טלגרם נהפכה ללהיט בישראל: פלטפורמת המסרים המיידיים הגיעה למיליון משתמשים פעילים בינואר, והיא בצמיחה מהירה עם הכפלת בסיס המשתמשים שלה מדי שנה מאז 2015 – כך עולה מנתונים שמסרה חברת המחקר האמריקאית App Annie, שמתמחה במידע וניטור על אפליקציות מובייל, לבקשת TheMarker.

ב-2015 היו לטלגרם (בממוצע של כל חודשי השנה) כ-160,000 משתמשים חודשיים פעילים בישראל. ב-2016 המספר עלה ל-350,000 משתמשים פעילים. ב-2017 מספר משתמשי טלגרם בישראל כבר היה 650,000 ונכון לינואר 2018 המספר זינק למיליון משתמשים.

את האימוץ של טלגרם בישראל אפשר לתאר בשלושה גלים. הגל הראשון הוא מאמצים מוקדמים של טכנולוגיה (Early Adopters), שנחשפו לאפליקציה והתקינו אותה בגלל שיקולים של פרטיות או פיצ'רים מתקדמים.

הגל השני הוא צרכני וסוחרי הסמים. מתחילת 2017 טלגרם נהפכה לזירה שוקקת לסחר בסמים, ברשת שמכונה טלגראס. הרשת הובילה לאימוץ טלגרם על ידי עשרות אלפים משתמשים, ואולי אף מעבר לזה. צרכני הסמים מצאו בטלגרם אלטרנטיבה בטוחה, בזכות פיצ'רים כמו הצ'ט הסודי וההודעות המתפוגגות, וגם האפשרות להקים קבוצות גדולות יותר מאשר בוואטסאפ. אגב, לא רק צרכני סמים מחבבים את טלגרם: בפרשה פלילית שעליה פורסם בימים האחרונים, אב של כוכבת ילדים יצר לפי החשד קשרים מגונים עם קטינות, ובחר לעשות זאת באמצעות טלגרם, בזכות ההודעות המתפוגגות.

הגל השלישי, ממש בחודשים האחרונים, הוא בזכות ערוצי הטלגרם. גופי מדיה, עיתונאים ופולטיקאים גילו את טלגרם כפלטפורמה טובה להעברת מסרים וידיעות ב"ערוצי חדשות". ערוצי טלגרם - מעין קבוצות בהן רק המנהלים יכולים לכתוב, בעוד השאר הם רק קוראים - היא אופציה שאינה קיימת במתחרה וואטסאפ. בעקבות ערוצי המדיה האלה הצטרפה מסה גדולה של משתמשים לפלטפורמה והיא צומחת במהירות בשבועות האחרונים.

למרות האימוץ המהיר של טלגרם בישראל היא עדיין אינה מתקרבת לפופולאריות של וואטסאפ, שנמצאת כמעט על כל סמארטפון במדינה. גם פלטפורמת המסרים המיידיים של פייסבוק זוכה לשימוש נרחב בישראל.

גם בעולם, טלגרם זניחה לעומת וואטסאפ. לווטסאפ יש כ-1.5 מיליארד משתמשים מול כ-200 מיליון של טלגרם. עם זאת, במדינות מסוימות, בעיקר תחת משטרים דיקטטוריים כמו איראן או אתיופיה, טלגרם נפוצה יותר.

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker:
גוגל תאסור פרסומות למטבעות וירטואליים
בעיות בטסלה: הייצור דפוק, הבכירים בורחים