נסו את זה בבית, או בעבודה, או באוטובוס, או אפילו בזמן יציאה עם החבר'ה: הניחו את הסמארטפונים על השולחן, אבל אל תגעו בהם אם מגיעות התראות. פשוט תנו להן לחכות. לא מסוגלים? כנראה שהדופמין הפך גם אתכם למכורים.

הבוקר אירחו פאולה וליאון רוזנברג בתוכניתם את יעל מן-שחר, מומחית להשפעות הטכנולוגיה עלינו, שטוענת שדופמין גורם להתמכרות ממש כמו אלכוהול, לדוגמה. היא הסבירה שהדופמין הוא הורמון שמשתחרר כשמסיימים מטלה ואמור לעודד אותנו לסיים מטלות על ידי תחושת עונג מוחי. לדבריה, שורה ארוכה של מחקרים מראים שתחושת העונג הזו גורמת לנו להתמכר לסמארטפונים, עד כדי פגיעה בתפקוד שלנו.

דוקטור רז גרוס, מומחה בפסיכיאטריה ואפידמיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, הדגיש שבניגוד לניקוטין, שהוא חומר ממכר שחברות הסיגריות למשל הוסיפו למוצרים שלהן כדי לגרום לאנשים להתמכר אליהן, הדופמין עצמו אינו ממכר. הוא בסך הכל חומר שהגוף שלנו מפריש כדי להתניע את מערכת התגמול במוח, והוא אחראי על הרבה דברים טובים. הבעיה, לפי רז, היא לא הדופמין, אלא הניצול שלו על ידי מפתחי מערכות הפעלה ואפליקציות, שמקפידים לשלוח לנו התראות על כל דבר אפשרי כדי לגרום אצלנו לתגובה תלוית-דופמין שתגרום לנו להשתמש באפליקציות יותר וכך לתת להן יותר מידע על עצמנו, אותו יוכלו למכור.

פאולה, שלוקחת את העניין ברצינות, חשפה כי כיבתה את כל ההתראות בסמארטפון, ואף שינתה את הודעת הפרופיל שלה בוואטסאפ כדי להבהיר לאנשי הקשר שלה שהיא לא עונה להודעות באופן המיידי שהם רגילים אליו מאנשי קשר אחרים, ושהיא לא "מסננת" אף אחד, אלא עונה בזמנה הפנוי.