וואטסאפ נדרשה להפסיק לשתף מידע על משתמשיה עם חברת האם שלה, פייסבוק, כך קבע הרגולטור הממונה על הפרטיות בצרפת, CNIL. הסוכנות להגנת המידע קבעה כי וואטסאופ אינה מעניקה למשתמשיה הזדמנות אמיתית להסכים לאיסוף המידע אודותיהם.

לפי ההודעה שפירסם הרגולטור, וואטסאפ אמרה כי המידע של 10 מיליון משתמשיה בצרפת לא שימש לצרכי פרסום מותאם אישית - אולם חקירה שערכה הסוכנות העלתה כי החברה הפרה את חוק הגנת המידע של צרפת. בנוסף הכריז הרגולטור כי וואטסאפ הפרה את חובתה לשתף פעולה עם הרשויות.

שיתוף המידע בין שירות המסרים המיידיים הפופולארי לבין החברה שרכשה אותו ב-2014 תמורת כ-20 מיליארד דולר החל ב-2016. בתנאי השירות של וואטסאפ מופיע מאז השנה שעברה סעיף המודיע על שיתוף מידע עם פייסבוק במטרה לפתח פרסום מותאם ולאסוף מידע עסקי. באותה שנה קיבלה וואטסאפ אזהרה בנוגע לדרישה להסכמה של המשתמשים לאיסוף ושיתוף מידע.

"הדרך היחידה לסרב להעברת מידע לצרכי 'מידע עסקי' היא להסיר את האפליקציה", נאמר בהודעה שפירסם הרגולטור . "זוהי הפרה של החירות הבסיסית של המשתמשים. CNIL חזרה וביקשה מוואטסאפ לספק דגימה של המידע של משתמשים צרפתיים שהועבר לפייסבוק. החברה הסבירה כי לא תוכל לספק את הדגימה כי היא ממוקמת בארה"ב, ולכן החוק הצרפתי לא חל עליה", נכתב בהודעת הסוכנות.

גרמניה כבר הורתה לפייסבוק להפסיק לאסוף מידע ממשתמשי וואטסאפ בספטמבר 2016, ובבריטניה הסכימה החברה לעשות כן כבר בנובמבר. במאי ספגה פייסבוק קנס של 110 מיליון דולר מהאיחוד האירופי על "מתן מידע מטעה" על רכישת וואטסאפ, כשטענה שלא תוכל לקשר בין פרופילי משתמשים של וואטסאפ ופייסבוק.

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker:
הקאמבק של סילביו ברלוסקוני
גנב 100 מיליון דולר - וחי כמו מלך