הרבה לפני שבישראל היה מקובל לשמוע על אקזיטים ומכירות לחברות ענק מחו"ל, היו אלה ארבעה צעירים מישראל שהציגו לעולם את תוכנת המסרים המידיים הראשונה - ICQ. לפני 20 שנה, עשור לפני עידן הסמארטפונים והאפליקציות, חברת מיראביליס הישראלית פיתחה את תוכנת ICQ.

בימים בהם האינטרנט היה בתחילת דרכו, הצליחה מיראבליס לחבר שני אנשים עם מחשב פי-סי משני קצוות עולם. כעבור שנתיים עשתה החברה מהלך נוסף שנחשב לאבן דרך בעולם ההייטק הישראלי, כשנמכרה לענקית האינטרנט AOL בסכום של 407 מיליון דולר. ICQ, שמשמעותו המילולית היא "אני מחפש אותך" ("I seek you"), הגיעה בשיאה, ב-2001, ל-100 מיליון משתמשים.

בנובמבר 1996 ייסדו את חברת מיראבליס יאיר גולדפינגר, ספי ויגיסר, אמנון עמי ואריק ורדי בזכות השקעה של אביו של אריק - היזם ואיש העסקים יוסי ורדי. עד אותם ימים עיקר התקשורת באינטרנט התנהלה בחדרי צ'אטים שונים, בהם קבוצה של יותר משני אנשים שוחחו בו זמנית יחד. התוכנה היתה פורצת דרך בתחום זה והיא נחשבת למי שסללה דרך לכל אפליקציות ותוכנות המסרים המידיים שקיימים היום. מהפכה נוספת שחוללה החברה הייתה ההשראה ששימשה החברה לתעשיית הסטאראפים המקומית עם אקזיט שנחשב לגדול ביותר בישראל עד אז.

אמנם התוכנה המשיכה להתפתח והוסיפה שירותים נוספים כמו שיחות וידאו ושליחת תמונות, אך עם עליית השימוש בסמארטפונים ופיתוחן של עשרות אפליקציות למסרים מידיים, דוגמת האסמסים ולאחר מכן סקייפ, וואטסאפ ופייסבוק מסנג'ר - דעך השימוש בה. ב-2010 נמכרה ICQ לחברה רוסית בשם DTS תמורת 187 מיליון דולר ושנתיים לאחר מכן החליטה לסגור את מרכז הפיתוח שישב בישראל. ב-2012 שחררה ICQ לראשונה אפליקציה לאנדרואיד וכיום היא זמינה להורדה גם למשתמשי אייפון כשהיא מאפשרת להקליט הודעות קוליות ולהעביר סטיקרים - כמו בסנאפצ'ט.

מייסדי החברה לא הצליחו לשחזר את ההצלחה הגדולה של ICQ. לאחר מכירת החברה הקימו ב-2006 ויסיגר וגולדפינגר יחד עם יזמים נוספים את נוקה TV - שירות הזרמת טלויזיה באינטרנט. החברה הצליחה לגייס 3.6 מיליון שקלים בהתחלה, אך לאחר שלא עמדה בדרישות ונמכרה ב-2009 תמורת סכום של 500 אלף דולר.

פורסם ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker

בגלל הסחות הדעת הטכנולוגיות: זינוק במספר הקורבנות בתאונות הדרכים בארה"ב
אחרי שניהל את וויקס, מיי-סופרמרקט וורום: אלון בלוך רוצה להתחרות בגוגל