אין תמונה
וככה האייפון 4.0 נראה. תמונות מתוך אתר Gizmodo

בעוד שבועות בודדים יעלה סטיב ג’ובס אל הבמה בכנס המפתחים השנתי של אפל ויציג לעולם את האייפון החדש. זה יהיה מכשיר משוכלל יותר, עם מעבד טוב יותר ומצלמה (או מצלמות) טובות יותר. יהיה לו מסך טוב יותר ואיכות שמע טובה יותר ובאופן כללי הוא יהיה טוב יותר, אבל האמת היא שכל זה ממש לא משנה. מה שעושה את האייפון היא לא החומרה. מה שהפך את האייפון ללהיט כאשר היה רק מכשיר סקסי בלי שום יכולת מרשימה, הייתה מערכת ההפעלה שלו. מה שהפך אותו למכשיר הפופולרי שהוא היום הייתה פתיחתה של חנות האפליקציות. מה שבאמת מעניין את המשתמשים הוא לא אם למכשיר החדש תהייה מצלמה קדמית או לא, אלא מה המכשיר הנוכחי שלהם יוכל לעשות בקיץ הקרוב עם יציאתה של גרסת 4.0 למערכת iPhone OS של אפל. הנה סיכום כל מה שידוע לנו עד כה.

מולטיטאסקינג

אולי הדבר לו ציפו המשתמשים יותר מכל דבר אחר (חוץ מהיכולת להעתיק ולהדביק טקסט), היא היכולת של האייפון להריץ יותר מאפליקציה אחת במקביל. יש לשים לב שכבר היום יש למכשיר אפשרות להריץ יותר מאפליקציה אחת במקביל, אבל זה מאוד מוגבל. אפשר להפעיל את האפליקציה של האייפוד ולשמוע מוסיקה ואז לסגור אותה ולשוטט באינטרנט – המוסיקה תמשיך להישמע ברקע. אפשר לכתוב אימייל, לשלוח אותו ולסגור את תוכנת ה-mail – האימייל ימשיך להישלח ברקע. אבל כאן בערך נגמרת הפונקציונליות. הנה מצב נפוץ: אני רוצה להפעיל את ה-GPS כדי להגיע לבית של סבתא. אני מפעיל את iTuran GPS, מקליד את הכתובת ומתחיל לנסוע. אלא שאז אני רוצה לשמוע איזה ספר אודיו טוב. מה עושים? סוגרים את תוכנת ה-GPS, מפעילים את תוכנת האייפוד, בוחרים בספר מפעילים אותו, מכבים את האייפוד ואז חוזרים ל-GPS. עכשיו צריך לחכות שהתוכנה תאתר את הלווין שוב ולאשר לה שאנחנו רוצים להמשיך את המסלול הקודם. מעצבן, מייגע ומיותר.

בעזרת המערכת החדשה החיים יהיו קלים יותר. אחרי שהפעלתם את ה-GPS, תוכלו לצאת מהתוכנה, לעבור לאייפוד ולשמוע ברקע את הוראות הכיוון. למרות שיצאתם מתוכנת ה-GPS היא עדיין פעילה, עדיין מקושרת ללווין ועדין מכוונת אתכם ליעד. סיימתם את ההתעסקות עם האייפוד? חזרו חזרה ל-GPS כדי לראות את המפה. התוכנה ממשיכה לעבוד מיד.

למעשה, הפונקציה החדשה של המולטיטאסקינג היא קצת רמאית. הרי האייפון הוא לא מחשב; אין לו מספיק מסך כדי להציג שתי תוכנות במקביל. על המחשב אני יכול לגלוש באינטרנט ולהתכתב עם חברים שלי בסקייפ – יש לי מספיק מסך לראות את שתי החלונות. באייפון ניתן לראות חלון אחד בכל פעם. מה שקורה הוא שחלקים מסוימים בתוכנה ממשיכים לעבוד וחלקים אחרים קופאים. עבור המשתמש זה לא משנה. אם הפעלתם את סקייפ ואתם רוצים לגלוש באינטרנט, אין בעיה. ברגע שמישהו ינסה לחייג אליכם אתם תקבלו הודעה על כך ותוכלו לעבור לשיחה, לענות ולחזור לגלוש. יותר מכל דבר אחר, המולטיטאסקינג מסייע במעבר מהיר בין תוכנות פעילות.

אין תמונה
אותו דבר, רק יותר טוב. אייפון 4.0, צילום מתוך אתר Gizmodo

תיקיות

ניתן היום להתקין על האייפון אין ספור אפליקציות, אבל אפשר להציג רק 180 מהן. בעזרת התכונה החדשה – תיקיות – תוכלו להתקין ולהציג 2,160 אפליקציות על האייפון. איך? זה מאוד פשוט. כל מיקום במסך יוכל לקבל לא אפליקציה אחת אלא תיקייה ובה 12 אפליקציות אחרות. זה אומר שתוכלו ליצור תיקייה של כל אפליקציות האינטרנט שלכם (טוויטר, פייסבוק, באזז, אפליקציית הבלוגים שלכם, סקייפ וסאפארי), תוכלו ליצור עוד תיקייה ובה לשים את כל משחקי המירוץ, תיקייה אחרת אליה תזרקו את כל התוכנות המעצבנות של אפל שאי אפשר להסיר ותופסות היום די הרבה מקום. יצירת תיקייה היא פשוטה: תופסים וגוררים אפליקציה אחת על השנייה וזהו, התיקייה תיווצר אוטומטית. לא רק זה, אם האפליקציות שאיחדתם נמצאות תחת אותה קטגוריה, האייפון יזהה זאת וייתן לתיקייה שם באופן אוטומטי (אפשר תמיד לשנות את השם). התכונה הזו תשפר משמעותית את חוויית המשתמש לכל מי שיש לו הרבה מאוד אפליקציות שהוא אוהב.

