אנדרואיד עקפה את האייפון באפליקציות

מהפך בחנויות האפליקציות? מספר האפליקציות ב-Google Play בסוף 2014 היה 1.43 מיליון, לעומת 1.21 מיליון ב-Apple App Store - כך מדווחת חברת appFigures הישראלית. זוהי השנה הראשונה מאז השקת חנויות האפליקציות ב-2008 בה עולה מספר אפליקציות האנדרואיד על אלו לאייפון.

לוגו גוגל (צילום: ap)
מצנזרים פחות | צילום: ap

לפי הדו"ח השנתי של החברה - המספקת שירות למעקב אחר כמות ההורדות של אפליקציות, ב-2014 רשמו שתי חנויות האפליקציות לסמארטפונים וטאבלטים גידולים משמעותיים. אך בעוד מספר האפליקציות בחנות של גוגל כמעט הוכפל, בחנות של אפל עלה המספר "רק" בכ-70%.

הסיבה המרכזית לגידול המהיר יותר בחנות של גוגל, לפי מייסד החברה אריאל מיכאלי, היא שבחנות של אפל עוברת כל אפליקציה תהליך אישור, ורבות מהן פשוט אינן מאושרות על ידי החברה. זאת בעוד בחנות האנדרואיד אין תהליך אישור, אלא רק בדיקות לאחר הפרסום להסרת אפליקציות מרושעות.

האינטרנט הלווייני יביא אותנו למאדים?

המיליארדר הדרום-אפריקאי אילון מאסק הציג ביום שישי תוכנית יומרנית לשיפור האינטרנט - באמצעות לוויינים, שישרתו בעיקר אזורים שאינם נהנים מתשתיות התקשורת המתקדמות של העולם המערבי.

מייסד ומנכ"ל חברת המכוניות החשמליות Tesla וחברת החלל Space-X מתכנן לשגר למסלול סביב כדור הארץ כ-4,000 לוויינים, שייצטרפו לכ-6,000 הלוויינים ששוגרו לחלל בעשורים האחרונים וישייטו בגובה 750 קילומטר.

תחילה, כאמור, הלוויינים ישרתו כתגבור לתשתית האינטרנט בכדור הארץ, אך מאסק לא מסתפק בכך ורוצה להפוך אותם בעתיד לחוליה המקשרת בין האינטרנט על כדור הארץ למושבה האנושית שהוא שואף להקים במאדים באמצע העשור הבא. בנוסף, הוא אמר כי ההכנסות משירותי רשת הלוויינים ישמשו גם למימון פעילות המושבה על מאדים.

הפרויקט לא יהיה קל: מאסק מעריך כי פיתוח הלוויינים ייקח כחמש שנים ויעלה כעשרה מיליארד דולר. אך אל דאגה: האדם שהקים כבר ב-2002 את החברה שמטרתה להביא אותנו למאדים סבלני מאוד ועשיר מאוד, ועד כה הוא הגשים את רוב תוכניותיו והפך לספק הפרטי הראשון של טיסות לתחנת החלל הבינלאומית.

"מתקפת סייבר" על אתרי תקשורת צרפתיים

האקרים איסלאמיסטים תקפו בימים האחרונים אלפי אתרים צרפתיים, כנראה במחאה על הקריקטורה שפורסמה על שער "שארלי הבדו" בשבוע שעבר, ולועגת פעם נוספת לנביא מוחמד - כך מדווחות הרשויות במדינה.

הולנד בהיפר כשר (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

ראש מערך אבטחת הסייבר בצבא צרפת, סגן אדמירל ארנו קוסטילייר, אמר כי כ-20 אלף אתרים הופלו על ידי "קבוצות מאורגנות" ו"האקרים איסלאמים מוכרים", שניסו לתקוף גם אתרים צבאיים. לפי סוכנות הידיעות הצרפתית (AFP), הוא אמר כי המתקפה בוצעה על רקע חוסר הזדהות עם עצרת המחאה שנערכה בפריז בשבוע שעבר תחת הסלוגן "אני שארלי".

לאחר המתקפה הראשונית ביום חמישי אחרי הצהריים, ביום שישי הותקפו אתרי תקשורת במדינה, ביניהם "לה פריזיאן", "מריאן", "20 דקות", "ל'אקספרס", "מדיהפארט" ו"פראנס אינפו".

לפי החברה המאחסנת את חלק מאתרי גופי התקשורת, בדיקה ראשונית העלתה כי המתקפה שהפילה אותם לא היתה מסוג מניעת שירות מבוזרת (DDoS), במסגרתה מוצפים האתרים בפניות מהמוני מחשבים בו-זמנית כדי להעמיס עליהם. עם זאת, היא לא אמרה איזו דרך כן שימשה למתקפה.