על זה שגוגל יודעת (בערך) איפה אנחנו כשאנחנו מחפשים דברים (ודאי כשאנחנו עושים זאת מהסמארטפון) אנחנו מדברים כבר שנים. אבל למה, לעזאזל, היא לא יכולה להציג לנו תוצאות שמתחשבות בפרט הזה כשאנחנו מחפשים מקומות בסביבה? נכון, יש חיפוש גם באפליקציית המפות, אבל הוא מציג בסדר די אקראי לכאורה תוצאות מסוגים שונים שנמצאות במרחק הליכה של שתי דקות ומרחק נסיעה של ארבע שעות.

Easy, אפליקציה ישראלית שהושקה ב-2011 וכבר הספיקה לצבור לעצמה לא מעט אוהדים מושבעים, מנסה לפתור את הסיבוך שבחיפוש מבוסס מיקום. בשבועות האחרונים יצאה הגרסה השישית שלה, ואמש (א') הגיע מנכ"ל החברה, אופיר יוסף, להציג לנדב בורנשטיין בתוכנית "חי בלילה" את ההבדלים בין איזי לחיפוש המקומי של גוגל ומנועים אחרים.

"גוגל היא חברה מעולה, ומנוע החיפוש הכי טוב היום בעולם לקבל מידע", הוא אמר, "אבל מצד שני, חיפוש מקומי זה התמחות".

אז איך מתמחים בחיפוש מקומי? יוסף הסביר מה השיקולים שמנחים חיפוש מהסוג הזה: "קודם כל, מעניין אותך שזה יהיה קרוב אליך, אז ההתחשבות במקום הגיאוגרפי שלך היא מאוד מהותית פה; מעבר לזה, אתה יכול לקרוא גם כתבות שבעצם מבקרי מסעדות כתבו על המקום או המסעדה שאתה מחפש; מה גולשים ברשתות החברתיות, באתרים אחרים ובקהילה שלנו מה הם כתבו על המקום; אתה יכול לראות מה התפריט; אתה יכול לראות פרטים נוספים על המקום - יש פה שלל מידע שאתה יכול להיעזר בו כדי לבחור מה מתאים בדיוק לך".

האפליקציה יודעת למצוא סוגים שונים של עסקים לפי סוגים שונים של קריטריונים. כך למשל, אפשר לחפש מסעדות לפי סוג האוכל, דירוג, האם פתוח, כשרות ועוד; כספומטים לפי הבנק לו הם שייכים; מסלולי טיולים לפי סוג הטיול (הליכה קלה, מיטיבי לכת, אופניים, 4X4, מסלולי מים); בתי קולנוע לפי הסרטים המוצגים בהם; תחנות דלק לפי השירותים הנוספים שהן מציעות (שטיפה, כספומט צמוד) ועוד. בתוך רוב סוגי החיפושים אפשר אפילו לסנן תוצאות לעסקים הנותנים הנחה לפי כרטיסי האשראי והמועדון השונים.

איזי זמינה למכשירי אנדרואיד בחנות גוגל פליי ולאייפון באפ-סטור, כמו גם כאתר אינטרנט.