מירוץ של 24 שעות הגיע לסיומו: לאחר שעלה החשש שהחל מיום ראשון משתמשי פנגו לא יוכלו להשתמש בשירות החברה, נמצא פתרון. החברה מעדכנת כי היא חתמה על הסכמים עם למעלה מ-95% מהחנויות והרשויות המקומיות, והערכתה - תגיע לכיסוי של 100% עד לתחילת השבוע.

האזינו להקלטות: "תתקדם לכיוון הקו הירוק" (צילום: חגי הקר)
פנגו - עסקים כרגיל | צילום: חגי הקר
 

הערים שחתמו כבר עם פנגו הסכם מחודש: תל אביב, ירושלים, חיפה, בני ברק, ראשון לציון , רמת השרון, גבעתיים, הוד השרון, אור יהודה, רעננה, צפת, ר"ג, יהוד, גבעת שמואל, נצרת, קרית שמונה, טבריה , כרמיאל, קרית אונו, ראש העין, מגדל העמק, ים המלח, קרית ביאליק,  רחובות,  כפר סבא , הרצליה,  לוד,  גדרה , אילת, חדרה, אשדוד, עכו, כפר שמריה, זכרון יעקב, גדרה, שהם, בת ים, ערד ופתח תקווה.

עוד ב-Geektime:
יש מקום לשיפור: אפליקציית גל׳׳צ החדשה
נורבגיה תהיה המדינה הראשונה שתבטל את ה-FM כבר ב-2017

פנגו, למי שאינו מכיר, מאפשרת לנהגים לשלם עבור החניה שלהם בכחול לבן או בחניונים. המערכת הושקה בישראל בשנת 2007, פועלת בלמעלה מ-59 ערים ברחבי העולם ועוזרת ללמעלה ממיליון נהגים לשלם עבור החנייה שלהם. מלבד האפשרות לשלם עבור חניה בכחול לבן, שירותיה של החברה כוללים גם תשלומים עבור חניונים, שירותי חניה (Valet), שירותי מילוי דלק וכדומה באמצעות שיחת טלפון או האפליקציה עצמה. אך כאמור, יש עוד פתרונות בשוק שעוזרים לכם לחנות בכחול לבן בשקט ובקלות.

סלופארק

המרוויחה העיקרית מהפרשה הנוכחית היא ללא ספק אפליקצית סלופארקהזמינה בשלושים רשויות מקומיות עימן חתמה על הסדרים. גם היא בדומה לפנגו גובה כ-40 אגורות עמלה על כל הפעלה, כאשר על מנת להצטרף לשירות יש להתחבר לתוכנית ׳Basic׳ – לא חנית לא שילמת, תמורת 5.50 שקלים בחודש (סכום שיגבה רק במידה ועשיתם שימוש באפליקציה).

על מנת להשתמש בשירות יש להירשם באתר האינטרנט או בטלפון, ולאחר מכן ניתן לחנות בשקט בכל חניה באמצעות חיוג למספר מקוצר, או באמצעות האפליקציה עצמה. ההרשמה כמובן דורשת ציון מספר רכב, כאשר ניתן לרשום כמה מספרי רכב על אותו החשבון באמצעות מנוי משפחתי או לעסקים. כדי לבטל את החניה יש לחייג בשנית לאותו המספר באמצעות הסמארטפון (במידה ולא עשיתם שימוש באפליקציה) והחיוב יתבצע באופן אוטומטי בהתאם לזמן החניה והתעריף המקומי.

האפליקציה זמינה להורדה למכשירי אנדרואיד ו-iOS 

סלופארק
סלופארק

 

איזיפארק

אלטרנטיבה נוספת שנמצאת בשטח כבר משנת 2000 ומשמשת את כל הרשויות המקומיות בישראל היא איזיפארק (Easypark), אשר הודיעה כי המרכז לשלטון מקומי ביחד עם המשכ״ל האריך את הסכם ההתקשרות איתה לתקופה של עד חמש שנים נוספות. שיטת התשלום הזו אמנם אינה וירטואלית ודורשת מכשיר ממשי, אך בכל זאת מתקדמת יותר ממדחנים וכרטיסים; על מנת להצטרף לשירות עליכם לרכוש מכשיר קטן וצהוב המתלבש על החלון שלכם בכל פעם שתרצו לעשות בו שימוש.

השירות אינו מבוסס על אפליקציה (לפחות כרגע) ועל מנת לתפעל אותו עליכם להטעינו בסכום כסף, כאשר הדגמים החדשים מגיעים עם חיבור USB, מה שמאפשר הטענה ישירות מהבית ולאו דווקא מתחנת שירות או עמדה פגומה בסניף הדואר. מכיוון ומדובר במכשיר ׳פיזי׳, יהיה עליכם להיפרד מ-89 שקלים עבור המכשיר, וכצ׳ופר תקבלו 5 שקלים שלמים לשימוש עבור חניה. הרעיון הוא שכל פעם שתמצאו חניה פנויה בכחול לבן, תצטרכו לציין את שם העיר בה אתם נמצאים, לכמה זמן אתם צריכים את החניה וללחוץ על כפתור ההפעלה.

חסרון בולט באיזיפארק טמון בכך שאין את העדכון בזמן אמת כפי שמצוי בפנגו, האומר האם יש כרגע בכלל צורך לשלם עבור חניה, אך היתרון הוא שסביר להניח כי לא תשכחו אותו פועל שכן לעיתים קרובות הוא יצפצף ויזכיר לכם שהוא שם. אגב, במידה ויש ברשותכם מכשיר ישן אי שם בבוידעם, דעו כי אתם יכולים ׳להשתדרג׳ לדגם החדש ב-55 שקלים בלבד (בתחנות השירות).

להצטרפות לשירות

איזיפארק
איזיפארק

 

הארנק הדיגיטלי של לאומי קארד

אפליקצית ׳הארנק הדיגיטלי׳ של לאומי קארד מאפשרת שירות תשלומים אוטומטי מלא בחניונים, באמצעות לחיצת כפתור אחת. האפליקציה תזהה אוטומטית את הרכב ואת אמצעי התשלום (על מנת שזה יקרה יש להירשם לשירות), זאת ללא צורך בכרטיס החניה, בהזנת פרטים או בקוד. בשלב הראשון השירות זמין בעיקר בחניונים של ׳אחוזות החוף׳ בתל אביב, כאשר תושבי תל אביב יהנו מהנחת תושב אוטומטית. בהמשך צפוי השירות להתרחב גם לשאר אזורי הארץ.

בהרשמה יתבקש המשתמש להוסיף את מספר הרכב שלו לפרטי כרטיס האשראי שכבר משויכים באפליקציה. כשייכנס עם רכבו לחניון יזוהה אוטומטית, ותתקבל הודעה לסמארטפון המאשרת את התשלום. ביציאה מהחניון השער ייפתח אוטומטית. כמו כן, האפליקציה מציגה רשימת חניונים סמוכים, הכוללת את תעריפי החניה, הנחיות ניווט ורמת התפוסה של אותם חניונים. במידה ומשתמש בחר שלא לציין את מספר הרכב שלו באפליקציה, יוכל לשלם באמצעות הארנק הדיגיטלי על ידי סריקת כרטיס החניה שהתקבל בכניסה לחניון.

הורדה האפליקציה לאנדרואיד ו-iOS 

איזיפארקהארנק הדיגיטלי של לאומי קארד
הארנק הדיגיטלי של לאומי קארד

 

פורסם במקור ב-Geektime