לפני קרוב לשנתיים אפליקציית Sarahah הסעודית נחשבה ליורשת הפוטנציאלית של Secret או Blindspot הישראלית (זוכרים אותה?), אבל ההתלהבות ממנה ירדה באותה המהירות שבה היא כבשה את ראשי המצעדים. אבל כנראה שהקונספט של אפליקציות אנונימיות מסרב לדעוך מן העולם, שכן ממש השבוע הושקה אפליקציה חדשה עם תכלית די דומה, שעברה מסלול דומה ונכנסה הישר למקום הראשון ב-App Store בארה״ב ובריטניה. אז מי את אפליקצית YOLO, ומה הסיכוי שלך לגזר דין ורוד יותר מזה של האפליקציות שקדמו לך?

מתכון לאסון?

YOLO – קיצור של ״You only live once״ (בתרגום חופשי – ״אתה חי רק פעם אחת״), הוא ללא ספק מוטו ששולט בקרב צעירים רבים היום. הרעיון מאחורי האפליקציה החינמית, שזמינה כרגע רק ב-iOS, הוא פשוט; לאפשר למשתמשים להזמין את העוקבים שלהם לשאול אותם הכל – בסגנון ה-AMA של אתר רדיט – כשהטוויסט המעניין הוא שהכל אנונימי, כדי שהם ירגישו חופשי לכתוב את מה שהם באמת חושבים.

מה שסייע לאפליקציה להפוך לכל כך פופולארית הוא השימוש שלה בפלטפורמת Snap Kit הנשענת על הרשת החברתית האהודה על הציבור הצעיר יותר -Snapchat. בעשותה כך, היא חוסכת למשתמשיה את הצורך להירשם מחדש לאפליקציה, שכן אלו יכולים להתחבר באמצעות חשבון ה-Snapchat הקיים שלהם.

פורסם ב-Geektime

עוד ב-Geektime

בקרוב בישראל: חנות רשמית של נינטנדו

לרוב עובדי ההייטק יש ביטוח סיעודי טוב, אז מה בכל זאת אתם צריכים לדעת

לאחר הורדת האפליקציה, משתמשים יכולים לשלוח לנעקבים שלהם בסנאפצ׳ט שאלות אנונימיות דרך YOLO, כאשר הרעיון הוא שהנמענים, הנעקבים, עונים על השאלות דרך הסטורי שלהם ב-Snapchat באמצעות סרטון או תמונה ותשובה טקסטואלית. כלומר, YOLO משמשת כפלטפורמה לשאילת השאלות וקבלתן, אבל בפועל כל התקשורת והאינטראקציה מתבצעת בסנפאצ׳ט. מדובר ברעיון חכם שכן בניגוד לאפליקציות כמו Sarahah ו-Secret שהיו עצמאיות, YOLO מתבססת על קהל המשתמשים הגדול והקיים של סנאפצ׳ט, והיא לא מתיימרת ליצור רשת חברתית חדשה שכן רבות וטובות לפניה ניסו וכשלו.

החברה שעומדת מאחורי האפליקציה, Popshow, הגבילה את השימוש בה מגיל 12 ומעלה, ומזהירה את המשתמשים לאחר ההתקנה ש״יש לה אפס סובלנות כלפי תוכן פוגעני או למשתמשים פוגעניים״. עם זאת, סביר להניח שזה רק עניין של זמן עד שבני נוער שישתמשו באפליקציה ינצלו אותה לרעה כדי לעשות שיימינג או לפגוע באופן מכוון במכרים שלהם. הרי שאם טוקבקיסטים יכולים להיות רעים וחסרי גבולות, בני נוער, שנותנים להם את קלף האנונימיות – יכולים לנצל אותו לצערנו די לרעה.

אם הסתקרנתם ואתם רוצים לראות במה מדובר – YOLO זמינה להורדה באופן רשמי ב-iOS, אבל אם ממש תרצו, תוכלו להוריד את ה-APK לאנדרואיד או אפילו למחשב כאן. עם זאת, שימו לב שמדובר בהורדה מהאתר הרשמי של המפתחת ולא מהחנות הרשמית של גוגל.