אייפון (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל",  יחסי ציבור )
אם כבר יש לכם אייפון 4 ביד, נראה שהמחיר קצת מופרז על השיפור היחסי שתקבלו. אייפון 4S | צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל", יחסי ציבור

הטוב: מצלמה משופרת, מעבד מהיר, גרפיקה טובה יותר, העוזרת הקולית Siriהיא שעשוע נחמד – אבל עם שימושיות מוגבלת לישראלים.

הרע: המסך פתאום נראה קצת קטן יחסית למתחרים. המחיר שלו לא הולך ברגל – בסכום הזה אפשר לקנות שני מחשבים.

שורה תחתונה: האייפון הוא הטלפון הכי ידידותי ונוח להפעלה בשוק, והפעם גם יותר שימושי ומהיר. אם כבר יש לכם אייפון 4 ביד, נראה שהמחיר קצת מופרז על השיפור היחסי שתקבלו. אפשר להסתפק בהחלט בשדרוג מערכת ההפעלה לעדכנית ביותר (5.0.1 iOS) ולהרוויח לא מעט שיפורים משמעותיים. את השדרוג תשקלו שוב בסיבוב הבא (מי אמר אייפון 5 ביוני?). אם עוד אין לכם אייפון, אתם רוצים לקפוץ על הרכבת והמחיר לא מפחיד אתכם, אייפון 4S הוא יופי של נקודת כניסה.

מחיר: Iphone 4s 16GB

  • 4,700 שקל ב-HMobile, החנות של הום סנטר, עם אחריות לשנה.
  • 4,599 שקל ב-iStore.
  • 649 דולר בארה"ב (לפני מסים)
  • 3,670 שקל ברכישה בארה"ב באמצעות מתווכים ישראלים כגון USHOPS או מאסטופ.
  • בזאפ ניתן למצוא אותו החל מ-3,850 שקלים.
  • החברות הסלולריות צפויות להתחיל למכור אותו בישראל בשבועות הקרובים.

אי אפשר להתווכח עם העובדה שכמו קודמיו, האייפון החדש הוא אחת החוויות המוצלחות ביותר בשוק הסלולר. עם התרבות הדגמים, מערכות ההפעלה, האפליקציות, הסקינים והאפשרויות, נשארת אפל והאייפון שלה כאי של יציבות בים הסערות. יציבות מבחינת החוויה, שהיא ברורה, נוחה ויעילה, וגם במובן הטכני הפשוט. אז לשדרג או לא?

על שלושה דברים עומד אייפון 4S: העוזרת הקולית סירי, המצלמה המשודרגת, ויכולת העיבוד והגרפיקה המשופרת.

אין תמונה
Siri הפכה ללהיט יוטיוב

Siri היא פריצת דרך שעשויה להפוך לשינוי דרמטי בתעשיית הסלולר, והיא נחשבת לגולת הכותרת של האייפון 4s. מדובר כמובן בעוזרת הקולית שיושבת בתוך האייפון ורק מחכה להוראותיכם הקוליות כדי למלא אותן. אפשר להורות לה לצלצל למישהו או לשלוח לו סמס או מייל, ולהכתיב גם את התוכן.

היא מסוגלת להפעיל פונקציות מ"קבעי לי פגישה עם דני מחר בתשע", עבור ב"איפה יש פיצה בסביבה ואיך מגיעים לשם" ועד "מהי בירת אוזבקיסטן".

אבל כשסירי הגיעה לישראל קרו לה שתי תקריות גבול. האחת, היא איבדה את כל ההקשרים הגאוגרפיים. היא לא יודעת לחפש שום דבר בסביבה וגם לא להגיע לשום מקום.

והשנייה, היא נתקלה במבטא הישראלי. ובניגוד למבטא הבריטי, האמריקאי או האוסטרלי, אף אחד באפל לא חושב עדיין לתת לסירי הכשרה מסודרת בהאו טו אנדרסטנד אס, שלא לדבר על גיור מלא לעברית.

כדי להשתמש בסירי ביומיום, ובהנחה שהאנגלית שלכם טובה, תצטרכו להשתדל על המבטא שלכם ורצוי בחדר שקט. אם תרצו שתהיה מסוגלת לקבל הוראות גם לגבי אנשי הקשר שלכם (לחייג אליהם או לשלוח הודעות) תצטרכו להוסיף להם שמות באנגלית. במילים אחרות, יותר קל כבר לחזור לאצבעות ולצג המגע וזהו.

