בני הגיל השלישי, הכירו את: OkCupid, טינדר, במבל וגריינדר. אפליקציות ההיכרויות שבהן משתמשים הכי הרבה בישראל. OkCupid נחשבת ככזו שמוצאת התאמה לטווח ארוך, טינדר לרוב אלו קשרים קצרים (ולרוב מיניים בלבד), במבל זו אפליקציה פמיניסטית, בה רק האישה יכולה להתחיל עם הגבר, וגריינדר זו אפליקציית היכרויות לקהילה הגאה. אז מה חשבו בני הגיל השלישי על האפליקציות? הם פחות התחברו. לטענתם, זה כמו חתול בשק, וזה משפיע באופן שלילי על חיי המין.

אז מה באמת קורה בקרב בני הגיל השלישי בעולם והאם ישראל עדיין מאחור בכל הנוגע להיכרויות של הדור הזה באפליקציות?

ד"ר לירז מרגלית, חוקרת התנהגות בעידן הדיגיטלי מהבינתחומי, קצת הייתה מופתעת מהתגובות: "מחקרים שנעשו בארה"ב ובאוסטרליה דווקא מראים נתונים אחרים ומפתיעים על השימוש של הדור השלישי והרביעי באפליקציות. 37% מתוך 25,000 זוגות בגילאים 51-91 הכירו דרך אפליקציה. אפילו קמו אפליקציות ייעודיות רק לגיל השלישי, אבל בישראל, כמו שראינו, אנחנו קצת מאחורה". 

מרגלית עמדה גם על היתרונות הרבים שבאפליקציות ההיכרויות לגיל השלישי. בראש ובראשונה, יש להם יותר זמן פנוי, ולכן הם פנויים לתקשר דרך האפליקציה ולחפש בן זוג. בנוסף, ישנו הצורך להימנע מבדידות. בגיל הזה, או שהם גרושים או שבן הזוג נפטר, והם "לא היו בשוק" הרבה זמן, לכן האפליקציה עוזרת לקיים את התהליך בצורה מאוד מובנה. הם יכולים לשלוח דרכה נשיקות, והיא בעצם מלווה אותם יד ביד בכל התהליך, וזה בדיוק מה שהם צריכים, כי אין להם הרבה מקומות לפגוש בני זוג.

"ישנה סטיגמה שלגיל השלישי אין צרכים מיניים", הוסיפה ד"ר מרגלית. "זה בכלל לא נכון. רבים בגיל הזה הודו שהצרכים המיניים שלהם אפילו הפתיעו את עצמם".