בפרק הזה: נלמד לאבטח את האייפון מפני מציצנים או גנבי מידע

כדאי לקרוא אם: אתם מאחסנים פריטי מידע חשובים באייפון שלכם

אפשר לוותר אם: אין לכם בעיה שגורם זר יקרא את הסמסים שלכם

נושא האבטחה באייפון (iPhone) צריך לעניין אנשים פרטיים ועל אחת כמה וכמה אנשים שהאייפון משמש אותם לעבודה. חשבו על זה; בתוך המכשיר הסלולרי שלכם אתם מחזיקים בשמות וטלפונים של עשרות אם לא מאות אנשים. אנשי הקשר שלכם בלבד הם מכרה זהב בידיים הנכונות, שלא לדבר על היומן האישי שלכם שמציג בדיוק היכן אתם נמצאים בכל יום ובכל שעה, הרשימות האישיות שלכם והודעות טקסט – שלרוב אין בהם דבר מעניין, אבל מדי פעם יכולים להכיל מידע שלא תרצו שיופץ ברבים. כאשר מדובר במכשירים חכמים, כמו האייפון, רמת הסיכון עולה שכן המכשירים האלו יכולים להכיל קבצים רגישים וגישה לשרתי החברה (במידה והמכשיר הוא מכשיר עבודה). אבטחה היא כבר לא משהו שרק אנשי צבא וסוכנויות חרש זקוקים לה. לשמחתנו לאייפון מספר כלים שיתנו לכם לישון בשקט.

אין תמונה

קוד גישה

הדבר הראשון והפשוט ביותר שתוכלו לעשות הוא להיכנס להגדרות ושם לבחור ב”כללי” ולבחור בנעילת קוד גישה. מיד תופיע על המסך מקלדת מספרים, כמו גם חללים להקלדת ארבע מספרים. לאחר שתקלידו את הקוד שלכם פעם אחת יופיע מסך נוסף בו תקלידו את הקוד שוב. כעת יופיע חלון שיאפשר לכם לשנות את הקוד, לבטל אותו, לקבוע מתי האייפון ידרוש סיסמה (מומלץ להשאיר זאת על “מיד”) ולבסוף בחירה באפשרות מחיקת נתונים. אם תחליטו להפעיל אותה, האפשרות האחרונה תגרום לכך שלאחר 10 ניסיונות כושלים של הקלדת הקוד שלכם כל הנתונים ימחקו מהאייפון. מה שיקרה מרגע זה הוא שכאשר האייפון יכנס למצב שינה (לאחר שתי דקות של חוסר פעילות אם השארתם את ההגדרה הזו על ברירת מחדל או לאחר שלחצתם על כפתור הכיבוי) – הוא יינעל. כעת, בכל פעם שתרצו להפעיל את המכשיר יופיע מסך שידרוש את הקוד שלכם. נכון, זה יכול להרגיז אבל זו דרך להבטיח שרק אתם תפעילו את המכשיר. שימו לב ששיחות חירום ניתן לבצע בלחיצת כפתור גם במצב שהמכשיר נעול.

אין תמונה

הגדרות דיסקרטיות

שימוש בקוד אינו מספיק, יש עוד כמה דברים שחשוב להקפיד עליהם אם אתם רוצים לאבטח את המכשיר. בתכנת ההגדרות בחרו ב”הודעות”. בשורה הראשונה מופיעה האפשרות “תצוגה מקדימה” – החליקו את הכפתור הצידה כך שהאפשרות תהייה כבויה. ברירת המחדל של האייפון היא להציג לכם שורות ראשונות מתוך הודעות נכנסות. זה אולי נוח אבל אם יש מצבים בהם לא תרצו שאנשים יוכלו פשוט להביט לכיוון מסך האייפון ולראות מה כתבו לכם. כאשר תכבו את התצוגה המקדימה כל מה שיופיע על מסך האייפון היא הודעה שהגיעה אליכם הודעת טקסט. באייפונים החדשים מדגם 3GS רצוי גם לכבות את האפשרות לחייג חיוג קולי. גם כאשר האייפון כבוי, לחיצה ארוכה על לחצן הבית (הלחצן הגדול שבקדמת המכשיר) וקריאת שם תפעיל את החיוג. נכון, הגנב יהיה חייב לדעת שם של אדם מבין אנשי הקשר שלכם, אבל האם אתם באמת רוצים לתת למישהו זר את האפשרות הזו?

