בשנים האחרונות התרגלנו לחשוב על ה-7 באפריל כ"אופ איזראל" של הפלג הפרו-פלסטיני בקולקטיב ההאקרים (הלא כל כך מוכשרים) אנונימוס, המכונה גם כ"שואה הדיגיטלית" שלא כל כך מצליחה. אבל השנה מצטרף לאיום נגד ישראל איום נוסף לשואה דיגיטלית באותו יום - השבתה של מיליוני אייפונים ומחיקת כל המידע שאגרו בעליהם.

קבוצת האקרים טורקית מנהלת בשבועות האחרונים משא ומתן מול אפל, כך דיווח שלשום (ג') אתר Motherboard. הפורצים טוענים כי השיגו גישה למיליוני חשבונות בשירות הגיבוי והשחזור של אפל, iCloud, ומאיימים כי אם אפל לא תשלם להם עד ה-7 באפריל 75,000 דולר בביטקוין או במטבע הווירטואלי המקביל Ethereum, או לחלופין בתלושי אייטיונס בשווי 100,000 דולר - הם יפרצו לחשבונות ויאפסו את האייפונים, האייפדים ושאר המכשירים של אפל המחוברים לחשבונות.

אחד ההאקרים סיפק ל-Motherboard הוכחות לכאורה לטענותיו בדמות צילומי מסך של התכתבות מול נציגים מצוות האבטחה של אפל, כמו גם גישה לחשבון מייל ממנו התנהלו התכתבויות נוספות. באחד המיילים בחשבון, שהכתב ג'וזף קוקס אומר שלא מצא שום הוכחה לכך שאינם אמיתיים, שואל חבר בצוות האבטחה של אפל את ההאקר אם הוא יכול לספק דוגמה למידע כדי להוכיח שהוא יכול לבצע את האיום שלו.

לאחר שההאקר העלה ליוטיוב סרטון בו הוא מדגים השתלטות על חשבון, דפדוף בתמונות ובסרטונים וכניסה לתפריט ממנו ניתן לאפס את האייפון מרחוק, כתב לו נציג אפל: "אנחנו מבקשים באדיבות קודם כל שתורידו את הסרטון שהעליתם לערוץ היוטיוב, מכיוון שהוא מושך תשומת לב בלתי רצויה. שנית, אנחנו רוצים שתדעו שאיננו מתגמלים פושעי סייבר שעוברים על החוק".

"אני רק רוצה את הכסף שלי וחשבתי שזו תהיה ידיעה מעניינת שלקוחות אפל רבים יתעניינו לקרוא ולשמוע", אמר ההאקר ל-Motherboard.

למרות ההוכחות לכאורה, עדיין קיים ספק גדול באשר לאמיתות האיום של ההאקרים. כך, לדוגמה, בחשבון הטוויטר שלהם מוצגות טענות שסותרות את מה שהם אומרים לכלי התקשורת. אתמול, למשל, הם כתבו שם כי מספרר החשבונות שבידיהם עלה ליותר מ-600 מיליון, אך היום לפתע הוא ירד ל-2000 מיליון "בלבד".

בנוסף, כפי שאומר לאתר הרג'יסטר חוקר האבטחה לי מנסון מחברת Comparitech, "ההתכתבות לכאורה עם אפל וסרטון היוטיוב שמראה השתלטות על חשבון עשויים להיות מזויפים". מנסון שיבח את אפל על הבחירה לסרבב לשלם להאקרים, אך מייד אחר כך טען שהחברה צריכה היתה לנצל את האפשרות שהם נתנו לה לשלם להם בתלושי אייטיונס, "יכולה היתה להיבדק בשיתוף פעולה עם גופי אכיפת חוק" - כלומר, לנסות לנצל את השליטה שלה על אמצעי התשלום הזה כדי לאתר את ההאקרים ולעצור אותם.

אפל, מצידה, בחרה לא להתייחס בכלל לאיום של ההאקרים להפוך אייפונים של משתמשים לבלתי ניתנים לשימוש, ובתגובה לעיתון Fortune הסתפקה רק בהצהרה כי "לא היו חדירות כלשהן במערכות אפל. רשימת כתובות המייל והסיסמאות הושגה כנראה משירותי צד שלישי שנפרצו".