בפרק הזה: האייפון מארגן לכם מחשבות

כדאי לקרוא אם: אתם לא רוצים לאבד את הרעיון שצץ לכם לראש

אפשר לוותר אם: אתם לא שוכחים שום דבר אף פעם

כשעולה לכם רעיון גדול לראש אתם חייבים לכתוב אותו מיד. זה יכול להיות רעיון לספר שקופץ לכם לראש לפני השינה או פרויקט אינטרנט ענק שאתם חושבים עליו באוטו, זו יכולה להיות היוזמה הטכנולוגית הבאה שצצה לה משום מקום בזמן הרצאה משעממת או אולי הפיתרון למגיפת האיידס שהופיעה לפניכם בזמן פיקניק. להסתובב עם עט ופנקס זה נשמע פרקטי אבל לרוב אחד מהם נעלם או בדיוק לא עליכם. מה שכן עליכם כל הזמן הוא הסלולרי שלכם, ובמקרה הזה האייפון (iPhone).

אין תמונה

לאייפון יש שני כלים מובנים ללכידת הרעיון הגדול הבא. התוכנה הראשונה, המושתפת לו ולאיפוד טאצ’, היא תוכנת הרשימות. התוכנה השנייה נועדה לאיפון בלבד והיא תוכנת התזכורות הקוליות. האחת נועדה לכידת טקסט השנייה ללכידת הקול שלכם, בשני המקרים מדובר בתוכנות ייעודיות פשוטות לשימוש שעושות את מה שנועדו לעשות ועושות את זה טוב.

אין תמונה

כאשר תפעילו את תוכנת הרשימות תעמדו בעמוד צהבהב שמזכיר את הדפדפות הצהובות שאפשר לקנות בכל חנות לצרכי משרד. בחלקו העליון של המסך תמצאו כפתור פלוס וזהו זה. ברגע שתלחצו על הפלוס תעברו לעמוד הצהבהב הבא והמקלדת תעלה. כעת תוכלו להקליד את הרעיון שלכם. אם מדובר ברעיון שדורש כתיבה רבה מומלץ להניח את האייפון על צידו כדי להשתמש במקלדת הרוחבית. הרשימות תומכות בטקסט עשיר, זה אומר שאם הרעיון שעלה לכם לראש בא בעקבות אתר שקראתם תוכלו להעתיק את כתובת האתר מתוך הדפדפן ולהדביק אותו בתוך הרשימות. הכתובת תהפוך להיות קישור חי ובפעם הבאה שתחזרו לרשימה הזו תוכלו ללחוץ על הקישור והתוכנה תסגר ובמקומה תפתח ספארי ותטען את האתר. אם סיימתם לכתוב את הרשימה לחצו על סיום ותוכלו ללחוץ על החץ מצד שמאל למעלה כדי לחזור לעמוד הראשי. כעת בעמוד הראשי תראו את השורה הראשונה מהרשימה שלהם ואפשרות לחזור לאותה הרשימה. הוסיפו עוד רשימות ובעמוד הזה יהיו עוד ועוד רשימות אליהם תוכלו לעבור בלחיצה.

אין תמונה

העובדה שהרשימה נמצאת באיפון לא מספיקה לפעמים. אולי אתם רוצים לחלוק את הרעיון עם עוד אנשים או פשוט לשלוח אותו אליכם כדי שתוכלו להמשיך ולעבוד עליו על המחשב. הדרך הפשוטה ביותר שעובדת כמו שצריך כוללת לחיצה על סימן המעטפה שנמצא בתחתית הרשימה. הממשק ישתנה ויציג עמוד מתוך תכנת האימייל, הטקסט יודבק בגוף האימייל ותוכלו לבחור למי לשלוח. ברגע שתסיימו החלון הזה יעלם ותמצאו את עצמכם שוב בתוכנת הרשומות. אפשרות אחרת להעברת המידע למחשב שלכם דורשת להכנס לתוכנת איטונס. תחת תווית info תמצאו אפשרות לסמן לסנכרן את הרשימות. בסנכרון הבא הרשימות יופיעו ב-outlook או ב-mail על המק. היכולת הזו סובלת מלא מעט בעיות שאמורות להפטר בגרסה 3.1 של מערכת ההפעלה לאייפון.

אין תמונה

לא לכל האנשים נוח לכתוב רעיונות ויש מצבים בהם אי אפשר לכתוב (נהיגה למשל). במקרים האלו אפשר להתשמש בתזכורות הקוליות. לחיצה על התוכנה תציג מיקרופון גדול, למטה משמאל כפתור להקלטה וכפתור מימין לרשימת ההקלטות. ברגע שתלחצו על כפתור ההקלטה תוכלו מיד להתחיל ולדבר. המכשיר מציג פס אדום פועם בראש המסך עם תצוגת זמן. סיימתם את ההקלטה? לחצו על כפתור ההפסקה שמופיע במקום כפתור רשימת ההקלטות. מייד שתפסיקו את ההקלטה תיחלף כפתור ההפסק בכפתור הרשימה ולחיצה עליו תעביר אתכם למסך אחר. במסך הזה תוכלו לבחור לאיזו הקלטה תרצו להאזין, תוכלו גם ללחוץ על החץ הכחול מימין לכל הקלטה וזה יעביר אותכם למסך ההקלטה עצמה. במסך החדש תוכלו לבחור לשתף אחרים בהקלטה בעזרת אימייל או mms. תוכלו להוסיף את ההקלטה לקטגוריה מתוך רשימת קטגוריות ותוכלו לערוך את ההקלטה.

אין תמונה

לחיצה על כפתור העריכה יעלה חלון קטן בתחתית ובו האפשרות לגרור את נקודת ההתחלה ונקודת הסיום של ההקלטה. תוכלו להאזין להקלטה הערוכה ואז לבחוך אם לאשר או לבטל את העריכה. מהרגע שערכתם הקלטה לא תוכלו לחזור לאחור אז הזהרו. בחלון הראשי של רשימת ההקלטות תמצאו שני לחצנים נוספים - מחק ושתף. מחיקה היא ברורה, לחצו עליה ויקפוץ חלון לאישור המחיקה. לחצו על שתף ותוכלו לשלוח את ההקלטה מכאן אל האימייל או mms. בחלק העליון של חלון הרשימות תמצאו שני לחצנים נוספים. סיים תחזיק אתכם לחלון הראשי בו תוכלו להקליט מידע. הכפתור השני “רמקול” יפעיל את הרמקול הפנימי של האיפון כך שתוכלו להאזין להקלטה שלכם מבלי להצמיד את המכשיר לאוזן.

כעת אתם מוכנים ללכוד כל רעיון (גם אם הוא לא שלכם) ולשמור אותו לנצח.

<< בפרק הקודם: האייפון הוא אחלה אייפוד || בפרק הבא: טוויטר באייפון >>