נמאס לכם לראות כיצד אתם וחברים שלכם ייראו כזקנים? אולי סתם אתם דואגים לתמונות שלכם? (אמ;לק: הכל כנראה בסדר). הכירו את האתר החדש, שלוקח את הפורטרטים שלכם, ובעזרת AI, מציג לכם כיצד הייתם נראים לו צייר מתקופת הרנסאנס היה מצייר אתכם.

צילום: AIPortraits / דניאל קמינסקי

יותר מ-45 אלף ציורי פורטרט שונים

AIportraits הוא אתר חדש שנוצר על ידי צוות משותף של חוקרים מ-MIT וממעבדת Watson AI של IBM. החוקרים אימנו מודל AI בעזרת יותר מ-45 אלף ציורי פורטרט שונים מתקופות שונות – החל מהרנסאנס ועד ימינו.

הממשק פשוט למדי ומאפשר לכם לראות יצירות שהעלו אנשים אחרים וכמובן להעלות את התמונה שלכם. מרגע שתעלו מדובר בסוג של רולטה, ואין לכם באמת אפשרות לבחור לאיזה סגנון של ציור תהפוך התמונה שהעלתם. לפחות מהניסיונות שלנו, התוצאות מגוונות, כשחלקן הפכו את התמונה שהעלנו לפורטרט מאוייר, חלקן הפכו לציורים בצבעי מים, וחלקן הפכו לציורי שמן קלאסיים שמזכירים יצירות של אמני רנסאנס כמו בוטיצ’לי, מיכלאנג’לו ורפאל.

לעיתים התוצאה הסופית היתה דומה מאוד למקור ולעיתים… ובכן… היינו צריכים להפעיל לא מעט דימיון. אולם מה שהרשים הוא שלא מדובר בעוד פילטר מלאכותי ופשוט מהסוג שמוכר לנו מאפליקציות רבות, שפשוט מייושם על הפנים שלנו. במקום זאת, האתר נעזר ברשת ניורונים גנרטיבית או GAN (קיצור ל-Generative adversarial network), שלוקחת את התמונה שהעלנו ועל בסיסה יוצרת תמונה חדשה לגמרי, תוך שילוב של מאפיינים חזותיים של אלפי תמונות אחרות. מדובר באחד היישומים המרשימים והמורכבים של ML.

פורסם ב-Geektime

עוד ב-Geektime

חברת הזמנת הטיסות smartair גייסה 6 מיליון דולר

חברת vCita גייסה 15 מיליון דולר כדי לעזור לעסקים קטנים לנהל לקוחות

למעשה, רמת האותנטיות והשיחזור כל כך גבוהה, שהאלגוריתם אומן להסיר חיוכים שלכם. זאת מכיוון שלאורך ההיסטוריה נמנעו ציירי פורטרטים רבים מלצייר פנים מחייכות, בין היתר כי חיוך מעוות את הפנים, החיוך זוהה לא פעם המעמדות הנמוכים ושתיינים, בגלל הגיינת הפה הקלוקלת ומכיוון שתהליך הציור ארך שעות על גבי שעות, מה שהקשה על השמירה שלו לאורך זמן.

מה עושים עם התמונה שלי?

כמובן שאחרי התהיות והספקות שליוו את ההצלחה הויראלית של FaceApp, עולה גם כאן שאלת הפרטיות ומה קורה עם התמונות שלנו. מעבר לעובדה שמדובר בפרויקט מחקרי של מדענים מ-IBM ו-MIT ולא מפתחת אנונימית, הרי שמדובר באפליקציית ווב, שאינה דורשת הרשאות מיוחדות למעט ההעלאה של קובץ אחד. החוקרים אף מדגישים שחוץ מיצירת הפורטרטים, לא נעשה בתמונות כל שימוש נוסף, ומייד לאחר יצירת הפורטרטים התמונות נמחקות מהשרתים.

רוצים גם? האתר זמין כאן

שימו לב: בשעות האחרונות האתר זוכה לכניסות רבות, ולכן הוא זמין רק לסירוגין. כתוצאה מכך, תצטרכו ככל הנראה לעשות מספר ניסיונות עד שתצליחו לקבל את התוצאה הסופית.