בסוף השבוע זרקתי אייפון 7+ לבריכה. הוא שרד את זה. זה האייפון הראשון ששורד צלילה לבריכה, ועמיד במים, אבל זו לא הסיבה היחידה שהוא מצליח.

בשבוע הראשון למכירה בארץ, נמכרו כ-30 אלף מכשירים. מדובר בנתון, שאם הוא לא מוגזם כלפי מעלה, בחברות המתחרות נחשב לחלומי. אז מה הופך את האייפון החדש למכשיר שאנשים מוכנים לשפוך עליו כחצי משכורת? לחקנו את הדגם המתקדם יותר - אייפון 7 פלוס לבדיקה, בניסיון להבין את ההצלחה.

מסך: ה-7 פלוס מגיע עם מסך בגודל 5.5 אינץ' (רזולוציית Full HD). המסך של ה-7 פלוס חד מאוד וכיף להסתכל עליו, אבל יש לו גוון מעט צהבהב. הצבעים מוצלחים, אבל בהשוואה למשל ל-V20 של LG, הצבעים פחות חיים.

עיצוב: הבעיה הגדולה שלנו עם האייפון 7 פלוס היא הגודל שלו. מדובר במכשיר המגיע עם מסך 5.5 אינץ', אבל בגלל המסגרת העצומה שלו, האייפון הופך לגדול מאוד. בדגמים של יצרניות אנדרואיד מקבלים שטח מסך גדול יותר על אותו גודל מכשיר. 67.7% משטח האייפון הוא מסך וכל השאר מסגרת, לשם השוואה ב-V20 מדובר בניצול של 72.4% וב-Mi Mix החדשני של שיאומי - 83.6%. מישהו באפל צריך לחשוב איך לעצב מחדש את מסך המכשיר.

ה-7 פלוס הוא מכשיר גדול, לא קל במיוחד - 188 גרם ודק (אבל לא מאוד - 7.3 מ"מ). התחושה שלנו רוב הזמן, שלא מדובר בסמארטפון הכי נוח שהחזקנו, למרות שאנחנו רגילים להסתובב עם פאבלטים ענקיים. הבעיה עם האייפונים, שהבחירה השנייה היא באייפון 7 המגיע עם מסך קטן מדי - 4.7 אינץ'.

ממשק: לא יעזור, אפל מספקת את חווית המשתמש הטובה ביותר היום, בעיקר לקהל הישראלי. אפל היא היחידה שמציעה עוזרת קולית בעברית (סירי), שירות מוזיקה מצוין הפועל בתמחור אטרקטיבי (3 חודשים חינם, 20 שקל לחודש לאחר מכן) ושירות גיבוי -iCloud במחירים נוחים מאוד. בנוסף, החיבור עם מערכות המדיה ברכב (CarPlay) עבור רכבים חדשים (ולא דווקא יוקרתיים), השעון החכם, מחשבי המקבוק והסטרימר Apple TV יוצרים חוויה נהדרת. היינו שמחים שגוגל תשקיע ותשיק סוף כל סוף ממשק בעברית באנדרואיד Wear, תציע את גוגל אסיסטנט (Now לשעבר) ואת שירות המוזיקה שלה גם בישראל. כרגע חוויה שלמה אפשר לקבל בארץ רק באפל. נקווה שהמצב ישתנה בקרוב.

חומרה: האייפון 7 פלוס מציע עמידות למים, דבר שלדעתנו אמור להפוך לסטנדרט בכל מכשיר דגל. אפל מייעדת את המיגון הזה מפני נזקי מים שחלו בטעות, למשל, כוס שנשפכה על המכשיר. אפל לא מציעה ללכת לשחות עם האייפון בבריכה, למרות שאנחנו ביצענו את הבדיקה הזו והמכשיר המשיך לעבוד בצורה תקינה.

