אחרי שנאלצה לשלם 500 מיליון דולר בחודש מרץ: אפל תשלם 113 מיליון דולר נוספים בעקבות פרשת האטת האייפונים. ההסכם האחרון מיישב תביעות שהגישו יותר משלושים תובעים כלליים במדינות שונות בארה"ב, אחרי שאפל פגעה במכוון בביצועים של מכשיריה כדי למנוע מהם להיכבות בפתאומיות.

הפרשה התפוצצה בדצמבר 2017, כשמשתמשי אייפונים ישנים הבחינו שהמכשירים שלהם נכבים בפתאומיות. אפל שחררה עדכון שהגביל את עוצמת העיבוד של המכשירים כדי להגביר את יציבות הסוללה, אך לא גילתה זאת למשתמשים; בפועל, המשתמשים הבחינו שהאייפונים שלהם איטיים בהרבה – ורבים אף החלו לטעון שאפל עושה זאת כדי להכריח את הלקוחות לשדרג.

רק בסוף אותו החודש הודתה אפל כי אכן האטה את המכשירים כדי "להאריך את חיי הסוללה", והציעה לבעלי אייפון SE, 6 ו-7 להחליף את הסוללה בהנחה של 50 דולר במשך שנה. באותה נקודת הזמן אפל התחייבה גם לספק ללקוחות מידע על בריאות הסוללה של המכשיר שלהם, ולעדכן אותם מתי הסוללה מונעת מהמכשיר לתפקד במלואו.

זו לא הפעם הראשונה שאפל נאלצת להוציא מכיסה מיליוני דולרים בעקבות הפרשה. באוקטובר 2018 איטליה הטילה על אפל קנס בגובה 10 מיליון אירו, וצרפת הכריזה על קנס בהיקף של 25 מיליון דולר בפברואר 2020. אך הקנס הכבד ביותר הוטל על אפל חודש אחר כך בארצות הברית, כשקופרטינו נתנה את הסכמתה להסדר בגובה של 500 מיליון דולר. במסגרת אותו ההסדר, בעלי אייפונים מסדרות 6 ו-7 שהגישו דרישה לפיצוי עד סוף אוקטובר יוכלו לקבל פיצוי של כ-25 דולר. בחודש הבא צפוי להיערך דיון נוסף הבוחן את הגינותו של ההסדר. הסכום המינימלי שאפל מחויבת לשלם הוא 310 מיליון דולר, כך שגובה הפיצויים עשוי לעלות או לרדת בהתאם למספר התובעים.