זה יכול לקרות לכל אחד: בניתם אפליקציה שהפכה לתופעה עולמית ונרכשתם על ידי אחת החברות הגדולות בעולם בסכום אסטרונומי. מה תעשו עכשיו עם כל הזמן והכסף? ברור שתעברו למתחרה, לא? זה לפחות מה שעושה בראיין אקטון, מייסד וואטסאפ.

בימים האחרונים הודיעה סיגנל, האפליקציה המתחרה בוואטסאפ בתחום התקשורת הבין-אישית המוצפנת והמומלצת על ידי המדליף אדוארד סנודן, על הצטרפותו של אקטון לצוות שלה. אקטון לא סתם הצטרף לצוות - הוא השקיע 50 מיליון דולר כדי להקים את "קרן סיגנל", שתממן את פעילות האפליקציה ותאפשר לה להרחיב את שירותיה.

לדברי מייסד סיגנל, מוקסי מארלינספייק (ששמו האמתי ככל הנראה מאת'יו רוזנפילד), בשלוש שנות קיומה סבלה סיגנל, שמטרתה תקשורת מאובטחת שבלתי ניתן לצותת לה, ממחסור בתקציבים. היא העסיקה בממוצע פחות משלושה עובדים בכל רגע נתון, ובתקופת השיא הגיעה ל-7. העובדים האלה נאלצו להתמודד עם העומס של בניית ותיחזוק שירות שיש לו מיליוני משתמשים באפליקציה, ומיליארדים נוספים באפליקציות ותוכנות אחרות המבוססות על פרוטוקול ההצפנה שבנה הצוות. אחת מאותן אפליקציות המתבססות על הפרוטוקול של סיגנן, שנקרא Open Whisper, היא וואטסאפ.

עתה, כשלושה חודשים בלבד לאחר שעזב את פייסבוק, שרכשה את וואטסאפ לפני כשלוש שנים וחצי, החליט בראיין אקטון להשקיע בפיתוח השירות שבזכותו "ניצלה" וואטסאפ מפריצה. הוא ישמש כיו"ר סיגנל, בעוד מארלינספייק ישמש כמנכ"ל.

מארלינספייק ואקטון הבטיחו שאפליקציית סיגנל תזכה לשדרוגים רבים בעקבות ההשקעה, אך גם ציינו שיפתחו שירותי תקשורת מאובטחת נוספים. האם רשת חברתית ללא פרסומות וללא פגיעה בפרטיות שתתחרה בפייסבוק בדרך?