שיפור Mail

למי שאוהב להשתמש ב-mail, או אולי לא אוהב אבל צריך, מערכת 4.0 מביאה הרבה מאוד שכלולים ותוספות. ראשית יש לנו עכשיו תיבה מאוחדת. כל מי שיש יותר מחשבון אימייל אחד יודע כמה מעצבן זה לעבור מחשבון לחשבון כדי לקרוא את האימיילים. ב-4.0 יש תיבה אחת ואפשר לקרוא בה את כל האימיילים. בנוסף, התכתבויות על אותו הנושא עברו איחוד. עד עכשיו אם התכתבתם עם מספר אנשים על ארגון ישיבה למשל, כל אימייל עמד בנפרד, לא הייתה יכולת לראות את סדר התגובות בצורה נוחה ומסודרת. כעת הדברים ישתנו וה”שיחה” באימייל תהייה מאורגנת יותר. מי שמשתמש בשרתי exchange של מיקרוסופט יוכל להתחבר למספר שרתים כאלו במקביל (או לחילופין תוכלו להשתמש במספר חשבונות גוגל תוך שימוש בטכנולוגיה של exchange כדי לקבל אימיילים בדחיפה). גם האבטחה הפכה להיות רצינית יותר וכל החבילה הזו הופכת את האייפון למתחרה רציני לבלקברי שנהנה מיתרון בשוק העסקי.

אין תמונה
איך לא חשבו על זה קודם? אפשר לנעול את כיוון המסך. אייפון 4.0, מתוך אתר Gizmodo

iBooks

תוכנת קריאת הספרים של אפל יצאה במקור למכשיר האייפאד. היא כוללת את היכולת לקרוא ספרים בפורמט epub (כולל ספרים שהשגתם במקומות אחרים, כל עוד אין עליהם הגנה) ואת חנות הספרים של אפל. קריאת ספרים דיגיטליים היא חוויה מדהימה על גבי האייפאד, אבל אפל הבינו שיש מעל ל-85 מיליון מכשירי אייפון ואייפוד טאצ’ שמסתובבים בחוץ וכל אחד מהם יכול להיות קורא דיגיטלי. למעשה כבר עכשיו מיליונים קוראים ספרים על גבי האייפון שלהם דרך תוכנת Kindle של אמזון. מערכת 4.0 תאפשר לכל מי שמחזיק באייפון לקנות ספרים ולקרוא אותם בקלות.

העברת קבצים

עוד תכונה שהייתה חסרה לאייפון ועצבנה משתמשים רבים הייתה העברת קבצים מהמחשב לאייפון. כל אייפוד שיצא עד היום אפשר להעביר לתוכו קבצים, כאילו היה דיסק און קי – ובאייפון האפשרות הזו לא קיימת. יש לכם ביד מכשיר משוכלל עם המון נפח זיכרון פנוי ואתם לא יכולים לזרוק לתוכו את הקבצים החשובים שלכם כדי להעבירם למחשבים אחרים. 4.0 מתקנת גם את זה. התכונה הזו קיימת באייפאד ועכשיו היא תהייה זמינה גם באייפון. תוכלו לחבר את המכשיר שלכם למחשב, להפעיל את אייטונס ולהעביר קבצים, כל סוג של קובץ, אל המכשיר. זה אומר שעכשיו אתם מסתובבים עם כונן קשיח נייד וסקסי ביד.

אין תמונה
יכול לעשות הרבה דברים בבת אחת. אייפון 4.0, צילום מתוך אתר Gizmodo

גישה מהירה לנגן

אם אתם מקשיבים למוסיקה וקוראים ספר על האייפון, ופתאום בא לכם לקפוץ שיר, כל מה שאתם צריכים לעשות הוא ללחוץ לחיצה כפולה על לחצן מסך הבית. ב-4.0 לחיצה כפולה על לחצן מסך הבית מפעילה את המעבר בין האפליקציות. לאיפה נעלם השלט של הנגן? אל דאגה הוא שם, פשוט גוללים את האפליקציות הפעילות הצידה ומגלים אותו.

נעילת כיוון המסך

אין דבר מעצבן יותר מאשר לשכב במיטה ולקרוא ספר או אתר באייפון ואז לשכב על הצד ולראות את המסך משנה את הכיווניות שלו. ב-4.0 תוכלו לנעול את כיווניות המסך בצורה שתהייה נוחה לכם. זו פונקציה שקיימת באייפאד בצורת כפתור פיזי, אבל אפל הוסיפה את הפונקציה ברמת התוכנה גם באייפון – כך שגם אם יש לכם מכשיר מהדור הקודם תוכלו ליהנות מהתכונה הזו.

 >> האפליקציות הכי ישראליות באייפון