מצד שני, אפשר לנהל איתה שיחות משעשעות (זה כבר הספורט החדש של יוטיוב), ולגלות שלגוילם הזה יש לא מעט אישיות וקטע.

את ההבדל במצלמה תרגישו בקלות. מדובר במצלמת 8 מגה-פיקסל (לעומת 5 מגה באייפון 4), עם שיפורים טכניים רבים. היא מתפקדת טוב יותר בתנאים של אור מועט, ונהנית מפוקוס מדויק יותר.

היא מזהה פרצופים ומאזנת צבעים טוב יותר. מצלמת הווידיאו מסוגלת עכשיו לצלם HD באיכות 1080p. המצלמה זכתה לעוד סט של שיפורים וכלי עריכת תמונה יחד עם מערכת ההפעלה החדשה, שזמינים גם לבעלי אייפונים ישנים יותר.

צילום HDR עם מצלמת אייפון 4S (צילום: עמי רוחקס דומבה)
צילום עם מצלמת אייפון 4S | צילום: עמי רוחקס דומבה

העיבוד והגרפיקה המשופרים לא יורגשו לרוב המשתמשים. המכשיר החדש יודע לסחוב טוב יותר את האפליקציות הכבדות (למרות שנתקלנו בכמה קפיאות מזדמנות), אבל מי שייהנה ממש מהעיבוד הגראפי המפורסם הם אלה שרוכשים משחקים כבדי משקל למכשיר. אם אתם בקטע, זה בהחלט שווה ניסיון. משחקים כמו Real Racing 2 ו-Modern Combat 3 יודעים להפיק מהאייפון החדש את המרב.

המבנה: המקום שבו האייפון היה ונותר עדין הוא המבנה הפיסי, שלא השתנה מהותית מבחינה חיצונית. המסך והגב עשויים עדיין מזכוכית רגישה, שנשרטת בקלות ולא זקוקה למאמץ מיוחד כדי להתנפץ. כך שלהסתובב עם אייפון שעולה אלפי שקלים בלי מדבקה קדמית ונרתיק זו לא באמת אופציה.

אין תמונה
אייפון 4S - האם הוא שווה את ההשקעה?

מערכת ההפעלה החדשה iOS 5 מכילה גם היא לא מעט מהיתרונות של האייפון החדש, ולמרבה השמחה היא זמינה גם לבעלי אייפונים ישנים יותר. היא כוללת את מרכז ההודעות, שהועתק למעשה מהאנדרואיד ומרכז את כל ההודעות שלכם במסך אחד שנשלף מלמעלה, הגישה לשירותי הענן החינמיים של אפל iCloud שבה תוכלו לגבות את כל מה שחשוב לכם, דפדפן ודואר אלקטרוני משופרים, חיבור מיידי לטוויטר, יישום הניוז-סטנד שמרכז את כל העיתונים הדיגיטליים שלכם בצורה נוחה לקריאה, יישום ההודעות הפנימי למשתמשי אייפון iMessage ועוד.  

אבל היתרון העיקרי של אייפון 4S, שאותו לא תקחו ממנו עם שום סמסונג גלקסי, זהו כמובן הממשק. הוא פחות מוחשי מדברים כמו מבנה, מסך, מצלמה או מהירות, אבל הוא זה שמשפיע באמת על החוויה הסופית שלנו. איך מסודרים הלחצנים והתפריטים, האם ברור למשתמש איך לבצע כל פקודה ופעולה גם בלי אלפי הסברים, האם המכשיר יודע לצפות מה אנחנו עשויים לרצות עכשיו והאם הוא מקל עלינו בדרכנו לשם.

לאפל יש שיטה סדורה וקפדנית, אפילו קשוחה, ששומרת על חווית השימוש שלנו שתישאר חסרת תקלות.

לא כולם אוהבים את זה, אבל לרבים מוצאים בה נוחות עצומה. המחיר של כל זה לא מבוטל – גם בדולרים וגם בוויתור על כל מה שאפל לא רוצה שנכניס למכשיר. אבל האייפון היה וממשיך להיות מוביל הזירה הסלולרית בחוויית משתמש נקייה מסודרת, קלה וכיפית. 

>> צפו: סמסונג צוחקת על מעריצי אייפון