היעדר מחבר האודיו הוא כאב ראש לא קטן עבור המשתמש. יכול להיות שבעתיד נגיד שאפל עשתה כאן משהו מאוד חכם, אבל כרגע זה מרגיש לא נוח. בכל פעם שרוצים לחבר אוזניות קוויות, צריך לזכור לקחת את המתאם המגיע בערכה (עלות מתאם נוסף, במקרה שמאבדים את זה המצורף בערכה היא 50 שקל). ניתן כמובן לחבר אוזניות בלוטות' אלחוטיות ללא מתאם, אבל לא כולנו מחזיקים כאלו או תמיד רוצים להשתמש בהם - הם תלויים בסוללה, ויש בעיית סינכרון בווידאו. עוד בעיה היא בחיבור אוזניות לאייפון וטעינה שלהם בו זמנית. על מנת לבצע את הפעולה הזו צריך לרכוש מתאם. העלות שלו עבור יצרן שהוא לא אפל, עומדת בחו"ל על כ-150 שקל.

אין תמונה
"אמרתי שאני באה רק לעונה אחת, אבל אני מרגישה כמו בקייטנה". מירי מסיקה

כפתור הבית של ה-7 פלוס הוא כבר לא כפתור פיזי, אלא כפתור מגע הפועל בטכנולוגיית Taptic Engine. בגדול, זה אומר שאין באמת כפתור שנלחץ, אלא מנגנון שמדמה את זה. לוקח קצת זמן להתרגל לכפתור החדש, כי התחושה כאילו המכשיר כולו רוטט. גם לחיצה כפולה על כפתור הבית עבור אפליקציות אחרונות, לא תמיד מגיבה בצורה חלקה. בעיקר כשהמכשיר יושב על תושבת ברכב.

מבחינת ביצועים, האייפון 7 פלוס לא מגמגם לרגע (אפילו שבדקנו את גרסת ה-32 ג'יגה האמורה להיות מעט איטית לעומת גרסאות ה-128 ג'יגה ומעלה). יש כאן מעבד מרובע ליבות במהירות 2.23 ג'יגה הרץ מסוג A10 Fusion של אפל עם 3 ג'יגה זיכרון עבודה. לא משנה כמה אפליקציות הרצנו, המכשיר סיפק עבודה חלקה.

מצלמה: למצלמה של ה-7 פלוס יש שתי יתרונות לעומת המצלמה של ה-7. מכיוון שהמצלמה כוללת שתי עדשות, היא מאפשרת לבצע זום אופטי כפול 2 (לא זום דיגיטלי שפוגע באיכות התמונה) - התוצאה נהדרת ומשדרגת את חווית הצילום. היתרון השני הוא צילום תמונות עם עומק שדה (מצב פורטרט). מצב זה מציג את האובייקט בצורה ברורה, כאשר הרקע מטושטש. גם כאן, הביצוע היה מוצלח.

צילומים מאייפון 7 (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
צילומים מאייפון 7 | צילום: צחי הופמן, NEXTER

צילומים מאייפון 7 (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
צילומים מאייפון 7 | צילום: צחי הופמן, NEXTER
צילומים מאייפון 7 (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
צילומים מאייפון 7 | צילום: צחי הופמן, NEXTER

צילומים מאייפון 7 (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
צילומים מאייפון 7 | צילום: צחי הופמן, NEXTER

המצלמה מגיעה עם שתי עדשות 12 מגה פיקסל, מייצב תמונה, מפתח צמצם F1.8 ופלאש בעל גוון קר וחם. צילום רגיל באור יום נראה נהדר: תמונות חדות, גוון שחור ברור ופרטים מודגשים. בצילום במקום סגור התוצאות לא קבועות: לפעמים הגרעון מורגש ולפעמים התמונה חלקה ונקייה. צילום הסלפי מגיע עם חיישן 7 מגה פיקסל - התמונות יוצאות ברורות ויחסית חדות.

סוללה: הסוללה של האייפון 7 פלוס מפתיעה לטובה. היא שרדה לנו עד אחת עשרה בלילה. הקיבולת שלה עומדת על 2900 מיליאמפר/שעה.

בשורה התחתונה, האייפון 7 פלוס הוא סמארטפון נהדר. יש לו מסך גדול, מצלמה טובה, עמידות למים וסוללה חזקה. מצד שני, המבנה הגדול שלו פוגע בחוויה, היעדר מחבר אוזניות הוא דבר מציק והמחיר מוגזם.

מחיר: החל מ-4,300 שקל (ל-32 ג'יגה)
ציון: 9.5