אין תמונה

אבטחת הסנכרון

הנקודה הבאה לאבטחה גולשת לתחומם של אנשים שהאייפון שלהם מכיל מידע רגיש – או לפרנואידים. כאשר האייפון מחובר לאייטיונס יש אפשרות לסנכרן מידע. אם אתם מחברים אייפון חדש לאייטיונס התוכנה תשאל אם תרצו לשחזר את הסנכרון האחרון, שכולל את כל המידע שאתם מחזיקים באייפון. במילים אחרות, גנב לא צריך לגנוב לכם את האייפון. הוא יכול להתגנב לחדר שלכם, לחבר את האייפון שלו לאייטיונס שלכם ולהוריד את כל המידע שיש לכם אליו. כדי למנוע את הפגיעה הזו נוספה אפשרות לאבטח את הסנכרון. במסך המידע הראשי של האייפון באייטיונס תמצאו בתחתית אפשרות להוסיף סיסמה לסנכרון (Encrypt iPhone Backup). סמנו את התיבה ותיבת דו שיח תופיע בה תקלידו את הסיסמה שלכם. על המק יש אפשרות לשמור את הסיסמה בתוך ה-Keychain, אבל מומלץ לא לעשות זאת; אתם לא רוצים שהסיסמה תוכנס באופן אוטומטי לשדה, אחרי הכל אתם מנסים להקשות על הגנב. כעת, כאשר האייפון מתחבר לאייטונס ומבקש לבצע סנכרון, אייטיונס תדרוש את הסיסמה שלכם.

אין תמונה

תוכנות נוספות

אלמנטים נוספים לאבטחה יורדים לרמת התוכנות בהם אתם משתמשים. אם אתם עובדים על המק כדאי לכם להכיר את 1password. התוכנה מסתנכרנת עם גרסת המק ושומרת לכם סיסמאות גישה לאתרים, מידע על כרטיסי אשראי, תזכורות ופרטים אחרים. ניתן להפעיל את התוכנה על האייפון גם אם אתם על חלונות אבל הרבה מהיכולות והיתרונות של התוכנה יהיו לא רלוונטיים. עבור משתמשי חלונות ומשתמשי מק שאין להם את 1password על המק יש אלטרנטיבות אחרות, טובות לא פחות. Keeper היא דוגמה טובה לתוכנה כזו שכעת גם מופצת בחינם. תוכלו לשמור כל מידע שתרצו בתוך התוכנה שתגן על הפרטים היקרים שלכם בעזרת סיסמה ושימוש בקידוד 128 ביט AES בו משתמשים גם מוסדות ביטחוניים. רק זכרו שאם תשכחו את הסיסמה הסודית שלכם אין דרך לחלץ את המידע.

אין תמונה

מוצא אחרון: מחיקה מרחוק

הכלי האחרון שכדאי להכיר מתאים רק לבעלי חשבון MobileMe, שירות הענן של אפל שכולל כתובת אינטרנט, אחסון אתר וסנכרון דרך האינטרנט של המידע בין האייפון למחשב. החל מגרסה 3.0 נוספה האפשרות המכונה Find my iPhone. בלחיצת כפתור תוכלו לאתר את האייפון שלכם, במידה וזה נעלם או נגנב. אם תצליחו לאתר את המכשיר במקום שגם יחזיר לכם אותו, מה טוב. אבל מה קורה אם מי שלקח לכם את המכשיר לא מתכוון להחזיר אותו? מתוך האתר של MobileMe תוכלו לבחור באפשרות המחיקה מרחוק. כל המידע שעל האייפון יעלם ומי שגנב לכם את המכשיר לא יוכל לעשות בפרטים שלכם שימוש לרעה. אם האייפון יוחזר לכם תוכלו תמיד לסנכרן את המכשיר ולקבל את כל המידע חזרה.

אין תמונה

<< בפרק הקודם: משחקים לאייפון || בפרק הבא: משחקים עם ההגדרות >>