ולכן פוגעים בפעילותו התקינה, פעולת האתחול היא לא רק אינה מסוכנת, אלא לפעמים אפילו מומלצת למחשב, בטח אם הוא תקוע לגמרי.

האתחול מנטרל את כל הפעולות הלא נחוצות שהצטברו במחשב במהלך העבודה שלכם והאטו אותו וגורם לו להרגיש כמו חדש. 

6. יש לרוקן את סוללת המחשב הנייד מידי פעם כדי להאריך את חייה

האמונה התפלה הזו נולדה בגלל סוללות בלפטופים ישנים שהיו מורכבות מניקל וקדמיום. לסוללות הליתיום במחשבים החדשים אין "זיכרון" ולכן הריקון שלהן אינו משפיע על אורך חייהן.

חשוב לציין כי מומלץ לרוקן סוללות ליתיום עד הסוף בערך פעם אחת לכל 30 טעינות. זאת לא כדי לעזור לסוללה אלא על מנת לכייל את מחוון שמראה את אורך חייה במחשב.

סטודנטית עם לפטופ (צילום: mocker_bat, Istock)
לסוללת הלפטופ אין "זיכרון" ולכן לא חייבים לרוקן אותה | צילום: mocker_bat, Istock

7. אפשר להימנע מווירוס אם לא פותחים את הקובץ הנגוע

רובנו כבר יודעים שלא מומלץ לפתוח קבצים או להתקין תוכנות שהתוכן שמובטח בהן נראה "טוב מידי כדי להיות אמיתי",  אבל חשוב שתדעו שיש וירוסים מתוחכמים שמסוגלים לפלוש למחשב שלכם ללא כל פעולה מצדכם.

איך מתגוננים? קודם כל השתדלו לא לגלוש באתרים חשודים וגם תתקינו אנטי-וירוס חזק. גם תפילה קטנה יכולה לעזור.

8. הורדת טורנטים זה הכי מסוכן

עוד מיתוס שחשוב לנפץ: הידעתם, לפי סקר שנערך בארה"ב,  48% מאנשים מאמינים כי המקור הכי נפוץ לווירוסים וירטואלים ותוכנות זדוניות הם הטורנטים, אותם קבצים של סרטים, מוזיקה משחקים ועוד, שאנשים ברחבי העולם משתפים אחד עם השני.  

מחקר אחר של חברת אבטחת המידע ברשת מגלה כי רוב ה"מזיקים" נמצאים ומופצים דווקא דרך אתרי אינטרנט.

9. מחשב מהיר יותר יגביר את מהירות האינטרנט

זה נכון אם יש לכם מחשב ישן יחסית (בן 5 ומעלה), אבל אם אתם גולשים ממחשבים חדשים יותר כל מה שאחראי על מהירות האינטרנט שלכם זו מהירות האינטרנט שהתקנתם.

10. "אתרי הפורנו נפתחו אוטומטית, זה לא אני"

בפעם הבאה שתשמעו את המשפט הזה, דעו, מדובר במיתוס. 

>> מטורף! אייפון עם מסך 40 אינצ'

>> וגם: צעיר בריטי ניסה לארגן מלחמת מים בפייסבוק ונעצר